Skoda doceniona?!?!?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WojtekW
    Classic
    • 2010
    • 17

Skoda doceniona?!?!?!

maxpaynemm, jeszcze raz dzieki za ogarniecie mojego Columbusa . Spontan byl jak najbardziej udany

Kędzior, sporo zabral jak na POI. Trzeba bedzie zbierac latami zeby to zapelnic
  • przemo9
    Ambiente
    • 2009
    • 228
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Skoda doceniona?!?!?!

Trzeba będzie uważać w warmińsko-mazurskim...
    O II fl kombi elegance

Komentarz

• Mickul
      RS
      • 2010
      • 2847

Będzie je łatwo rozpoznać po dolnych LED-ach.

Komentarz

• ciuk15
        Rider
        • 2009
        • 406

przemo9, ciekawe ile czasu potrzeba naszym Schumacher-om aż pierwsza rozwalą, tak samo jak załatwili meganki i lancie .

Ale z tego co często widzę to krąży tez na E7 większości na wysokości Małdyty- Pasłęk S1 grafitowa na olsztyńskich blachach .

Pozdrawiam
        1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
        2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
        3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
        4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• przemo9
          Ambiente
          • 2009
          • 228
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To raczej poza okolicami gdzie z reguły przemykam...
          O II fl kombi elegance

Komentarz

• Rekin Chlebojad
            Rider
            • 2010
            • 474

Furki fajne nie powiem, i tak Superb najlepiej wyglada Bordo albo Czarny;p, dla mnie za duże auto na miasto, jak ten "mundurowy" bedzie sobie tak krecic kierowniczka w miejscu to "coś" szybko zepsuje. W kazdym razie auta napewno bardziej zwinne od Passata czy Kia Cee'd.
            Nie wiem czym wczesniej jezdzili na Mazurach (z tego co widziałem superbami poprzednimi, ale nie jestem pewien), z tych powinni byc zadowoleni.. Tylko Panowie docieranie....,....docieranie;p he he
            [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
              Nie wiem czym wczesniej jezdzili na Mazurach
              Mieli Megane RS, ale wszystkie .... porozwalali 8)
              Zamieszczone przez ciuk15
              przemo9, ciekawe ile czasu potrzeba naszym Schumacher-om aż pierwsza rozwalą, tak samo jak załatwili meganki i lancie
              Lancie już też rozwalili ???? przecież dostali je ze 3 miesiące temu !!!

Jak dla mnie to jest skandal aby policji kupowac takie samochody za tyle kasy !! Przeceiż ci ludzie zupełnie o nie nie dbają !! Rozwalają je bez żadnych konsekwencji, a auta wcale nie służa do poprawy bezpieczenstwa na drogach tylko do polowań na kierowców :evil: No niestety ale jadący takim Superbem (a wczęsniej Megane ) nie zwracaja uwagę na takie wykroczenia jak jazda lewym pasem, z właczonymi przecimgielnymi przy naromalnej przejrzystosci powietrza lub zmiana pasa lub kierunku ruchu bez wczęsniejszej sygnalizacji kierunkowskazem. Ich interesuje tylko prędkość.
              Czarny Elegance

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

niedawno jeszcze jak byłem na mazurach to widziałem meganki na chodzie

ciekawe jak z tym docieraniem u nich będzie

Komentarz

• PieTrzaK
                  L&K
                  • 2009
                  • 1323
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A dlaczego prędkość? Już mowiłem, jaki jest fun z zatrzymania kogoś na przeciwmgielnych? A jaki z pościgu i zatrzymania kogoś lecącego 200 przez wioskę? :twisted:

Co do Meganek - kilka jeszcze się ostało, Lancia skasowana chyba jedna jak do tej pory

Fajne te autka, aż miło popatrzeć. Nie wiem co ludzie chcą od S2, jak dla mnie to jeden z piękniejszych samochodów.

A nawrotka i przegazówki no cóż... Szkoda komentować, ale co się dziwić. To też ludzie i też się cieszą z nowych zabawek. Dotrą to się one pewnie pierwszego dnia służby i to na ostro.

