Problem z turbo, N75

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EDI-07
    Classic
    • 2010
    • 23

Problem z turbo, N75

Siemka
    Planuje się wybrać na urlop kilkudniowy w okolice Sopotu z rodzinką tak jakoś w sierpniu i mam pytanko czy może ktoś mógłby polecić miejsce w którym można by się zatrzymać jakiś hotelik czy coś.
  • outlaw
    Ambiente
    • 2009
    • 237
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Problem z turbo, N75

podepne sie pod ten temat ,turba , opisze krotko, problemy , po zapaleniu mojego szkudnika tdi (110km, silnik ASV 2001) i ruszeniu pod wzniesienie zmianie biegu na 2 potem wdepnieciu gazu do 2200 obrotow , zgasla :evil: , gdy probowalem ja odpalic , niczym , Lanz -Buldoga zakrecila z 5-8 razy i nic, ok dalem gazu nim odpalilem i zaskoczyl , ale :!: obroty nie rownie kopci jak parowoz :evil: mocy brak mimo ze tylko ja jechalem ,
    1. problem turbina
    2.zawor egr,n75
    podjechalem do garazu i tam przy zapalonym silniku odpiolem wtyczke od n75 ktora steruje turbem, :shock: :shock: :shock: , silnik zaczal pracowac rowno , wczesniej tez sie to dzialo, powiecie , ze paliwo lia, moze byc, skoro (mpg 55) a nie jak wczesniej (mpg 60-63) na trasie ,obciazenie to 5 osob i bagaz , dalej brak na 3 biegu przyspieszenia tego wyczuwalnego , gdy sie juz nagzal to ok :szeroki_usmiech
    posatnowilem wymienic turbo moj przebieg to 92500mil, tak owszem turbo GR 1749 V, kosztuje 810 funtow :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech , a regenerowne 500 fontow, :roll: -patrzac na ceny skod to moge za 800 funtow kupic nastepna tez tdi(180 000mil) zalaczam foty strarej turbiny
    Załączone pliki
    prawidłowa odległość ,mniejsza od większej

Komentarz

• ADMINISTRACJA
      Ambiente
      • 2007
      • 223

podpiąłeś się nie dość, że pod jakiś stary temat, to jeszcze nie mający nic wspólnego z Twoim.
      formułujesz jakieś pytanie, czy to temat informacyjny?
      "turbo" się nie odmienia.
      Administracja Forum OCP

Komentarz

• outlaw
        Ambiente
        • 2009
        • 237
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

jak sie niepodoba administracji , to nie ! jesli nie bedziemy opisywac , jakie sa przyczyny i co dzieje z octaviami to zycze powodzenia :idea:

[ Dodano: Czw 13 Sty, 11 20:46 ]
        prawidłowa odległość ,mniejsza od większej

Komentarz

Pracuję...