panowie bawiłem sie i zrobiłem zwarcie, teraz włacznik swiateł wogóle nie reaguje na przekręcanie i swiatła są włączone w kazdej pozycji nawet w pozycji wyłączone, sprawdziłem bezpiecznik,i i wszystkie są dobre wiec co poszło ?
zamarzanie mechanizmu szyb
Zwiń
X
-
zamarzanie mechanizmu szyb
witam chciałem zapytać jak radzicie sobie z zamarzaniem szyb (opuszczanie/podnoszenie szyby) - bo ostatnio dość często mi się ta przypadłość zdarza pomimo trzymania auta w garażu - jest jakiś środek którym można przesmarować uszczelki przy szybie?
na chwile obecna szyby odpuszczają dopiero po 8-10 minutach jazdy - domyślam sie że pod 13 letnimi uszczelkami zamarza woda...
Pozdrawiam
-
-
Re: zamarzanie mechanizmu szyb
Zamieszczone przez noswer
na chwile obecna szyby odpuszczają dopiero po 8-10 minutach jazdy - domyślam sie że pod 13 letnimi uszczelkami zamarza woda...
Może zdejmij boczek i zobacz, czy uszczelka jest prawidłowo osadzona, bo być może kiedys szarpnąłes zamarznietą szybą i się na mocowaniu odgięła :?:
Komentarz
-
-
Ja w momencie gdy w dzień pada deszczyk ze śniegiem i w nocy mrozek łapie to rano szyb nie moge otworzyć to albo nie próbuje pzrez kilka minut jazdy i czekam az sie nagrzeje powietrze i ono od srodka nagrzewa i szyby puszczają albo jeżeli jest potrzeba to delikatnie i z dużym wyczuciem dłonią od zewnątrz pukam w szybę przy samej uszzcelce na całej jej długości. <---- Zawsze pomaga choć ten sposób z pukanie w szybę nie jest taki profesjonalny. :diabelski_usmiech
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
Komentarz