Komentarz

• beaviso
                    Elegance
                    • 2010
                    • 767
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Megane Sport jeszcze występuje w przyrodzie. Tak naprawdę skasowali bodaj 2 sztuki - jedną z własnej głupoty na bocznicy kolejowej, a drugą w poważnym wypadku - a pozostałe Meganki dożywają starości lub już jej dożyły. W końcu już parę lat intensywnej pracy mają za sobą. Jednak wciąż pojawiają się na DK7.

Superb I grafitowy faktycznie lata między Elblągiem a Ostródą, łatwo nadziać się na ten niepozorny samochód. Osobiście na wiosnę w ostatniej chwili powstrzymałem małżonkę przed wyprzedzeniem tego Superba z dużo za dużą prędkością, dobrze że przed wyjazdem urlopowym popatrzyłem w internet, bo wcześniej ten Superb nie był mi znany, trafił na video z konieczności, po spokojnej pracy "sztabowej" i stracie ostródzkiej Meganki. To jest NO 25312.

Lancie Delta rozbito dwie. Jedną - z winy policjantów podczas pościgu. Niedawno poszła do dużego klepania. Druga została trafiona podczas postoju na szosie i zabepieczania zdarzenia.

A te nowe Superby są piękne. I wreszcie silnik wielkopojemnościowy bez turbo, to dobry wybór dla drogówki. Obym nigdy nie oglądał żadnego z tych S2 od środka na żywo Wam też tego życzę, a te szaraki trudno będzie wyłowić z tłumu. Meganki Sport wyróżniały się chociaż dużą paszczą i były łatwe do wychwycenia.

M.
                    666 4U

Komentarz

Zamieszczone przez beaviso
                      Obym nigdy nie oglądał żadnego z tych S2 od środka na żywo
                      Zamieszczone przez Big
                      Jak dla mnie to jest skandal aby policji kupowac takie samochody za tyle kasy !!
                      Ja siedziałem w takim na żywo tyle że w bogatszej wersji, rzuciłem okiem na cennik i w Poznaniu jeżdżą Elegance lub Platinum, i to jest skandal!! Bo o ile mocny silnik da sie wytłumaczyć to reszta fantów montowanych do tych wersji już nie.

Komentarz

• PieTrzaK
                        L&K
                        • 2009
                        • 1323
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A to nie bylo tak ze z takim motorem mozna bylo wziac tylko elegance i platinium?

Komentarz

nie wiem, na filmikach i zdjęcia z linku widać że szału niema - Swing, Climatic, brak MF, takie wyposażenie jest chyba standardem w elegance.

Komentarz

• jakubd
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 165

Czas przelecieć film i spisać numery blach
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez jakubd
                              Czas przelecieć film i spisać numery blach
                              A co ci to da ? Na pamięc się ich przecież uczyć nie będziesz. A jak taki Superb zbliży się do ciebie na taka odeległość, że swobodnie w lusterku odczytasz nr blach to .... już możesz zjeżdżac na pobocze

[ Dodano: Pią 04 Lut, 11 12:05 ]
                              Zamieszczone przez kross12
                              Swing, Climatic, brak MF, takie wyposażenie jest chyba standardem w elegance
                              W Elegance standardem jest climatronic i Bolero.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• PieTrzaK
                                L&K
                                • 2009
                                • 1323
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Blachy sa już spisane, ot chociażby na antyradarach

Komentarz

• tomek
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1078

I to jest idealny samochód dla drogówki. Brawo
                                  Jeżeli chodzi o wyposażenie, to jest to najuboższa wersja Comfort. Charakterystycznym elementem jest brak chromów wokół szyb. Nawet kierownica jest plastikowa.
                                  Prawie każdy w innym kolorze, topowy napęd przy najuboższym wyposażeniu - ktoś przemyślał ten zakup
                                  O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• abstinent
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4842
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nawet z kolorami

Big, ja jak widzę samochody tj.
                                    vectra
                                    passat
                                    SII
                                    i jeszcze kilka np sportowe megane na mazurach
                                    to zawsze jadę grzecznie :aniolek
                                    dopóki nie jestem pewien że jest czysty :twisted:
                                    z tymi światłami to się nieźle walnęli :haha:

Komentarz

• beaviso
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 767
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tutaj filmik dobrej jakości ze ślicznymi Skodzinkami
                                      W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Z dodatków wygląda na to, że mają bixenony - i bardzo dobrze. Dla policjantów, bo bezpieczniej. I dla nas, bo odrobinę łatwiejsze do rozpoznania.

