95 czy 98 do FSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMK
    Drive
    • 2011
    • 52

Zamieszczone przez kropeck
    Zamieszczone przez MMK
    na korku jest napisane, że 95/98, więc możesz lać zamiennie. Natomiast na pewno przed moim czyszczeniem silnika będzie hamownia i oczywiście po wszystkim również :-)
    a kiedy planujesz?
    planuję od listopada, ale czuję że dopiero koło maja znajdę czas na trzydniową wycieczkę do Lublina.
    hm.. a jaki ma przebieg twoja OII ,że zdecydowałeś się na czyszczenie i jakie to są koszty??

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez MMK
      Zamieszczone przez MMK
      na korku jest napisane, że 95/98, więc możesz lać zamiennie. Natomiast na pewno przed moim czyszczeniem silnika będzie hamownia i oczywiście po wszystkim również :-)
      a kiedy planujesz?
      planuję od listopada, ale czuję że dopiero koło maja znajdę czas na trzydniową wycieczkę do Lublina.
      hm.. a jaki ma przebieg twoja OII ,że zdecydowałeś się na czyszczenie i jakie to są koszty??
      Aktualnie mam 131kkm. Wstępnie powiedziano mi 1000zł, ale może jeszcze coś z tego urwę, bo podejrzewam, że kilka rzeczy warto będzie wymienić (panewki niemal na pewno, bo mam wrażenie, że coś grzechocze przy dodawaniu gazu [drugi, trzeci, czwarty bieg, obroty 1500, gaz do dechy] - ale może mi się tak roi w głowie ). Nie wiem jaki jest koszt takich części jak tłoki czy panewki.
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• MMK
        Drive
        • 2011
        • 52

a od momentu kiedy posiadasz OII miałeś z nią jakies wieksze problemy?

Komentarz

• kropeck
          RS
          • 2009
          • 2319
          • Octavia II (1Z3)
          • BLF 1.6 FSI 115 KM

Wymiana zaworu EGR przy 100kkm, poza tym tylko zmieniam oleje i filtry i leję paliwko :-) Mam ją od 74kkm.
          Pozdrawiam,
          Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

Pracuję...