Nieszczelne okna?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • margaj1
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Nieszczelne okna?

Zamieszczone przez Samiec
    olka(z amorkiem)
    tak
    tylko że rolka złoto, a sam napinacz siada 200 zł przyjemność firmy INA,
    w ASO 350 zł + 180 zł robota.
    mechanik mówie ze da siez tym jeżdzić ale ..co mi tam .. wymieniam na nowy 200 złto nie kosmiczna cena a zrobie i zapomną
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

Nieszczelne okna?

Witam mam oktawie combi 1.9tdi. i mam taki problem ze gdy sa okna zmakniete na maxa i myje samochod kerherem to woda dostaje sie przez okno do srodka? Sam nie wiem czy to uszczelnka przepuszcza czy jak? Woda dostaje sie oknem nie drzwiami. czy tez amcie tak? DOdam ze normalnie jak deszcz pada to jest ok!

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zawsze sie przedostanie, dlatego trzeba miec dobrze uszczelnione drzwi od srodka. Metody sa na to rozne od zastosowania oryginalnej gabki jaka montuje Skoda po wygluszenie drzwi matami CA co przynosi kilka wymiernych korzysci naraz

A jestes pewny ze jak postawisz samochod pod katem i bedzie padal deszcz to nie naleci do srodka :wink:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• lisiaczek
        Ambiente
        • 2006
        • 210

Wtedy nie tylko jak kerherem myje! Ale kurde tak nie powinno byc!! Felicja miala szczelniejsze okna. Moglem kerherem pod uszczelke lac i bylo ok a tu lekko do gory skieruje strumien i woda leci po szybce ale od wewnetrznej strony!

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

lisiaczek, no wątpie aby to było normalne zjawisko i nie mamy raczej tak :lol:
          Może w gumach jest troche piasku czy czego i nie ma szczelnosci , przetrzyj szmatką gumy. Pzdr :wink:
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Mowie jeszcze raz, zawsze przez ta uszczelke bedzie przesaczac sie woda. Do tego jak lejesz pod cisnieniem to MUSI przejeciec kolo uszczelki - przeciez ona nie jest sklejona z szyba. Jak nie ma stalego polaczenia to jest jakas luka, guma sie ugina pod naporem wody i sie wlewa :idea:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Bareq
              Rider
              • 2006
              • 272

Zamieszczone przez Maicroft
              Mowie jeszcze raz, zawsze przez ta uszczelke bedzie przesaczac sie woda. Do tego jak lejesz pod cisnieniem to MUSI przejeciec kolo uszczelki - przeciez ona nie jest sklejona z szyba. Jak nie ma stalego polaczenia to jest jakas luka, guma sie ugina pod naporem wody i sie wlewa :idea:
              to niby logiczne wytlumaczenie ale w tico tak nie mialem, zas w swojej okcie tez zauwazylem ze przez tylne okno sie saczy po kropelce woda kiedy myje myjka cisnieniowa :|
              Planujesz wakacje w Ustce?
              zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

umnie tez myje pod ciśnieniem i nic się nie dzieje także może jednak coś jest na rzeczy, ale co do tylnych okien to czasami jedno mi się troszke po jakims czasie otwiera i muszę je korbką dociagnąc, w poprzedniej octavi miałem to samo .
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Bazyli76
                  Rider
                  • 2006
                  • 487

A u mnie nic sie nie wlewa nieważne czy myję ciśnieniówką czy nie czy leję po oknach czy nie chociaż z premedytacją pomiędzy szybę i uszczelkę karcherem nie lałem, jakoś nie czułem potrzeby :P

Komentarz

• lisiaczek
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 210

to wez sproboj tak

Komentarz

Pracuję...