Awaria climartonic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damian
    Ambiente
    • 2007
    • 178

Awaria climartonic?

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
    Musiałem napisać bo rzadko mi się zdarza kogoś upolować a jak już to się nie odzywają
    Pozdrowionka dla KarolZ otrąbionego dziś w drodze na spota
    pozdro , na poczatku Cie nie poznalem :szeroki_usmiech
    Chcesz zarobić przez internet ??

• maciej
    Drive
    • 2006
    • 68

Awaria climartonic?

Witam kolegów,
    Mam pytanko, sprawa dot. OI. czy przy pracy AUTO (chłodzenie),komputer powinien kierować nawiew tylko na twarz, czy powinien go rozdzielić na wszystkie kratki tj. szybę ,nogi, twarz? Bo tak jest u mnie ale tylkowtedy kiedy wcisnę przycisk nawiew na szybę (czyli wyłanczam pracę AUTO) - wtedy najmocniejszy strumień jest kierowany na szybę i słabsze na nogi i twarz, CZY TAK POWINNO BYĆ ???
    maciek1024

Komentarz

• Antek_amb
      Ambiente
      • 2005
      • 127

U mnie w trybie Auto daje powietrze na twarz, ale gdy sam ustawie zeby wiało na szybe i na nogi to tez trzyma temperature (tak mi się wydaje przynajmniej).

Komentarz

• Pulse
        Rider
        • 2006
        • 461

maciej, to ze napis AUTO znika nie oznacza ze uklad nie chlodzi. U mnie w trybie AUTO daje na kratki, a rozdzielenie na kratki to juz sobie robisz wg wlasnego uznania samymi kratkami, mozesz sobie wlaczyc na nogi jak lubisz jak Ci wieje po nogach, napis AUTO zniknie ale sprezarka bedzie chlodzila - nie sugeruj sie brakiem napisu AUTO tylko temperatura powietrza jaka jest wdmuchiwana do srodka.
        AUTO oznacza ze klima sama reguluje sile dmuchania i dmucha tylko przez kratki, jak wsiadasz do goracego auta i masz tryb auto i ustawiona niska temp. to bedzie mocno dmuchalo, ale potem kiedy w srodku zrobi sie zimno bedzie sie stopniowo AUTOmatycznie zmniejszala sila nadmuchu.
        Sprezarke wylaczasz przyciskiem ECON, jezeli widzisz napis ECON to tak samo, nawiew bedzie regulowany automatycznie, jak wlaczysz sobie np. na nogi to nadal bedzie tryb bez sprezarki ale juz nie automatyczny i napis ECON zniknie.

Tez bylem zamotany do czasu pierwszych upalow wtedy wszystko sie szybko w praktyce wyjasnia. Polecam wariant srednia sila nawiewu i dmuchanie kratkami w gore, nie bezposrednio na siebie.

[ Dodano: Czw 25 Maj, 06 15:38 ]
        Zamieszczone przez maciej
        CZY TAK POWINNO BYĆ ???
        tak dziala climatronic w O1
        :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Garret
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1196
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Tak działa klima w trybie auto.

Jak napisał Pulse tryb AUTO ozn. iż klima automatycznie reguluje siłę i temp. nadmuchu w zal. od ustawienia wartości zadanej temp. .. i przy okazji nadmuch idzie przez wszystkie kratki.
          IMHO możesz wymusić kierunki nawiewu (szyba, nogi, kratki, miksy poszczególnych) i wciąż klima będzie aut. regulować siłę i temp. nawiewu w zal. od ustawienia zadanej temp. Tyle , że kierunki nadmuchu będą wymuszone ;-)

pzdr
          Garret

-----------
          Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zgadzam się z kolegami , Jeżeli na wyświetlaczu nie ma auto ani econ to dalej klima chodzi tylko wtedy masz możliwość ustawienia sobie nawiewu gdzie chcesz . Pzdr
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• cox
              Drive
              • 2005
              • 52

na auto nie leci tylko z kratek na twarz ale i na nogi.

ja mam nieraz tak ze z kratek leci zimne a na nozki ciepelko.

to zalezy jaka temperatura w srodku, jaka zadana, jakie naswietlenie sloneczne kabiny, jaka predkosc
              samochodu itd. itd. itd

pozdrawiam
              OCTAVIA `03 ASZ

SLIJCIE DATKI SLIJCIE !!!

Komentarz

Pulse,
                zeby to jasno powiedziec - czy ECON to opcja z wylaczona sprezarka ale z mozliwoscia dmuchania sama dmuchawa? jak w zwyklym samochodzie bez klimy?

Komentarz

• Highspeed
                  Rider
                  • 2006
                  • 298

Artur - jest jak piszesz.
                  nawigację mam - ram pa pa pa pam

Komentarz

Pracuję...