Myjnia pakiet za 400zł za 99zł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jare44
    Classic
    • 2011
    • 19

szkoda, dzieki
  • Karql
    L&K
    • 2010
    • 1124

Co o tym myślicie?
    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Skfarek
      RS
      • 2010
      • 4795
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Karql, spox bo to rzut beretem ode mnie, tylko nigdzie nie znalazłem na stronie info ile kosztują poszczególne pakiety, co by się nie okazało że np. pakiet New Car który by mnie interesował kosztuje 800 zł i i tak muszę dopłacić 400zł do tych 99zł i z okazji za 99zł robią się mniej okazyjne 400 stówy :roll:
      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Karql
        L&K
        • 2010
        • 1124

Dzwoniłem do nich to nie jest tak do końca 400zł to jest zniżka na jeden z pakietów, a pakiet np. new life dla skody kosztuje 1900 zł.
        Za 99 zł jest mini detaling, który obejmuje "bardzo dokładne" mycie samochodu, nałożenie "wysokiej klasy naturalnego" wosku, czyszczenie tapicerki (nie pranie), impregnacja wnętrza + dopieszczani takich pierdół jak czyszczenie wydechu itp.

Jak myślicie opłaca się za 99zł zrobić ten minidetaling?

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Proces detailingu za taka cenę ?? Jesli to bedzie przeprowadzone profesjonalnie i zgodnie ze sztuką, to jak najbardziej się opłaca !!!
          Czarny Elegance

Komentarz

• Skfarek
            RS
            • 2010
            • 4795
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Karql, no jak za to co napisałeś to raczej tak - za "zwykłe" mycie z odkurzaniem dałem niedawno 50 zł na ręcznej myjni na wrocławskiej.

Komentarz

• Psycho Dad
              Rider
              • 2009
              • 629

Ja tam wole kupić browaru za 20 zł. środków czyszczących za 80zł lub odwrotnie ;p i zrobić sobie to w majowy weekend przy grilu
              Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• x_cite
                L&K
                • 2011
                • 1478
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

ja mam myjnię za dychę z woskiem, myciem dywaników i odkurzaniem a Wy tyle kasy dajecie za mycie auta?? !! kosmos

Komentarz

• Skfarek
                  RS
                  • 2010
                  • 4795
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Psycho Dad, browar i tak kupię :wink: A z czasem u mnie dużo gorzej, jak bym chciał sam to zrobić to potrzebuję całego dnia wolnego a to oznacza poszukiwanie opieki do młodego, niania kosztuje 10 zł/h (do tego dolicz piwo i kosmetyki). A ich mam może z kilometr od mojego miejsca zamieszkania :wink:

[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 11:59 ]
                  x_cite, w Krakowie jak widzisz ceny są trochę "inne" samo mycie + wytrzepanie dywaników na ręcznej myjni w pod marketem to jest 25 zyli.

Komentarz

• x_cite
                    L&K
                    • 2011
                    • 1478
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

tak zgodzę się, ale w Sączu normalnie mycie samo kosztuje od 15 do 20 zł z myciem dywaników i ściągnięciem wody. Ja pisałem o zaprzyjaźnionej myjni, gdzie pomagając przy myciu płacę 10 zł Więc ceny krakowskie i nowosądeckie nie odbiegają aż tak bardzo od siebie

Komentarz

• Karql
                      L&K
                      • 2010
                      • 1124

Ja mam za 18 zł u siebie myjnie ręczną i w tej cenie jest mycie, woskowania, suszenie z dywanikami.
                      Chciałem u siebie wyprać tapicerkę, ale za to 99zł to pewnie przelecą odkurzaczem, popsikają plakiem i tyle

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

x_cite, za taka cenę to ten "wosk" ma tyle z woskim wspólnego, co parówka z prawdziwą wędliną Podobnie rzecz się ma z odkurzaniem za taka cenę i w takim tempie jakie panuje w myjniach. To taki pic na wodę, że NIBY jest sprzątnięte. Porównac to można do zamiastania paprochów pod dywan żeby nie było ich widać

[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 12:44 ]
                        Zamieszczone przez Karql
                        popsikają plakiem
                        Uwierz mi że w firmie która zajmuje się profesjonalnie datailingiem czegos takiego jak "plak" nie uświadczysz
                        Mogą co najwyżej wyczyścic plastiki cleanerem a potem je odzywić specjalna odżywką.

