wymiana szyby z tylnej klapy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andy_czarny
    Rider
    • 2010
    • 270

Witam

Dość długo zwlekałem z wizytą ..pewnego popołudnia zadzwoniłem..tego samego dnia byłem już u Roberta (coś co matwało mi głowe kilka miesiecy on rozwiał to w kilka minut)Bez grosza przy duszy(o czym powiedziałem) zabrał się od ręki za moje auto i je usprawnił (klime)..wszystko hula..kwota za zwłoke naszczęscie bez odsetek .
    Polecając Roberta wiem że sobie zaszkodze ,gdyż ciężej będzie się do niego dobić p.s Już pojechał w twoją strone Tour do usprawnienia 8) Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
    Moja Czerwona menda:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60507
  • sito
    Drive
    • 2009
    • 69

dzis mialem spotkanie z tatrakiem efekt tylna klapa i lampy do wymiany pytanko nr1 czy lepiej wymienic calą klape kompletna czy warto kupic bez szyby i przekladac zakladam w obu przypadkach malowanie. pytanie nr2 czy ktos ma częsci o które pytam? uwaga na nisko przelatujace ratraki

Komentarz

• rogoz
      Rider
      • 2006
      • 397

Klapę "golasa" z szybą można kupić na Allegro za ok. 200-400zł. Zwykle to będę klapy ze śladami korozji na podszybiu i w okolicach ramki, ale bywają wyjątki.
      Przekładka szyby do innej klapy jest zawsze problematyczna z m.in następujących powodów:
      - przy wycinaniu szyby zwykle robią się widoczne rysy na szybie od wewnętrznej poczernionej strony.
      - łatwo uszkodzić ścieżki ogrzewania szyby
      - przy kiepskim spasowaniu górnej uszczelki może cieknąć do środka

Idealnie byłoby kupić klapę w identycznym kolorze, warto poszperać po necie.

Komentarz

Pracuję...