Gradobicie i autoalarm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gradobicie i autoalarm

Daje w OT bo nie dotyczy Octavi Zastanawiamy sie nad zakupem jakiegos sprytnego autka dla dziewczyny. Najwazniejsze to to ze ma byc ladne Na razie rozwazamy:
    Honde CRX (tzw Del Sol) z ostatnich lat produkcji (96 i mlodszy) - najchetniej 1.6vti - ale ciezko bedzie znalezc nie zajechana;
    MGF - sprytne autko (koniecznie z hardtopem) tylko troche trudne w prowadzeniu ze wzgledu na konfiguracje napedu
    Toyota MR2 - pewnie bardziej niezawodne niz MGF - ale podobny problem z napedem.
    Mazda MX - 5 - nie wiem czy wystepuje do niej dach hardtop - niezbedny na nasze wspaniale zimy
    Kwota jaka chcemy wydac to okolice 20k pln. Auto bedzie wykorzystywane caly rok, wiec jazda z brezentem odpada. Jesli ktos z was ma jakies sugestie albo doswiadczenia z ktoryms tych samochodow to bardzo prosze. Odpadaja samochody francuskie jak rowniez Nissan 100nx. Ja bym sie sklanial do Hondy lub Toyoty ale zobaczymy. Aha moja druga polowka aktualnie powozi Honde Civic '93

Gradobicie i autoalarm

no wlasnie, porzadne gradobicie i mi auto wyje pod domem. Dlaczego ?

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

nie masz czujki na uderzenie , że jesteś zdziwiony?walnij w koło i zobacz czy Ci się też załączy alarm :roll:

Komentarz

jesli mam to o tym nie wiedzialem ops:

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

1. czujka uderzeniowa
          2. czasami czujki mikrofalowae ( mikorfoniki wewnątrz pojazdu) też mogą zwariować - wyłapują dźwieki o odpowiednim natężeniu - w trakcie burzy w autku jest naprawdę masa dźwięków - od wyskoich do infradźwięków - dla nas niesłyszalnych. Któraś z tych dwóch czujek zgłupiała.
          Ale jeśli i inne auta wyły to nie ma sie co martwić. Ale jesli tylko twoje - to możesz udać się do majstra celem lekkiego obniżenia progu czułości czujki.
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Zamieszczone przez lec
            jesli mam to o tym nie wiedzialem ops:
            Ja też do końca nie pamiętam co mam, chociaż w środku są czujki, ale przypomniało mi się, że w tamtym roku na mazurach, tam gdzie zawsze zostawiam auto, podobno też mi się włączył alarm - 1.gdy lało straszeni 2. gdy był 100m dalej pokaz sztucznych ogni...

Komentarz

• grzegorz
              Ambiente
              • 2005
              • 128
              • Octavia II combi (1Z5)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Też mi się włącza przy gradobiciu i na 99% od czujki ultradźwięków, tak więc muszę trochę zjechać z czułością.
              życie zmienia marzenia ...
              1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

grzegorz, i tu masz racje mozna ustawić czułość i będzie lepiej - petardy, burza czy grad nie uaktywnią alarmu.
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...