Ubezpieczony w ALLIANZ - Octavia Combi 1,9 Tdi , rok 1999, przebieg 172 tys. Wyceniony na 22 tys. 60 proc. zniżki. Woj. wielkopolskie. AC i NW-1159 zł. OC-634 zł. Tyle mnie to kosztowało w lipcu. Pozdrawiam.
Obsługa serwisowa QG1
Zwiń
X
-
Obsługa serwisowa QG1
Witam wszystkich klubowiczów i proszę o opinie na temat przeglądów i serwisu samochodu obsługiwanego w trybie Long Life. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Octavii z silnikiem 1,8T ale niestety nie uzyskałem jednoznacznej opini na temat obsługi tego silnika. U dealira powiedziano mi, że pierwszy serwis olejowy jest po ok. 30 tyś. W związku z tym chciałbym prosić o radę czy trzymać się wskazań komputera, czy zmieniać olej np. po 15 tyś. Silnik zalali mi Castrolem SLX 5W-30 - jeżeli macie jakieś przemyślenia w temacie tego oleju to też proszę o opinie.
-
-
Re: Obsługa serwisowa QG1
Zamieszczone przez rafi22Witam wszystkich klubowiczów i proszę o opinie na temat przeglądów i serwisu samochodu obsługiwanego w trybie Long Life. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Octavii z silnikiem 1,8T ale niestety nie uzyskałem jednoznacznej opini na temat obsługi tego silnika. U dealira powiedziano mi, że pierwszy serwis olejowy jest po ok. 30 tyś. W związku z tym chciałbym prosić o radę czy trzymać się wskazań komputera, czy zmieniać olej np. po 15 tyś. Silnik zalali mi Castrolem SLX 5W-30 - jeżeli macie jakieś przemyślenia w temacie tego oleju to też proszę o opinie.
po drugie, chyba malo kto tutaj mial na tyle silne nerwy, zeby wytrzymac 30kkmsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz