W najbliższym czasie planuje zmianę samochodu (marzec-kwiecień). Cena w jakiej będę szukał to ok 40 tys. zł. Początkowo rozważałem 3 modele. Skode Superb 1.9 TDI, Opala Vectre C 1.9 cdti 120hp no i Octavie II. Poczytałem trochę na temat tych samochodów i jednak padło na Octavie. Superb fajny, ale już trochę przestażała konstrukcja. Vectra mi się podoba, ale to jednak Opel i obawiam się awaryjności tego samochodu, głownie elektronika szwankuje no i ten filtr DPF wielu odradza bo są z nim problemy.Ogólnie jednak zostanę chyba wierny marce i będę szukał Octavii II. Wybór padł na silnik 1.9TDI bo w tych 2.0 TDI z tego co się dowiadywałem i czytałem jest często problem z głowicą i wałkiem rozrządu. Szukałem na formum ale nie znalazłem tego co mnie interesuje, a mianowicie:
Na co zwrócić uwagę przy zakupie wersji z tym silnikiem?
Jakieś porady dotyczące takich newralgicznych punktów w tym aucie, tzn. wszystko co może sprawiać częste problemy,a przed zakupem należało by zwrócić na to uwagę?
Czy elektronika jest w miarę mało problematyczna, czy raczej często lubi coś paść?
Ogólnie prosił bym o porady użytkowników tego modelu ops:
Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
Akurat śledzę ten temat od początku jego założenia. Ale nie ma tam tego co mnie interesuje. Bo na drugiej stronie zaczyna się temat sprzedaży auta kowala. A ja tam wypisałem co dokładnie mnie interesuje a na forum tego nie znalazłem i założyłem temat. Chodzi mi o konkrety na co zwrócić w tym modelu uwagę podczas zakupu Przecież macie takie auta, może problemy jakieś z nimi to proszę o poradę, kogoś kto posiada taka wersję, żebym sie odrazu nie wpakował w gówno na starcie :twisted:
Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
Xan86, na forum jest pełno informacji na ten temat, co co patrzeć itp
wystarczy usiąść na kilka(naście godzin) i wszystko będzie jasne
Jak by tak za każdym razem to samo pisać to by można było pier...ca dostać
1.9 szukaj BXE fajny silnik i samochód(jak trafisz oczywiście)
Sprawdzić trzeba wszystko, ja jak swoją sprawdzałem to kilka godzin latałem przy niej
do tego stacja diagnostyczna itp
A od problemów w naszych skodzinach to jest dział odpowiedni :lol: do którego czytania i studiowania zapraszam
Komentarz