[Inne] Czy ktos z Was montował czujniki cofania w vw IV HB

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

Reakcja na zmianę obiegu jest tak płynna, że nie słychac tego natychmiast. Po kilku sekundach inaczej świszczy nawiew, czuc różnię w "powietrzu".
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pytanie jak w temacie.....chodzi mi o dobre ich umiejcowienie....i czy faktycznie trzeba zdejmowac zderzak. Montowałem takowe w 01 - to tu było bez problemu i lux sie sprawowały. Mysle takie zamontowac http://allegro.pl/czujnik-cofania-pa...399655740.html bo takie miałem w 01 :diabelski_usmiech
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bubuDE
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 763
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Nie wiem jakie vw masz na mysli ale czujniki cofania montowalem samodzielnie w czarnej Fabii 2 i w czarnym Golfie 5. W obydwu bylo to proste ale zdejmowalem zderzaki. Czy bylo to konieczne, nie wiem. Najpierw zrobilem telefonem zdjecia innych aut z oryginalnie zamontowanymi i na podst. tego wysrodkowalem, fukcjonuje poprawnie.
      PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• bobolino
        Rider
        • 2010
        • 392

Zamieszczone przez bubuDE
        fukcjonuje poprawnie
        Co znaczy poprawnie? Bo ja w dwóch autach montowałem czujniki z allegro za parędziesiąt złotych i w porównaniu do oryginalnych czujników w O2, to one słabo działają.
        Tzn. lekkie zasyfienie zderzaka, czy też, nie daj panie, szron, skutecznie blokują działanie tych tanich czujników i słychać tylko ciągłe "piiiiiiiiiiiiiii".
        Skodowskie tylko raz mnie tej zimy zawiodły, ale to już była lekka powłoka lodu na nich.

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

Ja mam czujniki (pokazane przez kolegę piotrek_os) zamontowane już w drugim aucie i w obu działają poprawnie. Fakt, w O1 są zamontowane od nieco ponad pół roku, a w T25 od około 3 miesięcy, ale odległości na wyświetlaczu pokazywane są naprawdę precyzyjnie a sygnały akustyczne podają sygnał w odpowiedni sposób. Jak na sprzęt za 70zł działają naprawdę super.
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• bubuDE
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 763
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Funkcjonuje poprawnie, to znaczy, ze nie ma falszywych alarmow spowodowanych zla pogoda. Dopiero, gdy nawialo mi sniegu, piszczal niepotrzebnie. Nie mam wyswietlacza tylko syrenke.
            PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• bobolino
              Rider
              • 2010
              • 392

Zamieszczone przez bubuDE
              Funkcjonuje poprawnie, to znaczy, ze nie ma falszywych alarmow spowodowanych zla pogoda. Dopiero, gdy nawialo mi sniegu, piszczal niepotrzebnie. Nie mam wyswietlacza tylko syrenke.
              No to widocznie ja na takie, z tych tanich, nie trafiłem. Mi piszczały nawet wtedy, kiedy lekki syf na nich był, dopiero przetarcie pomagało.
              Ale OK, być może źle trafiłem.

Komentarz

Re: Czy ktos z Was montował czujniki cofania w vw IV HB

Zamieszczone przez piotrek_os
                Pytanie jak w temacie.....chodzi mi o dobre ich umiejcowienie....i czy faktycznie trzeba zdejmowac zderzak. Montowałem takowe w 01 - to tu było bez problemu i lux sie sprawowały. Mysle takie zamontowac http://allegro.pl/czujnik-cofania-pa...399655740.html bo takie miałem w 01 :diabelski_usmiech
                Ja chciałbym zamontować u siebie takie czujniki. Mógłbyś napisać czy zdejmowałęś zderzak w O1 i gdzie umieściłeś wyświetlacz ? Czy na tej aukcji jest już do kupienia cały zestaw czy trzeba coś jeszcze dokupić ? Może masz jakiś schemat gdzie to podłączyłeś pod instalację elektryczną.

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8160
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Lis-Witalis
                  Ja chciałbym zamontować u siebie takie czujniki. Mógłbyś napisać czy zdejmowałęś zderzak w O1 i gdzie umieściłeś wyświetlacz ? Czy na tej aukcji jest już do kupienia cały zestaw czy trzeba coś jeszcze dokupić ? Może masz jakiś schemat gdzie to podłączyłeś pod instalację elektryczną.
                  wszystko masz w kpl jak kupujesz. Zderzaka w 01 nie ma potrzeby zdejmowac. Wyswietlacz zamontowałem w prawym rogu na kokpicie (od strony pasazera)
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Zamieszczone przez Lis-Witalis
                    wszystko masz w kpl jak kupujesz. Zderzaka w 01 nie ma potrzeby zdejmowac. Wyswietlacz zamontowałem w prawym rogu na kokpicie (od strony pasazera)
                    Dzięki za odpowiedź.

Komentarz

Pracuję...