[Inne] DRUK powstania szkody na drodze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtekk
    Ambiente
    • 2011
    • 109

wszystko:
    - poważna awarie
    - błąd sporadyczny
    - chwilowe zawirowanie kompa (np. złe paliwo)

U mnie np. kilka razy wskazywał rzecz do zrobienia (cewka, sonda), potem coś z mieszanką (ze składem) i zgasł i przestał migać. I jest git od kilku tysi km.
  • tomaszwrc
    Rider
    • 2010
    • 368
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jak w temacie

Ma ktoś coś takiego. nie zawsze trzeba wzywać policję, przy drobnej szkodzie, dlatego przydałoby się taki gotowy wzór, że sprawca..., że tak i tak. sami wiecie o co chodzi

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Coś takiego znalazłem na stronie PZU.Myślę,że dla drobnej kolizji,bez osób poszkodowanych można się nim posłużyć w kazdej firmie ubezpieczeniowej.
      Szukasz dobrego ubezpieczenia? Polisy na życie, komunikacyjne, OC i AC. PZU to sprawdzony partner w ubezpieczeniach. Sprawdź!

Możesz wydrukować sobie kilka i wozić w aucie.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• krzysiek13
        L&K
        • 2010
        • 1155

Po prostu oświadczenie trzeba napisać i wymienić się danymi

Oświadczam, że dnia ... o godzinie ... miasto, ulica, prowadząc pojazd ... krótki opis sytuacji np. nie zachowując należytej ostrożności uderzyłem w tył pojazdu skoda octavia prowadzonego przez ... . Kolizja była z mojej winy. Uszkodzenia widoczne na miejscu zdarzenia: ... . podpis czytelny
        Jeśli chodzi o wymianę danych, im więcej - tym lepiej, bo ubezpieczalnia przeprowadzi nam mały quiz odnośnie danych, a więc wszystko z dowodu osobistego, prawa jazdy, pare rzeczy z dowodu rejestracyjnego (VIN, model, data produkcji, przegląd do...) no i oczywiście numer ubezpieczenia. Trochę tego jest jak będziemy mieli takie oświadczenie podpisane przez sprawcę i masę danych, przyznanie odszkodowania to tylko formalność
        Octavia

Komentarz

Pracuję...