1Z5 863 475 47H to zaślepka do liftbacka, natomiast 1Z9 863 475 47H to zaślepka do combi. Cena jednej i drugiej to ok. 10 zł.
no i wszystko jasne można tą nakładkę dokupić tylko w salonie ale trzeba się osobiście pofatygować i ją zamówieć :? telefonicznie nie można :P cena to 10PLN
no cóż kiedyś po drodze do nich wpadnę :roll:
dzięki za pomoc koledzy bohen i czaja
Witam. Chciałbym się pozbyć z szyb mgiełki, która pozostaje po przetarciu ich wycieraczkami. Po paru sekundach efekt ten znika, aż do czasu ponownego uruchomienia wycieraczek. Wylałem już prawie całą butelkę płynu do czyszczenia szyb, przecierałem do sucha pióra wycieraczek, zmieniłem płyn do spryskiwaczy (poprzednio używałem BP - prawdopodobnie winowajca) a jednak ciągle mam ten smalec na szybie. Macie swoje sposoby na pozbycie się tego pieroństwa?
spróbuj jakimś środkiem o wysokim pH. Ciężko szukać w chemii gospodarczej ale poszukaj u siebie w sklepach z chemią środka firmy VOIGT o nazwie BRUDPUR, przemyj rozcieńczonym w stosunku 1:10 i wypłucz później wodą o temp. ok. 55 st.
bzik13, po moich ostatnich spostrzeżeniach doszedłem do wniosku że nie ma nic lepszego jak gorąca woda możesz dodać trochę ludwika i umyć ręcznie szybkę opłukać i po sprawie
bzik13, po moich ostatnich spostrzeżeniach doszedłem do wniosku że nie ma nic lepszego jak gorąca woda możesz dodać trochę ludwika i umyć ręcznie szybkę opłukać i po sprawie
a to widać są to różne "problemy" u mnie niestety detergent nie dawał rady.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
po moich ostatnich spostrzeżeniach doszedłem do wniosku że nie ma nic lepszego jak gorąca woda możesz dodać trochę ludwika i umyć ręcznie szybkę opłukać i po sprawie
o to to to , tylko woda musi być gorąca i wszystko zejdzie :szeroki_usmiech
szkoda, bo ty masz zawsze wszystko najlepsze - nawet brud na szybie :lol: :szeroki_usmiech :wink:
:haha:
ja to używam Clin-a z alkoholem (bez skojarzeń :P ) i efekt jak na mnie jest zadowalający bo nie ma mgiełki
Zakupiłem, zobaczymy. Jak nie pomoże to zostaje jeszcze fioletowa wódeczka, a później "ludwik" z gorącą wodą Myślę że benzyna ekstrakcyjna to gruba armata, lecz jeśli w/w zabiegi nie pomogą to i ją zastosuje Podziękował, poszło >pomógł<
ja używam tego po myjni z woskiem, nie trzeba szmaty, wystarczy popsikać, przetrzeć wycieraczkami, dla pewności odpalić na najwolniejszy tryb przerywany i psikać.
Jak nie pomoże to zostaje jeszcze fioletowa wódeczka
Broń Boże!
Będziesz miał kolor MAT na szybie - stosowałem, nie polecam nikomu.
[ Dodano: Sob 15 Sty, 11 19:18 ]
Zamieszczone przez Enriquez
ja używam tego po myjni z woskiem, nie trzeba szmaty, wystarczy popsikać, przetrzeć wycieraczkami, dla pewności odpalić na najwolniejszy tryb przerywany i psikać.
I psikać, i psikać i guzik daje.
Zwykła biała pasta do zębów - typu Nivea- nie rysuje szyb, a szyba jest przezroczysta jak lustro.
A ja zauważyłem że jak wjeżdżam na A4 płatną to tam taki syf leci na szybe. Muszą czymś sypać droge bo po zjechaniu na droge lokalną i kilku spryskiwaczach szyba wraca do normalności.
Komentarz