[O2 FL Combi] - Schowek w podłodze bagażnika - czy warto
Witam, czy ktoś skusił się na dodatkowy schowek w podłodze bagażnika? Mam lekki dylemat - wstępnie zamówiłem, ale wysokość przestrzeni bagażowej jest wiadomo, że mniejsza, jak również podobno maksymalny ciężar, jaki może spoczywać nad tym schowkiem to ok 75 kg. Dodatkowo zastanawiam się czy mata do bagażnika nie zepsuje funkcjonalności tego schowka - w końcu niewygodne będzie wtedy wkładania i wyjmowanie rzeczy do tego schowka.
Plusy to wiadomo - więcej zakamarków w wielkim kufrze, których nigdy nie za wiele - wejdzie torba z laptopem i inne pierdoły
Plusy to wiadomo - więcej zakamarków w wielkim kufrze
i możesz ksztaltować przestrzeń stawiając podłogę w połowie
ale czy warto?kwestia gustu :wink:
jest na forum kolega który baaardzo chce mieć podwójną podłogę
ja miałem w poprzedniej O2 i sobie zostawiłem do tej :szeroki_usmiech
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Zawsze można ją wymontować. Może i przydatna - jeśli często wozi się lekkie rzeczy. Podwyższa próg załadunku. Moim zdaniem jednak nie warta ceny.
Dodatkowo wizualnie (inaczej beznadziejnie wygląda i zostają po bokach dwie dziury) potrzebne są zaślepki (zamknięcia) na przestrzenie za nadkolami w bagażniku - u mnie w Elegance są, ale w uboższych chyba nie - jeśli się mylę, to niech koledzy poprawią.
Dodatkowo wizualnie (inaczej beznadziejnie wygląda i zostają po bokach dwie dziury) potrzebne są zaślepki (zamknięcia) na przestrzenie za nadkolami w bagażniku - u mnie w Elegance są, ale w uboższych chyba nie - jeśli się mylę, to niech koledzy poprawią.
goncjusz, nie wiem czy zamawiasz auto z kratką czy bez ale jak z kratką to ta podłoga ci nie wejdzie. A tak wogóle był ktoś na forum kto zamówił razem z kratką i później się wkurzał bo nie wchodziła. Poszukaj na forum może będzie chciał sprzedać taniej niż w Skoda Polska, bo to jakby nie patrzył 700zł dodatkowo przy zamówieniu, a ja osobiście np. wolę w tej cenie (600zł) mieć ściemniające lusterko wewnętrzne + czujnik deszczu.
Jeżeli ktoś ma zacięcie do majsterkowania i trochę chęci, taką rzecz można sobie zrobić samodzielnie, praktycznie za "malutką" cenę, a jeżeli się ma wszystkie materialy, to za darmo:
Marian 2, zgadzam się z kross12 - ile to musi ważyć? Przy dzisiejszych cenach paliw trochę bez sensu wozić co najmniej 20 kg drewna w bagażniku. Mnie się to nie widzi. Choć widzę, że smykałkę Słodowego masz i chwała Ci za to
Yarwa, zamawiam auto bez kratki, bo kratka przestała mieć znaczenie od stycznia 2011 - nie ma już pełnego odliczenia VAT. Zrezygnowałem już z tej opcji schowka w bagażniku po Waszych opiniach
Oczywiście wszystko zależy od "punktu patrzenia" na auto. Dla jednych drewniana podłoga to druciarstwo, bo tak naprawdę jej nie potrzebują, i przez to lubują się w "pięknym" fabrycznym wykonaniu. Ale jeżeli ktoś potrzebuje mocnej trwałej konstrukcji do bardzo czestych przewozów ciężkich ładunkow, to taka fabryczna tandeta poprostu nie zda egzaminu, wykończy się, powygina po jakimś tam czasie.
W moim przypadku jest sklejka 15 mm bo tak zaplanowałem, ale przecież można zastosować np. 7 mm, jeżeli nie potrzebna tak mocna konstrukcja. Nie ważylem, ale waga nie jest duża, napewno nie przekracza 15 kg.
to taka fabryczna tandeta poprostu nie zda egzaminu
Ej,ej, ej chyba się kolego zagalopowałeś 8) wiesz tak patrzyem na Twoje dzieło i nic nie mówiłem, bo uważam, że nie trzeba krytykować kogoś za to, że wykazał się inwencją. Ale pisanie że fabryczne wykoanie jest tandetą i jest "piękne" jest po prostu durne i głupie !!! Kolego wykonałeś swoja podłogę i dobrze !! Chwali ci się to, że umiesz cos zrobić, bo ja np, takich zdolnosci nie mam. Ale estetyka twojego wykonanie pozostawia wieeeeele, baaaardzo wieeele do życzenia i nie ma się co za to obrażać Fabryczne wykonanie jest świetnie dopasowane i super wykonane i genialnie wygląda w przeciweinstwie do Twojego Fakt, oba wykonania spełniaja tę sama rolę przy czym Twoje jest o niebo tańsze, tylko i o niebo brzydsze 8)
Więc naprawdę pisanie, że twoje jest o.k. a fabryczne jest piękne w cudzysłowie i tandetne jest wielkim nieporozumieniem z twojej strony.
P.S.
Kupiłbyc w salonie auto z podwójną podłogą wykonaną w ten sposób co Twoja? Bo ja w to watpię
Jeszcze raz napisze, cenię cię za to, że masz takie zdolności i że wykonałeś to sam i chciało ci się. Ale sorry fabryce jeszcze długo nie dorównasz.
a czy w tych schowku w bagazniku zmieści sie koło zapasowe?
Pod składaną podłogą fabryczną (między normalną podłogą, a tą dodatkową, otwieraną) nie ma szans - jedyne miejsce na koło zapasowe jest tam, gdzie fabrycznie przewidziane (pod normalną podłogą).
Komentarz