Jak to jest z cisnieniem Norauto podczas sprawdzania klimy podaje wydajnosc w Bar-ach i wyszlo mi 8 bar stwierdzili, ze malo powinno byc 10-11 Bar. Inny warsztat stwierdzil norme. W ASO chca sciagac caly czynnik wtedy beda wiedziec czy jest OK . Moze ktos wie jakie powinno byc naprawde cisnienie.
Klima słabo chłodzi
Zwiń
X
-
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
-
-
ZYBI68, ciśninie może być różne w zależności od temperatury na zewnątrz i ciepłoty którą oddaje silnik tak więc najlepiej odciągnąć czynnik i zważyć .
co się tyczy f.przeciwpyłkowego węglowego o którym pisałem wcześniej to potwierdzam moje pierwsze spostrzeżenia - na węglowym filtrze nie czuć tak bardzo spalin.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
panowie! Oddalem auto na przeglad i mi nabili klime (chuj wie po co, skoro chlodzila to sie nie dobija przeciez nie? ) auto wypuscili, nie bylo potrzeby wlaczania. Teraz upaly, wlaczam i dupa. Nie chlodzi. Zawinalem tylek spowrotem, powiedzieli, ze albo sprezarka, parownik albo jakis zawor... Na poczatku to wogole nawalili za duzo czynnika... Klima dziala do 16 stopni (swieci sie auto). Po zejsciu na LO , AUTO sie wylacza. Gdy ustawie ECON wentylatory sie nie kreca, gdy wylacze ECON zaczynaja sie krecic 2 wentylatory, to samo na AUTO. Przy odpalaniu slychac charakterystyczne takie "cyk cyk cyk, tratatata sruuuuu" wiec to pewnie sprezarka albo cos takiego? Klima chlodzila w zakladzie jak sprawdzili to z kratek 16*C lecialo. Teraz jakby lecialo zimniejsze powietrze ale to nadal nie jest to mrozenie co bylo wczesniej. Wymienili filtr kabinowy. Czy wymienia sie jeszcze jakis? Slyszalem o jakims jeszcze filtrze. Wyczytalem tez, ze mozna wyplukac chlodnice bo tam sie syf gromadzi.
VCDSA nie mam wiec nie sprawdze bledow, magicy 2h siedzieli z autem i nic nie wymyslili. Kazali na 8 maja dac to rozbiora :roll: :shock: . Wezyk taki grubszy co idzie nad chlodnica jest zimny gdy klima chodzi. Co to moze byc?
aa nie ma juz wyciekow z pod auta jak to bylo zawsze gdy uzywalem klimy...
Komentarz
-
-
ja chyba w styczniu wymienilem filtr (wedlog kaiazkiale bylo i jest wszystko OK.
Pisaliscie cos o spalinach hm czasami cos tam zaleci jak w korku stoje i tyle ale jaki filtr mialem albo jaki zalozyli nie wiem.Plynu nie dolewali .
A jesli chodzi o plame pod samochodem to faktycznie czasami jakas mala plama jest ale raz jest raz nie ma i nie wiem od czego to zalezy...moze to zwykla kondensacja ???
Komentarz
-
-
no właśnie w tej chwili żona siedzi w serwisie i czeka, az panowie nabija, sprawdzą i odgrzybią klimę
ps. uczuliłem tylko by nie wymieniali filtra bo zakładałem go we wrześniu,a od tamtego czasu zrobiłem chyba 7koła km....mieli tylko sprawdzić czy jest zasyfiony jak tak to wtedy wymienić, ale w innym wypadku wytrzepac i zostawić
Komentarz
-
-
Ja jestem umówiony na serwis. Klima w zeszłym roku działała super. W najgorętsze dni miałem ustawiony "termo pokrętło" na blisko połowę skali. Obecnie na min. leci ledwo chłodne powietrze. Coś tam chłodzi ale mizernie w porównaniu z zeszłym rokiem. Do tego czuć jakiś techniczny zapaszek. jakby z nieużywanej pralki.
edit:
No niestety. Przejechałem przed chwilką z 40km. Ciężki zapach utrzymuje sie przy działaniu klimy (niewydajnym działaniu). Po wyłączeniu klimy smród narasta i ... bardziej śmierdzi. Przechodzi w smród g.... Spotkał sie ktoś z czymś takim?
