schamann, Po lifcie bak otwiera sie kolo ogrzewania siedzen, ASR/ESP i ogrzewania szyby w tym panelu nad radiem
Podłokietnik
Zwiń
X
-
Tak jak obiecalem, informuje o finalizacji zakupu w www.sliz.biz. Sprawa chwile trwala, sprzedawca musial sprowadzic jakies czesci z Czech. Wczoraj ASO zamontowalo podlokietnik. Wszystko wyglada OK. Mysle ze zaoszczedzilem ok. 300 zl.
Pozdrawiam,
AC
Komentarz
-
-
Mam pilne pytanko, kupiłem podłokietnik z Passata B5 z łapą do Octavii. Wcześniej podłokietnik ten już jeździł w Octavii. Problem w tym, że brakuje mi jednego plastiku z boku, od strony pasażera. Takie kółko z prostokątną nóżką wchodzącą w tunel. Z drugiej strony plastik jest, ale wg. informacji od sprzedawcy, jest on krótszy na długość od tego z Octavii, więc pomiędzy tunelem a podłokietnikiem widać metal. I teraz to o co mi chodzi: czy można zamontować podłokietnik i później założyć te plastiki, czy trzeba by go znowu odkręcić żeby można było zamontować oba boczki (czekam na zamówione części). Poradźcie, weekend się zbliża a ja chętnie na wycieczce podparłbym już swój łokiećPozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
-
Dezet, być może wchodzi minimalnie, w każdym razie te osłony zakłada się na końcu. No chyba, że się mylę :szeroki_usmiech (ale raczej nie). Poza tym montaż podłokietnika to kwestia kilku minut. Demontaż też. Zakładam, że w nakładce tunelu masz otwór na podłokietnik ?Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Mam mały problem, bo zamontowałem swój podłokietnik, lecz jedna noga łapy (od Octavii)nie sięga do śruby (łapa jest za krótka albo śruba). Usiłowałem śrubę wyjąć aby włożyć dłuższą, lecz siedzi mocno i ani drgnie. Na razie poradziłem sobie w ten sposób, że między nakrętkę śruby od hamulca a łapę wsadziłem inną, dodatkową nakrętkę w którą od góry wkręciłam śrubę. Odpycha ona nogę łapy od tej nakrętki z hamulca, przez to podłokietnik nie chwieje się na boki. Macie jakiś inny pomysł? Jak sobie z tym radzi serwis? Chodzi mi o tę śrubę zaznaczoną na zdjęciu strzałką (sorki nico21, że wykorzystałem Twoje zdjęcie, ale nie miałem cyfrówki).
Po drugie, pisałem już, że brakuje mi jednego boczku, a osłona (ta od Passata B5 jest za krótka i łapa z dołu wystaje. Brzydko to wygląda. Pomyślałem, czy na razie nie znaleźć czegoś w formie prostokątnej harmonijki z gumy, którą można by zamaskować prześwit. Przykład jak mogło by to wyglądać zamieszczam poniżej. Macie pomysł od czego taka harmonijka mogła by się nadać? Myślałem już o jakimś mieszku od biegów, ale one raczej są kwadratowe...Pozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
Komentarz