Czujnik poziomu oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kempes
    Classic
    • 2006
    • 20

Czujnik poziomu oleju

Witam wszystkich!!!
    Ostatnio instalowałem przewód antenowy do radia CB w mojej O2. Więc przy okazji obejżałem sobie co znajduje się pod osłonami i maskownicami deski rozdzielczej. Po zdjęciu osłony nad kolanami kierowcy ukazały się...

...Teraz po mojej ingerencji (przymajmniej u moim aucie) nie będzie złodziejowi tak łatwo.
    I tu mam pytanie, montując własne zabezpieczenie w O2, w jakie obwody można wpiąć przekaźniki odcinające aby auto nie sygnalizowało błędów przy uruchamianiu, i żeby wszystko grało?

EDIT szkoda:
    wywalilem opis rozbrojenia fabrycznego alarmu, mimo wszystko mysle, ze publiczne forum nie jest dobrym miejscem na to, jak ktos chce poznac szczegoly to PW do autora :idea:
  • motorsport
    Drive
    • 2005
    • 61

Czujnik poziomu oleju

Czy przy okazji wymiany miski olejowej w AGR '99 można łatwo przejść na wersję z czujnikiem poziomu oleju? Czyktoś wie jaki sygnał daje ten czujnik i czy w wersji która go nie miałątrzeba robić osobna instalację elektr. do niego?

Komentarz

• salvado
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 314

motorsport, kontrpytanie: a po co go instalować? Jeśli oleju zacznie być krytycznie mało, to zadziała czujnik ciśnienia. Czy to nie jest wystarczający poziom informacji? Poza, oczywiście, wzrokową kontrolą na bagnecie :-)
      Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

Zamieszczone przez salvado
        motorsport, kontrpytanie: a po co go instalować? Jeśli oleju zacznie być krytycznie mało, to zadziała czujnik ciśnienia. Czy to nie jest wystarczający poziom informacji? Poza, oczywiście, wzrokową kontrolą na bagnecie :-)
        i tu kolega ma racje ja w AEE też jak brał olej to zapiszczał szczegulnie na zakręcie i już wiedziałem że trzeba dolać, lub kontrolować na bagnecie
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

u mnie tak samo - przy niskim poziome zapaliła mi sie kontrolka od oleju :szeroki_usmiech
          DACAR.team

Komentarz

• motorsport
            Drive
            • 2005
            • 61

Ja dotąd latałem japończykami i W ŻYCIU nie przyszło mi by do głowy, żeby sprawdzać co jest na bagnecie częściej niz raz do roku. Chociaż sam wybudowałem dziesiątki silników wyscigowych, które wyjechały Mistrza Polski to po prostu nienawidzę zagladać pod maskę własnego dupowozu. I niestety Octa jest pierowszym autem które mnie do tego zmusza. Pod tym wzgledem niestety autko nie prezentuje się zbyt ciekawie. Choć ogólnie to cvałiem miły samochód

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

no to zależy z tym zagladaniem ja już się przekonałem że jak jesteś pierwszym właścicielem to nie zaglądasz tak często jak kupując auto używane. Pozdrawiam
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...