Zaczyna się ostra walka o klienta. Skoda chce umocnić swoją pozycję. W Polsce pierwszy kwartał, jeśli chodzi o sprzedaż samochodów, będzie kiepski, więc trzeba jakoś pobudzić potencjalnych klientów i zrobić limitowane serie, które zostaną sprzedane na początku roku.
Pytanie zasadnicze czy ten 2.0 tdi będzie też montowany w tourze II ???
dzieki Octavianos za info :-)
podlaczam sie pod powyzsze pytanie :-)
Niestety 2.0 TDI 110KM nie będzie dostępny w Nowym Tourze - podejrzewam, że szybko się to nie zmieni...o ile w ogóle..
[ Dodano: Pon 07 Lut, 11 22:19 ]
Zamieszczone przez sew1981
nie kumam tych silnikówl. Kiedyś w niemczech wiem , że tak było ,że zmniejszali moc ze względu na podatek drogowy . np golfy II 1.8 90km robili 75 konne tylko na tamte rynki, żeby mniej bulili ludzie. Ale te 2.0 tdi i 1.8 tsi? na "grzyba"...to słabsze?
Niestety sam zastanawiam się nad sensem wprowadzenia tych silników na polski rynek. W dieslu brakuje takiego ok.120KM...
2.0 TDI 110KM- cena z nowym pakietem Family (Classic + klima manualna + radio Blues) - cena od 76 100, rabat - do 8500 zł lub 6500 zł w promocyjnym kredycie - jest to oferta limitowana
1.8 TSI 112 kW (150KM) - cena z nowym pakietem Family Plus ( Ambiente +Radio Swing, Obręcze kół ze stopów lekkich 6,5Jx16" PROXIMA, Dywaniki, ISOFIX - na fotelu pasażera,
Program siatek (2 siatki w komorze bagażnika), Siatka pod półka bagażnika, Dodatkowe 4 głośniki z tyłu, Tempomat, Schowek na parasole za tylną kanapą, Sunset, Tapicerka Krystal, Oznaczenie modelu Family, Torba do bagażnika
Za to wszystko - tylko 3500 zl lub 3900 dla kombi
z tym wyposażeniem i silnikiem 1.8 TSI - cena od 75 100 zl, rabat 5000 zł lub 3000 zł i promocyjny kredyt.
Nowy silnik 1.8 TSI 112 kW jest dostępny tylko z nowym pakietem Family Plus.
2.0 TDI 110KM- cena z nowym pakietem Family (Classic + klima manualna + radio Blues) - cena od 76 100, rabat - do 8500 zł lub 6500 zł w promocyjnym kredycie - jest to oferta limitowana
tzn ze limitowana jest ilość samochodów w tej super ofercie czy limitowana ma być w ogóle ilość wyprodukowanych egzemplarzy?
zastanawiam się tylko czemu zamieniają 1.9TDI, sprawdzony i nieśmiertelny, według mnie ale i nie tylko, silnik na 2.0TDI na który sporo osób narzeka pod względem awaryjności i z kim bym nie gadał, mam tu na myśli mechaników, to raczej kazdy z nich odradzał tego silnika ze względu na jego hmmm niedopracowanie i spore kłopoty z nim podczas używania.
"2.0CR 120KM", ktoś wie co to za cudo? czym się różni od 140? pewnie suszara słabsza? tak samo jak 1.8 tsi 120 km względem 160km?
Jestem zdania ze powinni faktycznie zostawić "warchlaka" pd 1.9 tdi...najwyżej wzmocnić go na ok. 120 w serii i byłoby idealnie 1.6 105,1.9 120 i 2.0 140.....i wszystko w temacie diesli w octavii i wiadomo rs 170. No ale te denne normy spalin. Te nowe jednostki (2.0 tdi i 1.8 tsi osłabione) to nonsens wedlug mnie.
tzn ze limitowana jest ilość samochodów w tej super ofercie czy limitowana ma być w ogóle ilość wyprodukowanych egzemplarzy?
Limitowana jest ilość dostępnych samochodów z takim rabatem - do wyczerpania zapasów :-)
Dlaczego wszyscy maruszą po co 2.0 TDI 110 i 1.8 TSI 150 - zamist sie cieszyć, że wybór jest jeszcze większy i ciekawszy, który producent oferuje tyle jednostek napiędowych?
Bez marudzenia
A tak na serio to brakuje silników, więc są wprowadzane inne które mają temu rozładować popyt.
Dlaczego wszyscy maruszą po co 2.0 TDI 110 i 1.8 TSI 150 - zamist sie cieszyć, że wybór jest jeszcze większy i ciekawszy, który producent oferuje tyle jednostek napiędowych?
Bez marudzenia
A tak na serio to brakuje silników, więc są wprowadzane inne które mają temu rozładować popyt.
tez nie wiem czemu wszyscy marudza, bo moim zdaniem lepiej miec wybor, nawet dziwaczny.
natomiast z teza ze "to brakuje silników, więc są wprowadzane inne które mają temu rozładować popyt" to sie nie zgodze, bo przeciez ten 1.8 TSI 150KM to jest do samo co 1.8 TSI 160 KM a 2.0 TDI 110 KM to w sumie to samo co ta mocniejsza wersja, czyz nie?
Uatrajcyjnanie oferty danego modelu o kolejne wersje silnikowe czy tez dodatkowe wyposazenie wsparte dodatkowa akcją marketingową oznacza tylko jedno........ze nadchodzi OCTAVIA III i jakos trzeba podtrzymac dotychczasowy poziom sprzedaży, a jestesmy już ponad dwa lata po lifcie II.
Uatrajcyjnanie oferty danego modelu o kolejne wersje silnikowe czy tez dodatkowe wyposazenie wsparte dodatkowa akcją marketingową oznacza tylko jedno........ze nadchodzi OCTAVIA III i jakos trzeba podtrzymac dotychczasowy poziom sprzedaży, a jestesmy już ponad dwa lata po lifcie II.
O3 będzie w 2013 roku. W 2012 będzie Golf VII a rok po nim O3 (ma być na płycie VII).
2,0 TDI 110 koni w golfie piątym jechałem albo szóstym już nie pamiętam, ogólnie fajnie przyspiesza ale ma mega turbo dzurę. Golf miał 5 biegów a octavia ma mieć 6 więc może będzie lepiej w tym względzie
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz