temat dość długi się zrobił... , piszecie że w octaviach ten silnik ma wyższą moc od deklarowanej w papierach . a jak jest z golfami ? wie ktoś coś może ? właśnie kupiłem...
OLEJE Z ALLEGRO...
Zwiń
X
-
OLEJE Z ALLEGRO...
witam , chcialbym sie dowiedziec czy te oleje z allegro roznia sie czyms od tych ze sklepow.. czy roznica jest tylko w cenie ? zbliza sie u mnie wymiana i musze kupic castrol edge TD i w sklepie taki olej kosztuje 160 a na allegro sa po 100 zl . i troche mnie to dziwi. gdzie moge tanio wymienic olej w lodzi ? ale tak bardziej profesjonalnie.. z podpieciem pod kompa by po wymianie nie wyskoczylo mi service now..
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez bobolinoW normalnym sklepie, stacjonarnym, powinien kosztować 120zł.
Komentarz
-
-
Ja kupuję u gościa z tego samego miasta z odbiorem osobistym już ze dwa lata różne oleje. Zawsze dostaję paragon a różnica w cenie jest kolosalna. Ten sam olej w Carrefour 2 km dalej (Castrol Edge 5W40 4L) kosztował 2 lata temu 200-220 PLN gdy ja płaciłem u gościa 120 PLN. Jedyna różnica poza ceną to numery serii. Wszystko inne takie samo.
Moim zdaniem - jeśli tylko możesz dostać za zakup paragon/fakturę i jest możliwość odbioru osobistego to nie ma się czym przejmować.
Komentarz
-
-
A ja Wam szczerze odradzam oleje z allegro. Kupowałem przez kilka lat aż do ubiegłego roku, gdy przyszła bańka z poodklejanymi etykietami. Sprzedawca miał tysiące pozytywnych opinii.
Moim zdaniem nie warto ryzykować wlania jakiegoś marnego oleju do porządnego silnika. Kilka miesięcy temu była nagłośniona sprawa podróbek oleju, cwaniaki wlewali jakiś tani olej do baniek po mobilu. A rodzaju oleju w bańce po wyglądzie/zapachu nie rozpoznasz :-)
W makro ceny są bardzo przystępne, różnica na bańce 4 l rzędu kilkudziesięciu złotych w porównaniu z allegro.
Komentarz
-
-
krzysn, ale na allegro sprzedają też normalne sklepy a nawet hurtownie. Ja kupuję tu:
Odbieram osobiście, ale przed zakupem u nich na allegro nie miałbym obaw. Skoro sprzedają tego na beczki, to nie sądzę żeby się bawili w przelewanie gorszego oleju w baniaki po castrolu, czy mobilu.
Moim zdaniem jak znajdziesz zaufaną firmę to szkoda przepłacać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrbitJa sie zaopatruje TUTAJ odbieram osobiscie gdyz to niedaleko mnie ... widziałem sklep maja DUUUUUZO TOWARU !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctanZamieszczone przez OrbitJa sie zaopatruje TUTAJ odbieram osobiscie gdyz to niedaleko mnie ... widziałem sklep maja DUUUUUZO TOWARU !1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBw mojej okolicy w sklepach motoryzacyjnych castrol edge 5w40 kosztuje od 150-180zł za 4litry.
Także każda cena powyżej 120zł to albo zwykłe zdzierstwo, albo po prostu ktoś kupuje drożej, to i drożej sprzedaje.
Zresztą, co mi tam, hurtownia EKONAFT w Radomiu. Można zadzwonić i zapytać.
[ Dodano: Pią 14 Sty, 11 18:57 ]
Zamieszczone przez OctanJest prawie nowy a już słabiutki, jakby miał 6 lat. Zamiast deklarowanego prądu rozruchu 680A ma tylko 500A, mimo to Alcor twierdzi że aku jest OK i nie chce przyjąć reklamacji.
Może wystarczy go naładować - podłącz na noc pod prostownik, ładowanie 5Amp, bo jeżeli aku nie jest naładowany, to nie masz podstaw do reklamacji. Gdyby był wadliwy (padnięta cela), to w życiu nie wykazałoby 500A rozruchu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyKupiłem od kolegi z forum olej a po wymianie ok 3tys km sypnely sie szklanki w octavi.. Mysle ,ze to nie wina tego oleju a poprostu od wydłuzonego okresu long life.
Teraz mam dylemat gdzie kupować oleje. Ciezko mi zaufac.
Poprostu miales dojechane auto a nie ,ze zalałes olej i po parunastu tysiacach km. padły szklanki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinoGdzie sprawdzałeś, że ma tylko 500A? Sprawdzałeś go, ile V ma pod obciążeniem?
