a teraz lizanie ran.... :diabelski_usmiech
Silnk 1, 6 MPI Octavii II Tour Euro 5
Zwiń
X
-
Silnk 1, 6 MPI Octavii II Tour Euro 5
Na forum znalazłem informację, iż silnik 1, 6 MPI w Octavii został zmodyfikowany, aby spełnić wymogi normy EURO 5. Czy orientują się Państwo na czym polegała modyfikacja i jaki może mieć ona wpływ na trwałość silnika w porównaniu do dotychczasowej jego wersji?
Część z Państwa od ca. 2 miesięcy użytkuje pojazd z tym silnikiem. Widać jakąś różnicę w porównaniu do dawniejszego silnika?
-
-
Zamieszczone przez astwCzy orientują się Państwo
Na mój gust to zmodyfikowane zostały papiery Ostatecznie może program. Na bank nie bawiliby się w mechaniczne modyfikacje silnika, który schodzi z produkcji. Za duże koszty itp. Z resztą oznaczenie pozostało to samo, a przecież żeby nie robić sobie bałaganu nie wypuściliby 2 różniących się silników o tym samym symbolu.
Jeździ toto jako tako, pali też jako tako tylko elektroniczna przepustnica mnie wq...... Nie wiem, czy w porównaniu do starszej wersji nie ma trochę słabszego dołu. Wydaje mi się, że OI którą jeździłem u Danielcia trochę lepiej zbierała się z dołu, ale może to tylko wrażenie. Trzeba by się było kiedyś z kimś ustawić i porównać na żywo, bo tak to wspomnień czar itp...Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
Komentarz