Alarm fabryczny czy nie fabryczny diler oszukał??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adrianekk26
    Classic
    • 2011
    • 3

Zamieszczone przez lunio666
    tez tak myslalem tylko ze napinacz ma rok czasu. Ale dla pewnosci zamienie na stary i zobacze czy przstanie cykac.
    Słyszałem opinie na forum,że różnie to bywa z żywotnością samego amortyzatorka
  • mocart26
    Classic
    • 2010
    • 31

Najprawdopodobniej zostalem zrobiony w konia przez dilera tylko jak mu to udowodnic?Na samochod czekałem 11tyg wiec był to samochód "na zamowienie" a z czytanych tematów wynika ze mam dokładany przez ASO.Jezeli dobrze pamietam był 2 rubryce ale w konfiguracji byl zaznaczony i zaplacony1000zł.Czego moge sie domagać?

Komentarz

• itor
      Classic
      • 2011
      • 38

Re: Alarm fabryczny czy nie fabryczny diler oszukał??

Zamieszczone przez mocart26
      Najprawdopodobniej zostalem zrobiony w konia przez dilera tylko jak mu to udowodnic?Na samochod czekałem 11tyg wiec był to samochód "na zamowienie" a z czytanych tematów wynika ze mam dokładany przez ASO.Jezeli dobrze pamietam był 2 rubryce ale w konfiguracji byl zaznaczony i zaplacony1000zł.Czego moge sie domagać?
      alarm jest zakladany u dealera nie w fabryce

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

itor, w fabryce też zakładają alarm i jest fabryczny alarm zwykle nie zamawia sie go bo diler daje gratis alarm i dywaniki

Komentarz

• itor
          Classic
          • 2011
          • 38

Zamieszczone przez djczas
          itor, w fabryce też zakładają alarm i jest fabryczny alarm zwykle nie zamawia sie go bo diler daje gratis alarm i dywaniki
          no to trzeba miec widocznie w zamowieniu jasno napisane ze to ma byc alarm dla pakietu Optimum jak nie masz tego zapisu to bedzie ciezko bo powiedza chciales alarm, masz alarm...

Komentarz

• vaz
            Elegance
            • 2010
            • 799
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Sprawdź najpierw jaki masz alarm - czy jest to dołożony w ASO oryginalny taki jak na liście oryginalnych dodatków czy jakiś inny np. dog , skorpion , proxima itd .
            Antyfotoradar Valentine1
            Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8038
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

mocart26, fabryczny ma przycisk na środkowy słupku po lewej stronie do włączenia/wyłączenia monitorowania wnętrza. Jeżeli masz taki przycisk to masz alarm fabryczny. Jeżeli masz migającą dodatkową diodę gdzieś na desce to jest dokładany u dealera.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• mocart26
                Classic
                • 2010
                • 31

Mam taka diode migajaca i taki grzybki wychodzace ze słupkow na wysokosci deski.Jakiej rekompensaty moge sie domagac z tego tytułu-miał byc fabryczny :shock:

Komentarz

• baca10
                  RS
                  • 2009
                  • 6225

Zamieszczone przez mocart26
                  Mam taka diode migajaca i taki grzybki wychodzace ze słupkow na wysokosci deski.Jakiej rekompensaty moge sie domagac z tego tytułu-miał byc fabryczny :shock:
                  Życze powodzenia z domaganiem się rekompensaty :!:

Komentarz

• ad225
                    Drive
                    • 2010
                    • 79

Mogłeś przy odbiorze sprawdzić i im się postawić. W sumie ja bym ich cisnął i zwrócił się do importera w razie czego.
                    Wg ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej w przypadku stwierdzenia niezgodności towaru przed upływem 6 miesięcy od wydania, domniemywa się że istniała ona w chwili wydania.
                    Masz pewność, że miał być fabryczny to działaj .

Komentarz

• sezamek1
                      Drive
                      • 2010
                      • 70

Kolega AdamB dnia 09.02.2011r. napisał:

"alarm fabryczny ma przycisk na środkowy słupku po lewej stronie do włączenia/wyłączenia monitorowania wnętrza. Jeżeli masz taki przycisk to masz alarm fabryczny. Jeżeli masz migającą dodatkową diodę gdzieś na desce to jest dokładany u dealera"

Kolego uprzejmie proszę wyjaśnij o co chodzi z tym włączaniem i wyłączaniem monitorowania wnętrza za pomocą przycisku na lewym środkowym słupku. Także mam taki przycisk. Czy to znaczy, że mam fabryczny alarm?

pozdrawiam sezamek1

[ Dodano: Czw 10 Lut, 11 13:52 ]
                      Kolega AdamB dnia 09.02.2011r. napisał:

"alarm fabryczny ma przycisk na środkowy słupku po lewej stronie do włączenia/wyłączenia monitorowania wnętrza. Jeżeli masz taki przycisk to masz alarm fabryczny. Jeżeli masz migającą dodatkową diodę gdzieś na desce to jest dokładany u dealera"

Kolego uprzejmie proszę wyjaśnij o co chodzi z tym włączaniem i wyłączaniem monitorowania wnętrza za pomocą przycisku na lewym środkowym słupku. Także mam taki przycisk. Czy to znaczy, że mam fabryczny alarm?

pozdrawiam sezamek1

Komentarz

• Psycho Dad
                        Rider
                        • 2009
                        • 629

Chodzi o to że jak zostawiasz psa lub teściową w samochodzie i zamykasz auto , to nie musisz ich prosić żeby się nie poruszali bo włączą alarm.

Przycisk = fabryczny alarm.
                        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• andrzej1962
                          L&K
                          • 2010
                          • 1306
                          • Octavia III combi (5E5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ludzie czytanie nie boli. Instrukcja str. 46 prawa kolumna pierwszy wiersz od góry, rys. 33

Komentarz

Pracuję...