Kup Renault Clio II ph III 1.4 16V. Za te pieniadze kupisz auto z 2005 r. Silnik baaaardzo dynamiczny ma 98 KM i zapewnia super osiągi. Dodatkowo w przypadku Clio II ph III bęziesz miał dośc bogate wyposazenie. Samochód fajny, dynamiczny, dobrze wyposazony, dość przestonny i nie sprawiajacy problemów.
Używka od dealera
Zwiń
X
-
Używka od dealera
Witam
takie pytanie ponieważ nie znalazłem na forum na co zwrócić uwagę przy kupnie auta używanego od dealera tzn ufać im na tyle ze nie potrzeba jechać do innego zaprzyjaźnionego mechanika czy raczej tak ? czy oni dają jakąś gwarancje na używkę itd ? jestem w tym temacie zielony bo nigdy nie kupowałem od dealera a znalazłem ciekawą ofertę w poznaniu octavi II 2008 rok ?
pozdrawiam
-
-
Kupowałem Ibizę od dalera Seata w Gdańsku.
Auto było nieco droższe od innych stojących w autohandlach, ale:
-Samochód został zakupiony i był przez cały czas serwisowany w serwisie Seata.
Samochód został "wymieniony" przez właściciela na nowy, a stary pozostał w rozliczeniu.
-Wraz z autem były wszystkie dokumenty, od faktury zakupu, przez książkę serwisową do paragonu za montaż radia.
-Pełna historia serwisowania samochodu była do wglądu w komputerze serwisu Seata.
-Wszystkie dokumenty, zarówno papierowe, jak i te z komputera serwisu potwierdzały niski przebieg auta (ok 60 000 w cztery lata).
-Auto nie było walone, nie był lakierowany żaden element samochodu.
Dealer bez problemu zgodził się na oględziny samochodu w innym warsztacie.
Gwarancji nie dostałem, bo była to sprzedaż komisowa. Na szczęście nie była potrzebna...
Wszystko było w porządku, samochód służył mi jeszcze sześć lat.
Po zakupie byłem baaardzo zadowolony.
Komentarz
-
-
Re: Używka od dealera
Zamieszczone przez wuyaszekWitam
takie pytanie ponieważ nie znalazłem na forum na co zwrócić uwagę przy kupnie auta używanego od dealera tzn ufać im na tyle ze nie potrzeba jechać do innego zaprzyjaźnionego mechanika czy raczej tak ? czy oni dają jakąś gwarancje na używkę itd ? jestem w tym temacie zielony bo nigdy nie kupowałem od dealera a znalazłem ciekawą ofertę w poznaniu octavi II 2008 rok ?
pozdrawiam
Ja swoj obecny bolid tez kupowalem uzywany od dealera. Jak narazie (odpukac) 200% zadowolenia. A pierwszy wogole to kupowalem przez neta (demo Panda z Gdanska - wyslalem info, ze chce wiecej fotek, po kwadransie mialem 50 fotek na skrzynce i uznalem, ze biore). Naturalnie przy odbiorze ogladalem i jezdzilem
Komentarz
-
-
Jeżeli chodzi o zakup używanego samochodu od dilera to wychodzi nieznacznie drożej, ale w razie jakiejś ukrytej wady masz możliwość reklamacji. Jakbym moją kupił od z ogłoszenia to był stracił sporo kasy, a tak jestem na drodze żeby zrobili to w ramach gwarancji.
Dodatkowo zazwyczaj są to samochody u nich serwisowane, więc jest pewność co do przebiegu, bezwypadkowości itp.
Polecam jednak porządne sprawdzenie przed zakupem - ich przegląd, który wykonują przy przyjęciu auta do komisu jest bardzo okrojony. Np. sprawdzenie silnika polega na posłuchaniu czy równo chodzi, czy nie ma wycieków i czy nic z niego nie odpadło.
Komentarz
-
Komentarz