[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 12:47 ]
                        Zamieszczone przez Karql
                        Ja mam za 18 zł u siebie myjnie ręczną i w tej cenie jest
                        Nawet nie próbuj porównywac myjni do firmy zajmującej się detailingiem (gdzie mycie, to tylko jeden z 4 etapów) bo to są rzeczy totalnie nieporównywalne zarówno cenowo jak i jeśli chodzi o nakład pracy i zastosowany rodzaj kosmetyków oraz dokładność. Tego sie po prostu nie da porównać !!
                        To tak jak gdybyś porównywał komfort jazdy autem WRC do komfortu jazdy Mercedesem S-klasse.

[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 12:50 ]
                        Zamieszczone przez Karql
                        a pakiet np. new life dla skody kosztuje 1900 zł.
                        i to jest normalna cena profesjonalnie wykonanego procesu detailingu .
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Karql
                          L&K
                          • 2010
                          • 1124

Big,

Zdaję sobie sprawę z tego wszystkiego co mówisz, ale.
                          Mam samochód 10 letni, którego profesjonalny detaling to jest jakieś 15% wartości samochodu.

Nie porównuje, tylko się zastanawiam. Pojadę tam na myjnie dam 18 złotych, wymyją poleją woskiem jaki jest taki jest, wytrą mi samochód do sucha drzwi otworzą, progi też wyczyszczą i auto ładnie wygląda. Tutaj za 99 zł nałożą mi ekstra wosk ok auto będzie się troszkę bardziej świecić, wyczyszczą trudno dostępne miejsca, które i tak nie rzucają się w oczy itp. Ale za dwa tygodnie od zabiegu czy tu czy tam samochód będzie wyglądał tak samo. Różnica jest taka, że na tańszej myjni umyje za te pieniądze samochód 5 razy. Co do plastików też nie sądzę, że zobaczę różnicę między plakiem, a profesjonalnym specyfikiem.

Bardzo lubię czysty samochód, ale nie chce popadać wygórowany pedantyzm, bo to też nie zdrowo. Jakby w tym minidetalingu było pranie tapicerki to bym się nie zastanawiał, ale czyszczenie jakoś do mnie nie przemawia.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez Karql
                            Tutaj za 99 zł nałożą mi ekstra wosk ok auto będzie się troszkę bardziej świecić
                            Jeśli w tej cenie jest również przygotowanie powierzchni a myslę, że jest, bo inaczej nakładanie wosku nie miałoby jakiegokolwiek sensu, to nie będzie to tylko troszkę , ale więcej niż troszkę Prawdopodobnie w ramach tej usługi lakier zostałby dodatkwo również odżywiony, co poprawiło by jego głębię koloru i połysk.
                            Zamieszczone przez Karql
                            Ale za dwa tygodnie od zabiegu czy tu czy tam samochód będzie wyglądał tak samo.
                            Jeśli zrobione zostanie to zgodnie ze sztuką detailingu i przy użyciu profesjonalnych kosmetyków, to efekt utrzyma się ... ok. 4-5 miesięcy !!! Oczywiście pod warunkiem, że do kolejnych myć będziesz używał szamponu o neutralnym ph lub nie pojedziesz na szczoty.
                            Zamieszczone przez Karql
                            Co do plastików też nie sądzę, że zobaczę różnicę między plakiem, a profesjonalnym specyfikiem.
                            Oj nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo się mylisz Powiem ci, że jak z kumplem przygotowaywaliśmy FABRYCZNIE NOWEGO Seata Exeo i specjalnie kawałek plastiku z boku deski zostawiliśmy taki jak był fabrycznie, to szef salonu nie mógł uwierzyć w różnicę którą widziały jego oczy :twisted:

