aku może siada, było już na forum
Fotelik dla dziecka 15-36 kg
Zwiń
X
-
Re: Fotelik dla dziecka 15-36 kg
Zamieszczone przez ZygalWitam,
Tak jak w temacie czeka mnie zakup fotelika 15-36 kg do Octavi II, Macie jakieś propozycję ? Cena około 500 zł max
Kupując fotelik trzeba się porządnie zastanowić aby nie żałować po zakupie.
Wiem że to nie ta grupa co 15-36 ale jest naprawde bardzo dobry, warto poszukać fotelika z systemem kładzenia który posiada regulacje nie tylko zagłówka ale cały fotel się (kładzie) wiem co to znaczy jak dziecko zaśnie i głowa opada :x ale ten fotelik całkowicie to eliminuje ,dziecko poprostu śpi prawie w pozycji leżącej.
Teraz sa nowsze wersje tego fotelika maja inne kolory.
Tą szarą poduszke się odpina natomiast jeśli dziecko urośnie można zdemontować pas pięcio-punktowy i zapinać dziecko w foteliku pasem z samochodu.
Tutaj aukcja na allegro z wysyłka 260 zł
Nowy Coneco Zenith
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Dołączę się do dyskusji i podobnie jak mirek_p11 polecam cybexa. Mam na isofixie. Błyskawiczny montaż i pewnie się trzyma a ponadto (poza rególowanym podparciem głowy) ma możliwość pochylania oparcia siedzenia, co w tej klasie fotelików nie jest oczywistością. Jego cena przekracza zakładaną kwotę, jednak polecam pryjrzeć mu się w sklepie , bo może warto dołożyć, by potem nie żałować. Nie wiem natomiast, czy foteliki cybexa mocowane na pasach mają też opcję pochylania oparcia.
Komentarz
-
-
Ja mam u siebie Romera kid fixa, a u zonki w aucie Romera kid plusa i jedno co moge powiedziec sa to dobre foteliki,ale maja jedna zasadnicza wade,jak maly pasazer pojdzie spac i nawet jadac jak z jajkiem jak widze we wstecznym lusterku jak to dziecko lata przy hamowaniu i przyspieszaniu to zaluje,ze nie kupilismy fotelikow z regulacja,aby mozna bylo je rozkladac kawaleczek,aby dzidzia troszke lezala
Komentarz
-
-
Ja mam Rodi XR. Fotelik jest całkiem oki. tyle, że jak mój chłopak jeszcze podrośnie, będzie problem z tylnym zagłówkiem.
Na pierwszym i drugim stopniu podwyższenia oparcia głowy, mieści się na wcisk pod zagłówkiem tylnej kanapy. Jak będę musiał podnieść na trzeci poziom, zagłówka już do góry nie ruszę i oparcie będzie odstawało od oparcia kanapy.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Głos na Cybex Isofix Free. Kwota 500 zł powinna wystarczyć, mniej więcej w tej cenie kupiłem we wrześniu na Allegro (od normalnej firmy, tyle, że wystawione na Allegro). Zapięcie Isofix jest rewelacyjne, montaż demontaż fotelika jest błyskawiczny a do tego nawet jak maluch nie siedzi w foteliku, i nie są zapięte pasy, to fotelik nie lata po całym samochodzie (jak to widziałem u kolego bez mocowania Isofix).
PS. Sprawdziłem na Allegro, teraz są wyprzedaże w bardzo dobrej cenie. Fotelik ma możliwość pochylenia oparcia. Szukaj Cybex FREE FIX
Komentarz
-
-
mirek_p11, jest artykuł choć mało obszerny, czytając go doszedłem do wniosku, że ja chyba mam jakąś starsza wersję opisywanego Recaro Young Sporta bo u mnie nie ma żadnego alarmu niezapiętych pasów, no chyba że sie "dziennikarze" z Auto Świata znowu rypnęli w opisie :roll:Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zadariusz1Ja mam u siebie Romera kid fixa, a u zonki w aucie Romera kid plusa i jedno co moge powiedziec sa to dobre foteliki,ale maja jedna zasadnicza wade,jak maly pasazer pojdzie spac i nawet jadac jak z jajkiem jak widze we wstecznym lusterku jak to dziecko lata przy hamowaniu i przyspieszaniu to zaluje,ze nie kupilismy fotelikow z regulacja,aby mozna bylo je rozkladac kawaleczek,aby dzidzia troszke lezala
Po za tym stosująć zwykłe pasy bezpieczeństwa samochodu dziecko nie może mieć pozycji pół leżącej ponieważ przy jakiejkolwiek kolizji wyślizgnie się pod pasami.
