Podłokietnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

schamann, Po lifcie bak otwiera sie kolo ogrzewania siedzen, ASR/ESP i ogrzewania szyby w tym panelu nad radiem
    Spritmonitor.de

Komentarz

• schamann
      Ambiente
      • 2006
      • 105

aaa rozumiec
      Były Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

Jak ktos potrzebuje podłokietnik to znalazłem to :

DACAR.team

Komentarz

• Andrzej Ciereszko
          Classic
          • 2006
          • 5

Tak jak obiecalem, informuje o finalizacji zakupu w www.sliz.biz. Sprawa chwile trwala, sprzedawca musial sprowadzic jakies czesci z Czech. Wczoraj ASO zamontowalo podlokietnik. Wszystko wyglada OK. Mysle ze zaoszczedzilem ok. 300 zl.
          Pozdrawiam,
          AC

Komentarz

• aciu
            Rider
            • 2005
            • 685

Pytanko do klubowiczów z południa - jak wyglądają ceny podłokietnika u producenta naszych oct???
            Przecież, tam też są serwisy i sklepy firmowe. Chyba, że jest jeszcze drożej :wink:

Komentarz

• Dezet
              Ambiente
              • 2005
              • 136

Mam pilne pytanko, kupiłem podłokietnik z Passata B5 z łapą do Octavii. Wcześniej podłokietnik ten już jeździł w Octavii. Problem w tym, że brakuje mi jednego plastiku z boku, od strony pasażera. Takie kółko z prostokątną nóżką wchodzącą w tunel. Z drugiej strony plastik jest, ale wg. informacji od sprzedawcy, jest on krótszy na długość od tego z Octavii, więc pomiędzy tunelem a podłokietnikiem widać metal. I teraz to o co mi chodzi: czy można zamontować podłokietnik i później założyć te plastiki, czy trzeba by go znowu odkręcić żeby można było zamontować oba boczki (czekam na zamówione części). Poradźcie, weekend się zbliża a ja chętnie na wycieczce podparłbym już swój łokieć
              Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• RomanS
                Elegance
                • 2004
                • 804

Dezet, montuj podłokietnik, o ile pamiętam te boczne osłony są tylko wciskane "na pstryk".
                Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Dezet
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 136

Tak, to wiem. Tylko czy ich dolna część wchodzi (jest zagłębiona) w otworze tunelu. Jeśli tak to może być kłopot
                  Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• RomanS
                    Elegance
                    • 2004
                    • 804

Dezet, być może wchodzi minimalnie, w każdym razie te osłony zakłada się na końcu. No chyba, że się mylę :szeroki_usmiech (ale raczej nie). Poza tym montaż podłokietnika to kwestia kilku minut. Demontaż też. Zakładam, że w nakładce tunelu masz otwór na podłokietnik ?
                    Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Dezet
                      Ambiente
                      • 2005
                      • 136

Mam mały problem, bo zamontowałem swój podłokietnik, lecz jedna noga łapy (od Octavii)nie sięga do śruby (łapa jest za krótka albo śruba). Usiłowałem śrubę wyjąć aby włożyć dłuższą, lecz siedzi mocno i ani drgnie. Na razie poradziłem sobie w ten sposób, że między nakrętkę śruby od hamulca a łapę wsadziłem inną, dodatkową nakrętkę w którą od góry wkręciłam śrubę. Odpycha ona nogę łapy od tej nakrętki z hamulca, przez to podłokietnik nie chwieje się na boki. Macie jakiś inny pomysł? Jak sobie z tym radzi serwis? Chodzi mi o tę śrubę zaznaczoną na zdjęciu strzałką (sorki nico21, że wykorzystałem Twoje zdjęcie, ale nie miałem cyfrówki).

Po drugie, pisałem już, że brakuje mi jednego boczku, a osłona (ta od Passata B5 jest za krótka i łapa z dołu wystaje. Brzydko to wygląda. Pomyślałem, czy na razie nie znaleźć czegoś w formie prostokątnej harmonijki z gumy, którą można by zamaskować prześwit. Przykład jak mogło by to wyglądać zamieszczam poniżej. Macie pomysł od czego taka harmonijka mogła by się nadać? Myślałem już o jakimś mieszku od biegów, ale one raczej są kwadratowe...
                      Załączone pliki
                      Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• Alberto
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 202

sorki może odgrzewam ale nie mog ę znaleźć jak ściągnąć srodkowy panel żeby móc przykręcić mocowanie podłokietnika

Komentarz

• paf
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3140

Alberto, przeczytaj w poniższym wątku post kolegi nico21

Komentarz

Pracuję...