Problem z zablokowanym pasem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matt77
    Classic
    • 2010
    • 3

kropeck, Dijkstra, możecie na pw. hasło do pliku?? Dopiszę się i odeślę.
  • Pleione
    Classic
    • 2009
    • 5

Witam,
    mam następujący problem. Otóż przy montażu fotelika dziecięcego na tylnej kanapie na środkowym siedzisku zablokował mi się pas. Podczas montażu wyciągnęłam pas z pewnym zapasem (do oporu), aby przeprowadzić go poprzez wszystkie uchwyty fotelika. Niestety moja operacja nie powiodła się, gdyż pas się zablokował. Po pierwsze nie udało się zapiąć fotelika, po drugie nie jestem w stanie zluzować pasa, aby wypiąć fotelik (musiałabym odciąć podłokietnik fotelika dziecięcego). A ponadto przy próbie wyciągnięcia pasa zacisnął się jeszcze bardziej. Teraz nie mam żadnej możliwości manewru. Czy istnieje jakaś możliwość aby zdjąć blokadę pasa (zaznaczam, że nie mogę tego zrobić zgodnie z instrukcją , gdyż nie jestem w stanie całkowicie "zluzować " pasa aby go zwinąć, gdyż jest zablokowany poprzez fotelik.)
    Z góry dziękuje za sugestie.
    Pleione

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

hmm mechanizm się zepsuł :| to co mi się nasuwa do głowy to odciąć pas i wstawić nowy no chyba że dojdziesz do niego i w mechanizmie poluzujesz blokadę :| ale i tak bym się mało zastanawiał nad wymianą na nowy. Może mało pomogłem ale to jedyne co mi się nasuwa.
      Odcięcie pasa to ostateczność.

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

Pleione, Czy ten pas "wychodzi" z oparcia? Jeżeli tak to trzeba zdemontować oparcie kanapy i je rozebrać. Mnie się tak zablokował środkowy pas i po zdjęciu tyłu kanapy i rozbrojeniu udało mi się go odblokować. Jest tam jakiś problem z blokadą oparcia lub z linką od tej blokady. Teraz już dokładnie nie pamiętam tego ale coś było takiego opisane na forum i metoda jak to rozbierać.
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• locaj85
          Rider
          • 2009
          • 482

spróbuj złożyć oparcie i zapiąć jeszcze raz, mechanizmy pasów maja blokadę, że działają tylko przy określonym kącie- może się coś przestawiło i pójdzie przy innym nachyleniu....

Komentarz

• Pleione
            Classic
            • 2009
            • 5

Niestety żaden ze sposobów nie podziałał. Zobaczymy co na to mechanik. Dzięki za wszystkie sugestie.
            Pleione

Komentarz

Pracuję...