A zna może ktoś wymiary tych halogenów z O2? Chodzi mi o szerokość, głębokość i wysokość. Muszę zmierzyć czy nie będzie mi przeszkadzać orurowanie od IC.
Stuka podczas jazdy im szybciej odgłos sie nasila
Zwiń
X
-
Stuka podczas jazdy im szybciej odgłos sie nasila
Panowi co to możne być podczas wolnej jazdy ok 40km/h coś stuka tak bu bu bu bu jadąc szybciej odgłos stukania nasila się i stuka coraz szybciej. Myślałem ze to opona wymieniłam wiec opony i wyważyłem felgi ale stuka nadal. Czy to może być łożysko czy coś innego
Octavia 2 2007 1.9 TDI
-
-
Trudno diagnozować tak opisany problem. Zależy, czy stukanie słychać z tyłu czy z przodu, czy jest miarowe czy w różnych odstępach czasu? Jeżeli z kołami wszystko ok, to może przegub w kole, ale wtedy miałbyś taki objaw, że stuka głośniej przy skręconych kołach. Łożyska w kołach nie stukają, tylko wyją.Ron
Komentarz
-
-
Jeśli ktoś przegapi wycie łożysk, to w skrajnych przypadkach zdarza się, że nawet zaczynają być stuki z powodu rozpadu łożyska. Ale to są rzadkie przypadki bardzo. Trochę mało opisałaś to stukanie.. jak jedziesz 20km/h też stuka? a może stuka jak jedziesz po nierównej drodze, a po równej nie stuka?
Komentarz
-
-
Czasami przyczyna jest banalna - tkwiący cięższy przedmiot (kamień, gruz, metal) między bieżnikiem opony. Czasami schowany jest w niewidocznym miejscu. Towarzyszyć temu mogą wibracje na kole kierownicy. Wyważanie kół powinno temu zaradzić, choć zdarzało mi się już, że "fachowiec" w wulkanizacji nie powyjmował z bieżnika kamulców mimo skończonej usługi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2Czasami przyczyna jest banalna - tkwiący cięższy przedmiot (kamień, gruz, metal) między bieżnikiem opony.
[ Dodano: Pią 11 Lut, 11 15:37 ]
Okazało się ze to łożysko lewe przód całkowicie się rozpadło trzeba było wymienić razem z piastą 600 zl
Komentarz
-
Komentarz