ALARM czy blokada LOCK ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturma28
    Classic
    • 2012
    • 24

ALARM czy blokada LOCK ?

Jeśli dobrze czytam to brakuje klimy w tym Trumfie i szkoda. Z klimą to już wymarzona opcja dla kogos kto szuka dobrego auta w przystępnej cenie.
  • irka68
    Ambiente
    • 2011
    • 123

ALARM czy blokada LOCK ?

Witam Szanownych Kolegów , w związku z tym że juz niedługo odbieram swoja NOWĄ OCTAVIĘ mam pytanie odnosnie zabezpieczenia tego auta 7 lat temu jak kupowałam FABIĘ to fabrycznie była zabezpieczona oczywiscie w immobilajzer a DILER zamontował mi dodatkowo BEAR-LOCK a jeszcze pozniej zamontowałam ALARM ! Pytanie jest takie : czy wystarczy mi fabryczny immobilajzer czy wymęczyc moze od dilera ten bear lock czy może zamontować alarm ???? POMOCY !

Komentarz

• Voit
      Elegance
      • 2010
      • 816

I jedno i drugie.
      Im więcej, tym lepiej.
      Blokada skrzyni biegów to bardzo dobre zabezpieczenie.
      Dobrze jest zamontować odcięcie złącza diagnostycznego.
      Słyszałem, że złodzieje rozłaczają fabryczny inmmoblaizer laptopem wpiętym w złącze diagnostyczne.

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

irka68, AC :diabelski_usmiech
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• tom2212
          RS
          • 2008
          • 3892

irka68, bierz wszystko co dają ale możesz założyć więcej Najlepsze rozwiązania są niefabryczne i tak jak volt napisał
          Im więcej, tym lepiej.

Komentarz

• Wojtas_Poznań
            RS
            • 2010
            • 2822

strzeżonego Pan Bóg strzeże ...... podobno chociaż z drugiej strony, co za dużo to niezdrowo ? :P a już całkiem poważnie.... irka68, pomęcz ich i najlpiej jakby się udało Tobie wymęczyć to w ramach prezentu od firmy
            SPOT Poznań:
            .....
            ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

czy ktoś mi może podpowiedzieć co to za rodzaj blokady ? Bolcowa czy bezbolcowa?

"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Voit
                Elegance
                • 2010
                • 816

Blokada mechaniczna, bolcowa.
                Zamontowana dość nietypowo, od góry.
                Blokady które do tej pory miałem w samochodach były montowane z boku tunelu, od strony nóg pasażera.
                Jesli blokada pokazana na zdjęciu skutecznie uniemożliwia wyrzucenie wstecznego i jednoczeesnie nie razi poczucia estetyki użytkownka smochodu, to bez wątpienia jest O.K.
                Bardzo dobrze, że ją widać.
                Zniechęca.

Komentarz

• mottom
                  Drive
                  • 2010
                  • 82

W katalogu akcesoriów Skody występuje blokada skrzyni biegów ze "sterowaniem" od góry.
                  Jednak większość salonów i tak montuje te z zamkiem z boku tunelu.
                  Ja uważam, że zabezpieczenia powinny być widoczne - na profesjonalistę i tak nie ma żadnej rady, a gówniarza lepiej żeby od razu zniechęciło (narobi zwykłej szkody - zbita szyba, wyłamany zamek - zanim dowie się, że musi jeszcze rozbroić blokadę). Dodatkowo - kilka razy zdarzyło mi się, że wsiadając do auta, które miało blokadę z boku (widoczną tylko od strony pasażera) zapomniałem jej odblokować. Trzeba było zgasić silnik, wyjąć kluczyk ze stacyjki, odblokować blokadę. Wszystko dobrze - jak akurat nigdzie się człowiekowi nie spieszy. Jeżeli jednak czas nagli - lecą bluzgi............
                  O2 SCOUT 1,8 TSI

Komentarz

• dontak
                    Rider
                    • 2008
                    • 586
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Najlepsze zabezpieczenie to AC :diabelski_usmiech
                    A tak na poważnie w octavii wyposażonej w alarm montowany w serwisie po otwarciu drzwi alarm rozbraja się w ciągu kilku sekund!!! Myślę że dla "fachowca" otwarcie drzwi nie stanowi problemu. Najlepsze są rozwiązania niestandardowe.
                    OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• Voit
                      Elegance
                      • 2010
                      • 816

...Najlepiej jak są standardowe i niestandardowe.
                      Za niestandardowe nie dostaniesz zniżki na AC.
                      Za blokadę skrzyni i alarm dostaniesz.

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Voit
                        Słyszałem, że złodzieje rozłaczają fabryczny inmmoblaizer laptopem wpiętym w złącze diagnostyczne
                        źle szłyszałeś :wink:
                        teraz robią to z odpowiednio spreparowanego tel komórkowego lub pena
                        ostatecznie postęp caly czas idzie do przodu :!:
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Voit
                          Elegance
                          • 2010
                          • 816

Słyszałem o samochodzie którego nie ukradli, bo nie działało złącze diagnostyczne.
                          Na gdzieś na Przymorzu.

Postęp postępem, ale nie wszyscy podążają z jego duchem. :wink:
                          I całe szczęście.

Wydaje mi się, że jednak warto mieć takie coś.
                          Wiadomo, jak się uprą to każdy samochód można ukraść...

Zaraz ...Immobilaizer telefonem??? :shock:
                          Może jakiś słaby alarm, ze stałym kodowaniem sygnału.

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Voit, telefon ma sysyem operacyjny i aplikacje slużące do ... czegoś tam
                            nie znam się na tyle dobrze zeby wiedzieć co i jak tam działa
                            wiem, że gdańska polcja odnotowala "spektakularny" sukces przechwytując przesyłkę z kilkudziesięcioma takimi telefonami z chin
                            jeden taki aparat na rynku to ponoć koszt ponad 10tys zł
                            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Voit
                              Elegance
                              • 2010
                              • 816

Mój telefon pracuje na windowsie i obsługuje wiele różnych, bardzo przydatnych aplikacji.
                              Zapewne można napisać aplikację przechwytującą impuls pilota i w ten sposób rozbroić jakiś słaby lub fabryczny autoalarm.
                              Jeśli autoalarm jest wyposarzony w immobilaizer, to wyłączysz w ten sposób również immobilaizer.
                              Ale jak rozbroić niezależny immobilaizer, taki który wyłaczasz za pomoca wkodowanego kluczyka do stacyjki?
                              Można go rozłączyć z poziomu oprogramowania komputera samochodowego, ale do tego jest potrzebny laptop i złącze diagnostyczne.

Immobilaizer w kluczu to urządzenie zbliżeniowe. Nie działa na zasadzie impulsu radiowego.
                              Trzeba zbliżyć kluczyk do stacyjki. Lub choćby główkę klucza.
                              Miałem przypadek, że w służbowym samochodzie złąmał się kluczyk od stacyjki. Kluczyk dorobiłem , ale ze wzgllędu na koszty nie otrzymałem zgody na wkodowanie immobilaizera.
                              Działo, pod warunkiem że na jednym kółku, wraz z dorobionym kluczem miałem zaczepioną główkę oryginalnego klucza.

Komentarz

Pracuję...