[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 13:21 ]
                            Zamieszczone przez Karql
                            Bardzo lubię czysty samochód, ale nie chce popadać wygórowany pedantyzm, bo to też nie zdrowo
                            A to juz tylko i wyłacznie twoja decyzja. Ja mogę ci tylko opdpowiedzieć, że jeśli jest 400 zł zniżki na taka usługe to warto z tego skorzystać. Ale to tylko moja podpowiedz. Decyzja nalezy do ciebie.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• Karql
                              L&K
                              • 2010
                              • 1124

Zamieszczone przez Big
                              Jeśli w tej cenie jest również przygotowanie powierzchni a myslę, że jest, bo inaczej nakładanie wosku nie miałoby jakiegokolwiek sensu, to nie będzie to tylko troszkę , ale więcej niż troszkę Prawdopodobnie w ramach tej usługi lakier zostałby dodatkwo również odżywiony, co poprawiło by jego głębię koloru i połysk.
                              Jeśli by tak było to owszem.

Zamieszczone przez Big
                              A to juz tylko i wyłacznie twoja decyzja. Ja mogę ci tylko opdpowiedzieć, że jeśli jest 400 zł zniżki na taka usługe to warto z tego skorzystać. Ale to tylko moja podpowiedz. Decyzja nalezy do ciebie.
                              Chodzi mi tylko o to, że nowego samochodu już nie mam, dbać o niego dbam, praktycznie zawsze jest umyty i odkurzony chyba, że pogoda na to nie pozwala, ale też nie chce przewyższać formy nad treścią. Co innego gdybym miał takie galardo jak tam na zdjęciach

W sumie tak myślę, że 100 jest jeszcze do przeżycia, jeszcze ostatnio premia wpadła :twisted: Jak nie spróbuje to się nie dowiem. Kupie kupon ważny jest do maja, to pojadę jak się cieplej zrobi i już skodzinka, będzie stała na alusach to zobaczymy jaki będzie efekt

Big, to jak taki wosk będzie nałożony to później raczej samochodu pianą aktywną się nie myje?

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez Karql
                                Big, to jak taki wosk będzie nałożony to później raczej samochodu pianą aktywną się nie myje?
                                Karql, jaki to bedzie wosk to ci nie powiem bo nie wiem z jakich kosmetyków korzysta ta firma. Jęsli chodzi o firme to pewnie bedzie to albo Mequiars, albo Dodo Juice moze Pour Boys-World a może Chemicalguys.
                                Co do aktywnej piany to jeśli chodzi o taką jaka dostepna jest na myjniach samoobsługowych to raczej odradzam. Jest ona zbyt agresywna i choć brud oczywiście spłynie z auta to wraz z nim i piana aspłynie też wczęniej nałożony wosk.
                                Jesli sie zdecydujes zi pojedziesz to zapytaj ich jak masz pielęgnowac auto aby ochronna wartswa wosku wytrzymała jak najdłuzej. W takdym razie na 100% powiedzą ci to co ja mówię, czyli że musisz korzystac z szamponów o neutralnym ph.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• Karql
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1124

Kupon kupiłem już pdf przyszedł na maila
                                  Ważny jest do 7.maja to jak się zima skończy to pojadę

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez Karql
                                    Ważny jest do 7.maja to jak się zima skończy to pojadę
                                    Dokładnie, jak skonczy się zima to podejdz będziesz miał pięknie przygotowany samochodziek na wiosnę-lato.
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• macluke
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 875

a ja sądzę, że nie ma się co napalać na tego typu akcje: promocja 50%, 70% i więcej.
                                      Nie ma niczego za darmo i nikt nie sprzeda czegoś wartego kilkaset złotych za ułamek tej kwoty i ilość kupionych kuponów nie ma tu nic do rzeczy jeżeli chodzi o aż takie zniżki.
                                      Z tej oferty wynika, że jest minidetaling i zwykłe mycie z jakimś czyszczeniem tapicerki karcherem powinno właśnie kosztowac 99 PLN.