Ja mam coś takiego
Polecam. Bardzo dobre dopasowanie do tylnych foteli O2, łatwy montaż i zapinanie pasów, bardzo solidna i raczej bezpieczna konstrukcja.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skfarekmirek_p11, jest artykuł choć mało obszerny, czytając go doszedłem do wniosku, że ja chyba mam jakąś starsza wersję opisywanego Recaro Young Sporta bo u mnie nie ma żadnego alarmu niezapiętych pasów, no chyba że sie "dziennikarze" z Auto Świata znowu rypnęli w opisie :roll:
Z doświadczenia wiem że cybex jest ok. , spełnia moje oczekiwania i mogę fotelik w 100% polecić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arekbanTO jest raczej nie możliwe w fotelikach z uchwytem ISOFIX. CHyba żaden fotelik ISO FIX nie ma regulacji oparcia. A może się mylę...
Po za tym stosująć zwykłe pasy bezpieczeństwa samochodu dziecko nie może mieć pozycji pół leżącej ponieważ przy jakiejkolwiek kolizji wyślizgnie się pod pasami.
Zygal, Cybex to dobry wybór, firma ma niezłą opinię. Ale i tak najważniejsze by się dla dziecka w nim siedziało wygodnie. Dlatego zanim kupisz, poszukaj w sklepie czy gdzieś nie mają. Posadź dzieciaka i będzie wszystko wiadomo (ja tak zrobiłem, dzięki temu nie było problemów z zamianą fotelika na nowy )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szachuZamieszczone przez arekbanTO jest raczej nie możliwe w fotelikach z uchwytem ISOFIX. CHyba żaden fotelik ISO FIX nie ma regulacji oparcia. A może się mylę...
Zygal, Cybex to dobry wybór, firma ma niezłą opinię. Ale i tak najważniejsze by się dla dziecka w nim siedziało wygodnie. Dlatego zanim kupisz, poszukaj w sklepie czy gdzieś nie mają. Posadź dzieciaka i będzie wszystko wiadomo (ja tyak zrobiłem, dzięki temu nie było problemów z zamianą fotelika na nowy )
Casualplay Protector jest wykonany na aluminiowej ramie. podczas jazdy nawet nie tłucze się no i wykonany w UE czyli jakość odpowiada cenie. Fotelik posiada regulację oparcia i siedziska
Komentarz
-
-
Od urodzenia syna używamy fotelików Maxi-Cosi. Obecnie używamy Maxi-Cosi Rodi AirProtect. Szczerze go polecam, choć nie należy do niskiej grupy cenowej fotelików. Posiada potrzebną regulację oparcia i siedziska, montaż jest prosty, wykonanie i jakość materiałów bardzo dobre, w czasie jazdy nie skrzypi, nie puka.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
adamza, Kupiłeś fotelik o 40% droższy. Nie dziwota, że lepiej wykonany.
Ja mam inne pytanie. Kiedy zmienić fotelik 9-18 na 15-36?
Mój syn ma 97cm wzrostu, 15,5kg wagi i 2 latka i 4 miesiące.
Wiem, że wymienia sie w okolicach 3 roku życia ale z fotelika Chicco wystaje mu już czubek główki...
Czy fotelik 15-36 z Isofixem można awaryjnie zamontować jedynie na pasach, w miejscu gdzie nie ma tej instalacji?
Komentarz
-
-
pandzik, wszystko zalezy od tego jak pasy sie ukladaja. Jezeli ida od dołu pleców i nachodza na barki to juz powinienes zmienic. pasy powinny trzymac tak aby nie bylo obawy o to ze sie dziecko wysliznie z pasa. moj syn 2,5 roku i niestety juz wyrósł z 9-18 a ma dopiero 15 kg (wiec podobnie jak u ciebie pandzik, ) a jezdził w foteliku Fair 0/1.
Zamieszczone przez pandzikadamza, Kupiłeś fotelik o 40% droższy. Nie dziwota, że lepiej wykonany.
Komentarz
-
Komentarz