Czy przepustnica w AEE jest zintegrowana z potencjonometrem.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Brooklyn
    Drive
    • 2007
    • 74
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

djczas, z Sosnowca
    Życzę miłego dnia!
  • schamann
    Ambiente
    • 2006
    • 105

Czy przepustnica w AEE jest zintegrowana z potencjonometrem przepustnicy czyli TPS-em
    wie ktos?
    Były Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

z tego co ja wiem jest tylko elektro magnez który steruje automatycznym saniem auta i potencjometr odkręcić trzeba z boku te śrubki z plastikiem(ten plastik widoczny na zdjęciu ostatnim po lewej stronie) 6 lub 8 srub chyba to wszystko. z kolega nic [b]Kloeszek [\b] rozbiore za 25 min to wam wstawie zdjęcie
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• schamann
        Ambiente
        • 2006
        • 105

Czyli do potencjometru mozna sie dostac zeby go przeczyscic?Pozatym czy mi wszystko sie nie rozsypie po otwarciu tego nie mam zadnej starej zeby pocwiczyc a komp wywalil mi blad tego potencjometru i przycina sie podczas jazdy co by na niego wlasnie wskazywalo.

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

ja czyściłem magnesik bo zawieszał się na ssaniu troczhe WD i ideał . jeszcze może 30 min. i rozbiore ja to wam pokaże

Komentarz

• schamann
            Ambiente
            • 2006
            • 105

Ok czekam a przycina mi sie w tym sensie ze podczas przyspieszania nagle sie dlawi i puszcza jakby mu paliwa brakowalo ,czasami to mija a po paru dniach znowu odpada pompa bo na gazie to samo

Komentarz

• franca
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 532

temat dokladnego przeczysczenia przepustnicy w aee przerabialem kilka razy zawsze prawidlowe dzialenie trwalo naprawde bardzo krotko. od jakiegos czasu jeździmy na nowej przepustnicy za ~440,00zł zamiennik i naprawdę jest cudownie nie pamietam kiedy skoda tak jeżdzila.
              wiec moim zdaniem jesli jedno czyszczenie nie pomoze to kolejne beda juz strata czasu.

Komentarz

• koleszek
                Drive
                • 2006
                • 99

a oto fotki które obiecał daneczek76,
                Załączone pliki

Komentarz

• schamann
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 105

Chyba jednak zaczne zbierac na nowa przepustnice bo obawiam sie ze jak rozbiore ten gaszcz koleczek to juz nie poskladam z powrotem

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

chłopie odkręc ten plastik nic ci się nie wysypie ja to z koleszek, w 10 min żeśmy to rozkręcili na samochodzie potem psikniesz jakiś wd albo czymś podobnym i gra

Komentarz

• schamann
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 105

mi nie chodzi o to ze sie wysypie jak odkrece plastik, tylko powiedz mi ktora czesc to potencjometr przepustnicy? bo ja nierozpoznaje byc moze jest on pod tymi wszystkimi kolkami i trzaby je powyciagac pokolei czyli rozebrac na czesci pierwsze

Komentarz

• franca
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 532

tia wd40 najlepsze na wszystko
                        coś mi sie kojarzy ze w tdi komuś jakis magik regenerowal turbine wd
                        schamann, trzymam za Ciebie kciuki moze Tobie sie uda.
                        ale moje zdanie znasz pytanie jak bardzo cenisz sobie swoj czas... i nie daj sie zlapac na czyszczenie w aso czy gdzies indziej zabulsz 200zł a maechanik bedzie zadowolony za za chwile znow przyjedziesz.
                        bardzo Cie prosze napisz po jakims miesiącu po czyszczeniu czy coś pomogło
                        pomorze to innemy ocenić skuteczność czyszczenia przepustnic i licze ze zmieni moje zdanie

Komentarz

• schamann
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 105

Problem w tym ze nawala mi potencjometr ktory cholera wie gdzie jesttakze nie bede lal wszedzie wd 40 bo to bez sensu pojezdze jeszcze troche i uzbieram na nowa przepustnicesamochod ma 250k km takze miala prawo wysiasc choc nie wiem czy juz nie byla robiona bo nie jestem pierwszym wlascicielem

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

Same czyszczenie przepustnicy jest banalne w AEE czysciłem i na nastepne 60 tys starczyło a jesli chodzi o WD to na wszystko dobre nie jest ale jak miałem wilgoć i sie potencjometr troche ni jak zachowywał to go psikłem i pomogło. wezme od koleszka zdjecie i zaznacze na czerwono ten potencjometr na fotkach ale intuicyjnie to zobaczysz. mozę to kwestja czyszczenia a może faktycznie to juz koniec

Komentarz

Pracuję...