Diamondbrite ochrona lakieru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zpluta
    L&K
    • 2008
    • 1194

Zamieszczone przez winni77
    A co konkretnie teraz używasz?
    Proszę bardzo:

Do mycia: Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner

Do czyszczenia i wygładzania lakieru:

1. Glinka z zestawu Smooth Surface Clay Kit
    2. Quick Detailer
    3. Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner
    4. Deep Crystal Step 2 Polish

Do woskowania: Collinite no. 476 Super Doublecoat Auto Wax

Do plastików zewnętrznych: Gold Class Trim Detailer

Do plastików wewnątrz: Natural Shine

Do opon: NXT Generation Insane Shine Tire Coating

Do szyb: NXT Generation Glass Cleaner

Wszystko z Meguiar's z wyjątkiem wosku.

Plus gąbka, kilka aplikatorów Meguiar's, mikrofibry różnych rozmiarów i kilka małych szmatek bawełnianych.

Chyba o niczym nie zapomniałem
    :

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

zpluta, wielkie dzięki, dostałbyś dużego + ode mnie za to. Czemu zmieniłeś wosk?
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• zpluta
        L&K
        • 2008
        • 1194

Czemu zmieniłeś wosk?
        Posłuchałem naszych forumowych specjalistów - podobno Collinite jest trwalszy od wosku NXT 2.0 i mniej przyciąga kurz. Co do tego drugiego, to już to zaobserwowałem, co do trwałości, to czas pokaże (na razie jest dobrze ). No i mnie osobiście wosk stały jakoś łatwiej się nakłada.
        :

Komentarz

• duszyk
          Drive
          • 2007
          • 91

witam,

miesiąc temu zakupiłem czarną octavię; niestety lakier prezentuje się kiepsko - autko lepiej wygląda brudne niż po wyjechaniu z myjni; i już podczas zakupu wiedziałem, że na wiosnę zafunduję czeszce odświeżanie lakieru; do firmy oferującej usługę Diamondbrite mam 5 minut drogi, no ale cena jest spora; zastanawiam się, czy polerka w jakimś warsztacie będzie też wystarczająca? cena pewnie z połowę niższa; Może ktoś polecić jakiś dobry zakład w Poznaniu lub w okolicach?

pozdrawiam,
          Paweł

Komentarz

• zpluta
            L&K
            • 2008
            • 1194

duszyk - a to (poniżej) jest lakier na 3-letniej (też czarnej) Octavii, 2 lata męczonej na myjni automatycznej, nad którą właściciel trochę popracował zamiast bawić się w jakiś Diamondbrite

Wybór należy do Ciebie
            :

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

w zwiazku ztym nasuwa kontrowersyjne sie pytanie, czemu bac sie automata skoro i tak auto mozna podpicowac?

Komentarz

• zpluta
                L&K
                • 2008
                • 1194

Zamieszczone przez Marx
                w zwiazku ztym nasuwa kontrowersyjne sie pytanie, czemu bac sie automata skoro i tak auto mozna podpicowac?
                I już odpowiadam: trochę można to ukryć ale z bliska i tak trochę widać będzie ... na zdjęciach autko zawsze korzystnie wygląda, bo nie da się na nich podejść bliżej albo pod innym kątem popatrzeć.
                :

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Zamieszczone przez Marx
                  Bo klar czyli lakier bezbarwny ma pewną grubość i nie da się tego przeskoczyć
                  Na dalszą dyskusję na temat kosmetyków i sposobów odświerzania lakieru zapraszam TU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24594Prawdopodbnie znajdziecie tam nawet odpowiedzi na wiekszośc swoich pytań.

[ Dodano: Nie 13 Gru, 09 20:18 ]
                  A co konkretnie teraz używasz? Zastanawiam się na skompletowaniem czegoś do mojego auta...
                  winni77, odpowiedzi na swoje pytanie znajdziesz tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24594
                  Czarny Elegance

Komentarz

• phrix
                    L&K
                    • 2007
                    • 1000
                    • Audi
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

zpluta bardzo ładnie to wyszło :shock: , chyba poznaje ta octe z naszych dróg :szeroki_usmiech

Co się tyczy Diamonda może na ciemnych samochodach ma to jeszcze jakis minimalny sens, natomiast na białych i srebrnych efekt jest bardzo słaby. Polecam przegladnąc galerie na stronie i zobaczyc jak to wyglada. Jeżeli mam się męczyć co miesiąc z odnawianiem i konserwowaniem to ja dziekuje. Wole dwa razy w roku położyć wosk a raz w miesiącu przelecieć politurą.
                    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• zpluta
                      L&K
                      • 2008
                      • 1194

Zamieszczone przez phrix
                      chyba poznaje ta octe z naszych dróg :szeroki_usmiech
                      Czajnik jeden :P - jeździ jak ocp-tajniak i się tu na forum nabija ze mnie :P

(ostatnie litery numeru rej. to KK?)
                      :

Komentarz

• phrix
                        L&K
                        • 2007
                        • 1000
                        • Audi
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czasami mijam taką octe tak wypucowaną, że w słoneczny dzień oślepia gorzej jak HIDy :P :wink: już wiem kogo to

zpluta a powiedz jak wygladają efekty na drugim aucie ( ta srebrzanka która stoi w garażu) ją tez traktujesz Meguiarem??
                        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...