Sprezyny ,ale troche inaczej....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sebastian
    Rider
    • 2004
    • 412

inaczej - ja finansuje wykoanie wzorcowej pierwszej sztuki - co jezeli to ma miec rece i nogi moze kosztowac juz konkretny pieniadz. Pokazuje Wam co i jak i potem podaje namiary na wplate.

Tyle ile wplat tyle sztuk zamawiam, + max 10-20 szt na górke gdyż ja bankiem kredytowym nie jestem i nie bede zamrażać sobie kapitalu
    RS BLUE
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Czy orientuje sie ktos co dokladnie znacza kolorowe kropki na sprezynach ? :roll:
    Ogladajac etke na www.vagcat.com wersji sprezyn jest bardzo duzo ,roznica sie od siebie oznaczeniem (kolorem kropek) . :roll:
    Domyslam sie ze te kolory oznaczaja np. ich twardosc ,wyskoosc itp. ,ale nadal nie wiadomo ktore kolory co oznaczaja :roll:
    Czy mogl by mi ktos podac kolory kropek z octy ASZ i 1.8T ?
    Zastanawiam sie czy jest mozliwe ze w mocniejszych wersjach silnikowych (pomijam tu RS-a) springi mogly byc twardsze? :roll:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Castaway
      Ambiente
      • 2005
      • 125

He,he,he....u nas w fabryce jak coś spierdo......to później po ponownym sprawdzeniu/selekcji te dobre albo "bardzo dobre" rzeczy kropkujemy, żeby klient widział , że jest ok. :wink:
      POzdro - Pit

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Castaway
        He,he,he....u nas w fabryce jak coś spierdo......to później po ponownym sprawdzeniu/selekcji te dobre albo "bardzo dobre" rzeczy kropkujemy, żeby klient widział , że jest ok. :wink:
        Mam nadzieje ze na sprezynach to nie takie znaczenie :szeroki_usmiech

Tak sobie kombinuje ,bo kiedys na octy z rocznika 98 w necie bylo sporo opini ze octavie sa zdecydowanie za twarde ,niekomfortowe itp. Po roku 01 sa opinie odwrotne ze auto jest za miekie i sie buja na boki.
        Wiec moze octy przed liftem (wczesne modele) mialy twardsze sprezyny ? :roll:
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• RomanS
          Elegance
          • 2004
          • 804

W normalnym ujęciu kropkami oznacza się grupy selekcyjne sprężyn. Chodzi o twardość ( a właściwie charakterystykę sprężyny), nie o wymiary w stanie swobodnym. Inny wymiar to inny numer katalogowy. Po prostu po obróbce cieplnej lub cieplnochemicznej każda partia może mieć parametry trochę inne (charakterystyka sprężyny). Do montażu na samochodzie dobiera się je parami (mają być jednakowe). Domyślam się, że aby dowiedzieć się konkretów trzeba by dotrzeć do dokumentacji konstrukcyjnej, czyli np.rysunków technicznych wykonawczych. Możliwe, że nie tylko tam są konkrety.
          Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Pracuję...