Może wystarczy go naładować - podłącz na noc pod prostownik, ładowanie 5Amp, bo jeżeli aku nie jest naładowany, to nie masz podstaw do reklamacji. Gdyby był wadliwy (padnięta cela), to w życiu nie wykazałoby 500A rozruchu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrbitZamieszczone przez OctanZamieszczone przez OrbitJa sie zaopatruje TUTAJ odbieram osobiscie gdyz to niedaleko mnie ... widziałem sklep maja DUUUUUZO TOWARU !
11maja 2010 ( wszystko mam w ksiazce serwisowej :wink: ) zakupilem u nich tak jak TY akumulator :Centra Futura 53 ponieważ dobre ceny mieli i sie zaczęło. Po 2 miesiacach zauważyłem, że alarm w samochodzie mi sie włacza w garazu podziemnym gdzie jest monitoring i ochrona. Raz, drugi raz aż w końcu postanowiłem sprawdzić co jest nie tak, podjechałem do 2 sklepów gdzie sprzedają akumulatory, żeby mi sprawdzili co jest nie tak. Pobór prądu przez alarm - ok, ładowanie - ok i w koncu sprawdzili na przysłowiową iskrę - i sie okaząło, ze nie trzyma akumulator napięcia. Tego samego dnia pojechałem na szyszkową z paragonem, ze chciałbym go oddać lub wymienić. Na początku chcieli mi dać do zrozumienia, że szkoda mojego czasu i że rzadko się zdarza, zeby reklamacje uwzględnili i czy jestem pewien, ze chce zostawić. Ja tylko poprosiłem o xero mojej reklamacji, zrobiłem zdjecia akumulatora, spisałem nr seryjny i powiedziałem że mam opinie kilku sklepów, ze akumulator jest niesprawny ( a w rzeczywistosci nie miałem- chcieli zobaczyć :lol: , ale powiedziałem, ze nie pokaże, niech sami sprawdzą), zostawiłem swój, dali mi jakis na zastepstwo i po 2 dniach zadzwonili, ze czeka nowy , koleś u nich na magazynie pytał sie jak to zrobiłem :roll:
Jakby nie uwzględnili to skontaktowałbym się z kimś od góry firmy z Centry :P
PS. już trochę osób u nas na forum miało przygody z akumulatorem centra futura np. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=43770
Wracając do głównego tematu o olejach( sprzedają równiez na allegro), to oleje Castrol od nich ( firma Alcor)są raczej pewne, bo są oficjalnym dystrybutorem produktów Castrola w Polsce a na magazynie widziałem, zę mają kilkadziesiąt palet produktów Castrola np. beczki,opakowania oleju itdASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez progressowyKupiłem od kolegi z forum olej a po wymianie ok 3tys km sypnely sie szklanki w octavi.. Mysle ,ze to nie wina tego oleju a poprostu od wydłuzonego okresu long life.
Teraz mam dylemat gdzie kupować oleje. Ciezko mi zaufac.
Poprostu miales dojechane auto a nie ,ze zalałes olej i po parunastu tysiacach km. padły szklanki.
Poprostu pech chciał i sie sypneły popychacze.
Nadmienie,ze nie oskarżam sprzedawcy oleju. Stało sie i tyle. Nie kupie u niego oleju wiecej i koniec.
Czy ktos z Was kupował u tego sprzedawcy? http://moto.allegro.pl/castrol-slx-v...395731885.htmlJuż odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctanOczywiście ładowałem go prostownikiem kilka razy.Na 3 dzień po ładowaniu na full pokazywał 12,7V Jak jeżdzę codziennie to jest w miare ok. Postoi 3 dni i emeryt, owszem kręci ale wolno.
Rozumiem, że elektrolit jest czysty?
To jest szczelnie zamknięty akumulator? Jeżeli jest bezobsługowy, to pisz odwołania do skutku! Te małpy z fabryki piszą, że "wytrącił się osad jakiśtam-jakiśtam", co wskazuje na nieprawidłowe użytkowanie, a kolor elektrolitu jest brunatno-szary, co wskazuje na nieprawidłowe użytkowanie, spowodowane...
Te piz... każdemu tak odpisują. Bo się nauczyły, że 80% ludzi po przeczytaniu tego bełkotu, odpuszcza. A interes się kręci.
Ja Ci mówię, że to są sukinsyny, bo sprzedaję też akumulatory, oprócz części i olei.
Jak masz czas i chęci, to walcz o swoje! Pisz odwołanie i jest duża szansa, że po odwołaniu dostaniesz nowy aku. U mnie, po odwołaniu, połowa klientów dostała nowy akumulator.
Byleby elektrolit nie był brudny, bo wtedy nie ma szans.
Komentarz
-
Komentarz