Porzelack vs. Turtle Wax

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • technobarte51
    Classic
    • 2010
    • 12

Porzelack vs. Turtle Wax

Ja powiem tak, OCP i inne VAGowiskie fora są miejscem, gdzie najszybciej słychać o problemach, nawet często na wyrost. Póki co, nic o 1.4 TSI nie słychać niepokojącego. Nawet google nie straszy tym silnikiem.

Artykuł jest bez faktów, konkretów, wygląda na sponsorowany. Chyba siada sprzedaż disli, których cena produkcji spadła, awaryjność wzrosła a cena dla klienta pozostała (czytaj- jest wysoka marża). Piszą nawet wprost, że zajeżdzony dislel lepszy niż 1.4TSI - to już przegięcie na maks...
  • BenRhod
    Classic
    • 2008
    • 35

Porzelack vs. Turtle Wax

Chciałbym aby ktoś pomógł mi rozstrzygnąć czy wymieniać czy jednak nie ma o co bić piany. Dotej pory stosowałem taki wosk: Turtle Wax i taki zamówiłem, ale dzisiaj po otworzeniu przesyłki zastałem taki:Porzelack

Czy ten Porzelack jest dobry czy też raczej go odpuścić i wymieniać?

Komentarz

• mecholl
      L&K
      • 2008
      • 1006

BenRhod, ja bym wymieniał, choć tego porzelack nie znam i nic mi to nie mówi.
      Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• zbigniew147
        Rider
        • 2008
        • 482

Turtle Wax to kultowy wosk a to coś ?? :shock: ??

Komentarz

• Octan
          Rider
          • 2006
          • 653

Nigdy nie stosowałem ale słyszałem pozytywne opinie.Nawet niektórzy twierdzą że jest lepszy od Turtle Wax. Abstrahując od produktu to zachowanie sprzedawcy dość dziwne. Mógł Cię zapytać mailem czy zgadzasz się na inny środek.

Komentarz

• BenRhod
            Classic
            • 2008
            • 35

Octan też byłem bardzo zaskoczony. Szukałem w necie ale niewiele jest informacji nt. wosku i dlatego Was pytam bo to co znalazłem to trochę mało aby stwierdzić czy jest dobry czy nie.

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Zamieszczone przez Octan
              Nigdy nie stosowałem ale słyszałem pozytywne opinie.Nawet niektórzy twierdzą że jest lepszy od Turtle Wax. Abstrahując od produktu to zachowanie sprzedawcy dość dziwne. Mógł Cię zapytać mailem czy zgadzasz się na inny środek.
              Pomylka po prostu

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez BenRhod
                Czy ten Porzelack jest dobry czy też raczej go odpuścić i wymieniać?
                Co rozumiesz pod pojęciam "dobry produkt"?
                No i co chciałbyś uzyskac za pomocą tego preparatu (celowo pisze preparatu a nie wosku)?
                Nie znam tego produktu i nigdy go nie stosowałem, ale jego opis pełen jest błędów i pomyłek np:
                1. Politura - to albo to jest wosk - czyli substancja mająca za zadanie chronić lakier przed wpływami czynników zewnętrznych, albo politura - czyli odżywka do lakieru mająca za zadanie poprawę głębi koloru i połysku a nie chroniaca lakier.
                2. Zawiera naturalne woski Carnauba - nie w tej cenie !! A jeśli już to śladowe ilości wosku Carnauba. Nie ma cudów, w takiej cenie nie da się tego zrobić.
                3. Teflon zabezpiecza również lakier przed zarysowaniami od kluczy, szczotek na myjni - głupota jakich mało !!! Gdyby tak było, to momentalnie rozwiązny zostałby problem swirlsów i to za jak niską cenę !! Niestety, ale żaden wosk NIE ZABEZPIECZA lakieru przed uszkodzeniami mechanicznymi !! Nie istnieje taka technologia !!
                4. Dzięki temu polerowanie produktami marki SONAX odbywa się niezwykle łatwo i bardzo szybko - to to jest produkt Sonaxa ??!! Ktoś pomylił chyba marki Nie mówiąc już o tym, że pomylił etapy - raz pisza tam o politurze, za chwilę o wosku, a po chwili o ... polerowaniu :? O co chodzi??!!
                5. Dzięki niewidocznej dla ludzkiego oka powłoki ochronnej która pozostaje na lakierze przez kilka miesięcy. - BZDURA !! pomijając juz to, że wczesniej trzeba by PORZĄDNIE przygotować lakier do położenia wosku, to za te pieniadze nie ma szans na produkt który utrzyma sie na lakierze wiecej niż 3 tygodnie i to pod warunkiem mycia auta szamponami o neutralnym Ph.
                A tak na sam koniec - żaden nawet najlepszy wosk nie zabezpieczy ci na długo lakieru jeśli PORZĄDNIE nie przygotujesz powierzchni lakieru przed jego położeniem To tak jak gdybyś chciał przykleić naklejkę na brudną i tłustą szybę - na chwilę się przyklei, ale zaraz potem odejdzie od szyby.
                A jak porządnie przygotować powierzchnię i jak porządnie dbać o czystośc auta?? jeśli chcesz sie dowiedziec poczytaj ten temat:
                Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...