Komentarz
-
-
Panowie, podłączę się do tematu. W tamtym roku pojechałem do kolegi co zajmuje się klimą i nabił mi klimę po 3 dniach wszystko uleciało, pojechałem znów ale już nie do kolegi wtedy powiedział facet że mam dziurawą chłodnicę, rzeczywiście widziałem kontrast się świecił, wymieniłem chłodnicę na nową, nabił wszystko super mroziło aż do teraz. Cały tamten rok chłodziło miód normalnie, a teraz po całej zimie nic, nie włączałem wtedy klimy. Teraz włączam i nic sprężarka się załącza niby klima wszystko chodzi a w skodzie jak było gorąco tak jest. Cały czas leci takie niby chłodne delikatnie właściwie takie ciepławe dupy nie urywa, pomożecie?
Komentarz
-
-
Zapytam (chodzi o moją poczciwą Avkę):
według komputera pokładowego temperatura zewnętrzna ~30/32stC:
- podczas postoju na biegu jałowym temperatura powietrza lecącego z kratki oscyluje między ~8stC a ~9stC,
- podczas jazdy temperatura powietrza lecącego z kratki oscyluje między ~3stC a ~8stC.
Kima nabijana w zeszłym roku, świeżutki filtr p-pyłkowy, skraplacz odgrzybiony WURTH-em...
Pytanie: czy klima działa mi poprawnie? Klimat w aucie mi odpowiada, ale czy takie wahania temperatury powietrza są poprawne?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Klimat w aucie mi odpowiada,Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
po odebraniu autka i serwisie klimy wszystko ok :wink: tzn. klima działa super (choc przed też chłodziła) ale zero przykrego zapachu no i zauważyłem, że mimo wszystko szybciej się ustawiadodam jeszcze, że jednak nie wymieniałem filterka ponieważ był praktycznie zerowo zużyty jak nówka....przetrzepali i włozyli spowrotem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Sprawdziłem dziś działanie klimy dokładniej.
Smród (lekko dławiący, techniczny) , wyczuwalny nawet gdy nie włączam klimy dający w kość po jej wyłączeniu.
Podczas włączenia klimy słychać metalowe rzężenie, po środku auta, przez około 15s.
Temperatura na wylocie (obieg zamknięty, nastawy min. temp. zewn. 22*C) ok. 10*C. Obieg otwarty 12*C.
Ciekawe co znajdzie ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1Czy wymienia sie jeszcze jakis? Slyszalem o jakims jeszcze filtrze
zwłaszcza jak klima była rozszczelnianaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Osuszacz powinno się wymienić tylko wtedy gdy układ był dłuższy czas rozszczelniony, bez czynnika. A tak na prawdę kto to robi? Nikt. Dlatego potem pada nam najczęściej sprężarka ponieważ trafia do niej po stronie ssącej mieszanka czynnika i kryształków lodu powstałych z zaciągniętej wilgotności. Normalnie ręce mi opadają jak od czasu do czasu muszę odwiedzić warsztat zajmujący się klimatyzacją, bo oni w ogóle nie mają pojęcia jak to działa. I będzie mi jeden tłumok wciskał ciemnoty a ja na co dzień zajmuje się układami chłodniczymi w komorach.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Co może byc przyczyną słabego chlodzenia na postoju lub przy wolnej jezdzie?
Na ciepłym silniku,na obrotach jałowych,uruchamiam silnik z włączoną klimą,lecę zajrzeć pod machę,a tam kreci sie tylko wiatrak ten po lewej (od pasażera) i po paru chwilach wyłancza sie.
Nadmienie,że w ksiązce wbita jest akcja serwisowa w 2010r. na wentylator płynu chłodniczego-wymieniony(rocznik 2008r auta OI). Ponadto z historii auta wynika,że rok temu było zgłaszane słabe chłodzenie w ASO. Przeprowadzono dezynfekcje,uzupelnienie czynnika na kwote 350zl.
Stawiam na wentylatory co się z nimi dzieje,że nie pracują oba podczas właczonej klimy?
Sprężarka pracuje. Chłodzi,ale nie tak jak nalezy.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
Komentarz