Witam , z czystej ciekawości chciał bym sie zapytac, co jest potrzebne żeby przejsc z fabrycznie zamontowanego radia Bolero na radio Columbus?? zeby było wszystko na nowych czesciach i orginalnych. Rozumiem samo radio, ramka?? kabel antenowy (czy jest inny)?? i inna antena dachowa?? Jak by mogl mi to ktos dokładnie wytłumaczyc. Pozdrawiam.
PS: jesli był juz taki temat (a ja go nie znalazłem to sorki) zrobie ewentualnie temat do wygasniecia.
Nic innego oprócz radia i ramki nie potrzebujesz :szeroki_usmiech
Wtyki do radia i anteny są takie same. Problem zaczyna się jak chcesz żeby columbus wyświetlał pierdoły z klimatyzacji czy czujników parkowania. :diabelski_usmiech
sesik, chyba zapomniałeś o kablu i antenie gps, którego przecież fabrycznie Rekin Chlebojad, nie ma u siebie. A te problemy nie są czasem przy Octavi przed FL, w zależności od sterowników? Rekin Chlebojad, ma prawie top wersje to chyba nie będzie miał problemów z zakodowaniem funkcji na columbusie.
Tyle że kolega pisał że chce wszystko na ori gratach, a więc antena z zestawu odpada.
Będziesz musiał wymienić antenę na dachu i pociągnąć kabelek co jest dość upierdliwe
Tyle że kolega pisał że chce wszystko na ori gratach, a więc antena z zestawu odpada.
Będziesz musiał wymienić antenę na dachu i pociągnąć kabelek co jest dość upierdliwe
Ok dzieki czyli rozumiem że potrzebne bedzie( radio, ramka, kabel antenowy i sama antena) tak?? Wszytsko na ORi czesciach, jak narazie sie przymierzam, moze ktos bedzie chetny co ma dojscie do tych wszytskich czesci i mozliwośc "profesjionalnego" montazu wraz z dopasowaniem Maxi-Dot kierownicy i parctronika.Oczywiscie za odpowiednim wynagrodzeniem he he
Która antena odpada ? Antena do radia FM i do GPS to 2 różne rzeczy. Nie trzeba wymieniać tej na dachu, żadnych kabli ciągnąć nie trzeba. Podpinasz antenę do radia FM, na drugim kablu podpinasz GPS, wrzucasz w podszybie, skręcasz i gotowe.
zeby było wszystko na nowych czesciach i orginalnych.
to raczej chce mieć tak jakby zamawiał columbusa przy zamówieniu autka, a więc wtedy jest antena gps na dachu i kabel ciągnięty w podsufitce. Takie jest rozwiązanie ori i na ori częściach. Kabel antenowy + antena w podszybiu ani nie jest ori rozwiązaniem ani, chociaż to sobie nie dam nic odciąć nie jest na ori częściach, ponieważ w fabryce jest to inaczej montowane więc siłą rzeczy są to inne części.
Ori antena z gps skody wygląda coś w teń deseń
to raczej jej w podszybiu nie montujesz.
Ta antena jest z audi nie chce mi się szukać do skody, ale to wszystko podobne, w skodzie jest z miejscem na bata chyba jeszcze.
Wole rozwiązanie gdzie nie trzeba rozbierać połowy samochodu
oj tam sesik, połowy?? podsufitka i koniec , no może jeszcze jeden bok przy szybie ewentualnie;p narazie sie przymierzam, ale co z tego wyjdzie to nie wiem , jesli juz bym zakładał to tak jak wyjezdzaja z fabryki.
Rekin Chlebojad, antena mocowana na magnes niefabryczna jeżdzi ze mną o dponad roku i nic jej nie jest. nie trzeba od razu montować na dachu rekina :wink:
oj tam sesik, połowy?? podsufitka i koniec , no może jeszcze jeden bok przy szybie ewentualnie;p narazie sie przymierzam, ale co z tego wyjdzie to nie wiem , jesli juz bym zakładał to tak jak wyjezdzaja z fabryki.
Podsufitki nie musisz rozbierać, w sumie to musisz rozebrać:
tylne plastiki (3sztuki) żeby dostać się do anteny
rączki - jak wyżej
plastiki na progach (3-5szt.) żeby puścić kabel
no i jeszcze plastiki pod kierą - jak wyżej
jeśli chcesz mieć sterowanie głosowe to do tego słupek i lampkę
W sumie przy takiej opcji warto pokusić się o założenie GSM III, rozbierania jednak trochę jest.
A ja wczoraj u Miśka oglądałem Columbusa i to fajna zabawka jest, podoba mi się bardzo! Mimo to nie zmieniam Bolero, zostawiam je, kupuję NAVIGONA z mapą Europy za 500PLN i resztę zainwestuję w wygłuszenie drzwi i głośniki bo jednak moje ucho cierpi na fabrycznym zestawie.
Tylko po co, jak można sobie wrzucić normalna antenę gps w podszybie bez rozbierania niczego (oprócz ramki od radia), no chyba, że za wszelką cenę ma być rekin :diabelski_usmiech
Witam, nie mogę odszukac.
Jaki numer katalogowy ramki powinien byc pod columbusa, aktualnie mam pod swinga? srebrna z klimą manual. Na odpowiedź ASO czekam już 4 dni,
dzięki za pomoc.
Komentarz