witam
chciałbym sie podpytać odnośnie wymiany filtra fazy ciekłej w fabrycznej instalacji lpg.
Znalazłem coś takiego: http://www.elektroda.pl/rtvforum/top...8.html#8292264
Ciekawi mnie czy, trzeba odkrecac przewody doprowadzajace gaz do obudowy filtra, czy tylko wtedy mozna odkrecic filtr i czy wyjecie reflektora da dobry doste
pozdrawiam i czekam na sugestie
Wymiana filtra - Landi Renzo Omegas reduktor IG1 - fabryczna instalacja w O1 krok po kroku:
0. Zamykamy zawór w butli w bagażniku, uruchamiamy silnik, normalnie wypalamy gaz pozostały w przewodzie zasilającym, aż układ przełączy się na benzynę. Wyłączamy silnik.
1. Odkręcamy zderzak 2. Nie odkręcamy żadnych przewodów przy reduktorze !!!
3. Szczypcami do pierścieni segera (szczypce małe, zagięte jak np. tu szczypce do segera) wyjmujemy seger z obudowy filtra - fotka z elektroda.pl pokazuje gdzie jest seger - czerwona strzałka, on siedzi w środku w tej mosiężnej okrągłej części.
4. Powoli rozłączamy obudowę filtra. Uważamy na resztki gazu które gwałtownie wydostaną się na zewnątrz.
5. Wyjmujemy brudny filterek.
6. Czyścimy zanieczyszczenia które nagromadziły się w obudowie filtra (patrz zdjęcia powyżej)
7. Wkładamy nowy filterek. Nowy jest nieco grubszy od starego (ok. 1 mm), trzeba go bardzo mocno wcisnąć do mosiężnej obudowy
8. Zamykamy obudowę, ściskamy bardzo mocno i i zakładamy seger. To najtrudniejsza część operacji. Podczas niej klnie się strasznie na konstruktorów Landi Renzo i kaleczy się palce.
9. Odkręcamy zawór w butli, uruchamiamy silnik i czekamy aż przełączy się na gaz.
10. Sprawdzamy brak wycieków gazu z reduktora.
11. Gasimy silnik, zakładamy zderzak.
Uwaga: Wymieniasz filtr na własne ryzyko. Gaz propan-butan jest łatwopalny i łatwo o wypadek podczas pracy. Nie ponoszę odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe wskutek samodzielnej wymiany filtra według kroków powyżej. Opis ma charakter poglądowy. Filtr jak i pozostałe elementy instalacji LPG muszą być wymieniane jedynie przez wykwalifikowany personel serwisowy.
Witam . W Cordobie mam założoną instalację landi lorenzo tą samą co w Oktavii i też chciałbym wymienić filtr fazy ciekłej lecz nie wiem jaki zakupić , bo na allegro są różne.Mógłbym go wyjąć i zobaczyć ,ale po co dwa razy kląć ,jak można tylko raz. Z góry dziękuję
filtr fazy lotnej MED filtr filter LPG omegas IG1 IG-1
Odgrzebując temat - wklejam z innego wątku żeby było w jednym miejscu - dla ciekawych - jak wygląda filtr fazy lotnej MED po przejechaniu 58 tys. km
Podsumowanie: filtr całkowicie czysty, praktycznie jak nowy. Nie występują żadne widoczne cząstki. Ciemne pola na bibułce to klej, który ją skleja żeby byłą ciasno zwinięta. Bibułka jedynie nico zżółkła od starości i to wszystko. Następny filtr wymieniam dopiero po 80 tys, nie mniej.
A pod spodem wrzucam jeszcze filtr benzyny - ten jest też czysty i już chyba nigdy nie zostanie ponownie wymieniony (założyłem nowy MANN)
Koledzy wiem ze to nie ten model auta ale marka ta sama wiec moze ktos czyta jakie sa filtry fazy lotnej i cieklej do skody fabi II z roku 2008 nie wymienialem jescze a nie wiem jakie tam sa filtry a ost wymienilem w swojej oktawce i bardzo mi pomogliscie moze przy tym aucie tez cos pomozecie?to sam siorki )
[ Dodano: Sob 10 Wrz, 11 13:40 ]
Koledzy wiem ze to nie ten model auta ale marka ta sama wiec moze ktos czyta pomoze?? jakie sa filtry fazy lotnej i cieklej do skody fabi II z roku 2008 nie wymienialem jescze a nie wiem jakie tam sa filtry.Nie chce niepotrzebnie rozbierac sprawdzac i potem drugi raz rozkrecac zeby wymienic dlatego zwracam sie o pomoc do was tym bardziej ze pomoglisice mi w moim aucie a ost wymienilem w swojej oktawce i bardzo mi pomogliscie moze przy tym aucie tez cos pomozecie?to sam siorki )
ps wiem ze przekierujecie mnie na str klubu fabi ale tam nie chca mi pomoc dlatego pisze tu do was z pomoca .zdjecia mile widziane a instalacja landi renzo
Komentarz