Zamieszczone przez absitnent
                                      Big, ja jak widzę samochody tj.
                                      vectra
                                      I bardzo prawidłowo :twisted: Bywam swoją srebrną Vectrą kilka razy w roku na Lubelszczyźnie, gdzie takie sreberka polują na kierowców. I da się zauważyć, że ci, co spoglądają we wsteczne lusterko, odpuszczają na jej widok. Fajna zabawa, niektórzy dają się nawet podpuścić i jadą pięknie wg przepisów :twisted:

M.
                                      666 4U

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Fajna zabawa, niektórzy dają się nawet podpuścić i jadą pięknie wg przepisów
                                        Ja wiem czy to taka fajna zabawa ?? Na początku jak jechałem na działkę z rodzicami ich Vectrą C ( zreguły wtedy prowadzę ja nie ojciec- bo jemu już się nie chce) to była fajna zabawa. Ale po jakimś czasie miałem już dość nagłego zwalaniania kierowców do których dojeżdżałem oraz wleczenia się za kimś, bo z przeciwka coś jechało, a pacjent przede mną był w wielkim przestrachu i jechał 85 km/h bo mu Vectra C po lifcie siadła na ogon 8)
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• tomek
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1078

Z dodatków wygląda na to, że mają bixenony
                                          No właśnie chyba mają zwykłe halogenowe soczewki. Na zbliżeniu widać, że soczewka jest nieruchoma.
                                          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• abstinent
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4842
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mi się wydaje że są xenony

beaviso, odpuszczam ale na kilka chwil, zwalniam i jak blisko podjeżdża to widać wszystko jak na dłoni
                                            zawsze też dbam o tylną szybę co by była czyściutka, a w combi nie jet to łatwe

najgorzej jest w nocy, wtedy jak ktoś siedzi na dupie to daje się wyprzedzić, gorzej jak mają kamerę z tyłu :lol:

ogólnie sporo razy mnie namierzali i jakoś mają pecha
                                            mam wrażenie że u mnie w mieście polują ma mnie, albo nie lubią na klapie OCP

Ostatnio jadę sobie w miarę spokojnie, z daleka już ich widziałem jakieś 300m przede mną, dojeżdżali do skrzyżowania na lewym pasie,na prawym kilka samochodów stało, a ja jechałem na prawym i skręcałem w prawo na tych że światłach.
                                            Jak już byłem na pasie do skrętu w prawo to jechałem powoli i się obróciłem w ich stronę i się uśmiechnąłem po czym oni redukcja i w ostatniej chwili zdążyli przeciąć oba pasy i za mną...
                                            Niestety mieli pecha bo ja zdążyłem się wbić przed światłem zielonym dla jadących z lewej strony w tym kierunku co ja, a panowie zostali w tyle :P
                                            Ogólnie z tego co widzę to ich taktyka to napieprzanie po mieście lewym i jak ktoś ma zacięcie to pójdzie przodem przed nimi :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Podepne sie pod temat, kumpel ostatnio mi wspominał ze wideo rejestratory montowane w samochodach policyjnych nie posiadają odpowiednich atestów i w związku z tym jezeli nie przyjmiemy mandatu a sprawa trafi do sądu grodzkiego za przekroczenie prekosci to jest szansa wygrać sprawe.
                                              Powyzsze stwierdzenie było poparte opinią znajomego policjanta.

Czy to prawda czy fausz? :szeroki_usmiech
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• beaviso
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 767
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez tomek
                                                Z dodatków wygląda na to, że mają bixenony
                                                No właśnie chyba mają zwykłe halogenowe soczewki. Na zbliżeniu widać, że soczewka jest nieruchoma.
                                                To kicha by była, na tym nie powinni oszczędzać, zwłaszcza na krętych drogach Warmii i Mazur. Większość video w kraju ma zwykłe reflektory, a do tej trudnej pracy należą się lepsze :roll:

A te alusy to firmowe Skody? Nie wiem czy to wzór Moon czy jednak felga nie z katalogu Skody?

M.
                                                666 4U

Komentarz

• abstinent
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4842
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, z tego co się orientuje to co miesiąc powinien przechodzić kalibrację, i mieć aktualny atest
                                                  Jeśli nie mają go przy sobie to do widzenia mówię

Komentarz

Pracuję...