djczas, a nie pieni się nic na szybach?
"smalec" na szybach
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
-
-
Zaczal bym od najprostszej metody czyli ciepla woda i ludwik. U mnie tez szyba zachodzi mora po ruchu wycieraczek. Obstawiam, ze nalot to pewnie chemia z ulic polaczona z chemia z plynow do spryskiwaczy. Wycieraczki maja z 3 miesiace. Hydro-wosku nie stosowalem bo lakieru to nie zabezpiecza a tak jak napisane wczesniej zostawia syf na szybach, szczegolnie uciazliwy podczas jazda w nocy przy padajacym deszczu.
Zawsze mozna tez zainwestowac w dedykowany srodek do doczyszczania szyb:
Komentarz
-
-
A więc korzystając z porad szanownych kolegów zastosowałem kombinację norweską: po pierwsze primo benzyna ekstrakcyjna, po drugie primo ludwik z gorąca wodą, a na koniec co by dobić to świństwo na szybach dolewka płynu do naczyń plus ocet do zbiornika spryskiwaczy (wymieniony wcześniej Ludwik) - djczas, dzięki za przypomnienie, kiedyś to stosowałem regularnie, teraz wracam do starych zwyczajów. Efekt końcowy jest klarowny
Komentarz
-
-
znowu zrobiło mi się takie gówno na szybach i dykta sobie nie poradziła :shock: :szeroki_usmiech
użyłem clin windows nano srano cośtam, bo akurat miałem pod ręką i zeszło jak złoto.
tak, że każdy ma rację, zalezy tylko co mamy na szybachsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Używałem różnych środków: clinów, ludwików, ajaxów.
Żona dała mi raz sidolux crystal i jest rewelacyjny. Nic go nie pobije, tym bardziej denaturat, który do tej pory stosowałem jak już nic innego nie pomagało. Wadą tego środka jest trudna dostępność - przynajmniej w moim mieście.
O1-->O3--> ?
Komentarz
-
Komentarz