Kiedyś sprawdziłem ofertę z gruponu odnośnie hotelu, że niby okazja, 50% taniej.
                                      A ja sam byłem w stanie przez telefon wynegocjować bardzo zbliżoną cenę w tym samym hotelu.

Nie mówię, że każda z tych ofert to przekręt, ale należy dokładnie sprawdzić, czy porównujemy się z promocją do ceny takiego samego produktu czu usługi.

A dziś w onecie znalazłem coś takiego:

Komentarz

• Karql
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1124

Zamieszczone przez macluke
                                        a ja sądzę, że nie ma się co napalać na tego typu akcje: promocja 50%, 70% i więcej.
                                        Nie ma niczego za darmo i nikt nie sprzeda czegoś wartego kilkaset złotych za ułamek tej kwoty i ilość kupionych kuponów nie ma tu nic do rzeczy jeżeli chodzi o aż takie zniżki.
                                        Z tej oferty wynika, że jest minidetaling i zwykłe mycie z jakimś czyszczeniem tapicerki karcherem powinno właśnie kosztowac 99 PLN.

Kiedyś sprawdziłem ofertę z gruponu odnośnie hotelu, że niby okazja, 50% taniej.
                                        A ja sam byłem w stanie przez telefon wynegocjować bardzo zbliżoną cenę w tym samym hotelu.

Nie mówię, że każda z tych ofert to przekręt, ale należy dokładnie sprawdzić, czy porównujemy się z promocją do ceny takiego samego produktu czu usługi.

A dziś w onecie znalazłem coś takiego:
                                        http://technowinki.onet.p...66,artykul.html
                                        Wiem o tym dlatego jak coś to dzwonię i się dowiaduję co i jak

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

za 5-9zł masz bezdotykowa na bp (przynajmniej u mnie jest taka ) w zaleznowsci jak szybko sie uwiniesz tyle placisz

sa 4 programy
                                          1 mycie
                                          2 plukanie
                                          3 woskowanie na cieplo
                                          4 powloka ochronna na lakier

ja jestem wprawiony za 6 przelece wszystkie programy . za 7zl juz na spokojnie

Komentarz

• Karql
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1124

Zamieszczone przez xtremesystems
                                            za 5-9zł masz bezdotykowa na bp (przynajmniej u mnie jest taka ) w zaleznowsci jak szybko sie uwiniesz tyle placisz

sa 4 programy
                                            1 mycie
                                            2 plukanie
                                            3 woskowanie na cieplo
                                            4 powloka ochronna na lakier

ja jestem wprawiony za 6 przelece wszystkie programy . za 7zl juz na spokojnie
                                            Koło mnie też, bo od mieszkania mam może 1min na bp. Ale to jednak nie jest mycie tylko opłukanie samochodu

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• xtremesystems
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2254
                                              • Hyundai

e tam .
                                              dobrze domywa jak sie z bliska daje

pozatym za 7 zl myje co 2 -3 tygodnie i dziwnym trafem mam najczystrze auto na ulicy
                                              w okół same smoluchy a tu czysciutka czerowna skodzinka

Komentarz

• Karql
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1124

Zamieszczone przez xtremesystems
                                                e tam .
                                                dobrze domywa jak sie z bliska daje
                                                Nie mówię, że źle, ale dalej twierdzę, że to jest opłukanie Nie umyjesz takich miejsc jak np. progi pod drzwiami, a ich brudnych strasznie nie lubię mieć bo wystarczy ze jest węziej na parkingu przy wsiadaniu i już sobie człowiek spodnie brudzi.

xtremesystems, tak btw. ile u was jest czasu za 1zł, bo w Krakowie wydaje mi się, że jest koło 30 sek.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• xtremesystems
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2254
                                                  • Hyundai

z tego co pamietam 45sec

Komentarz

Pracuję...