[O2] Pakiet sportowy Dynamic i CLIMATRONIC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blackrs
    RS
    • 2008
    • 4826
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

dla tego ja bym proponował troche ulepszyć forum podzielić an spcejalne działy gdzie latwiej można było by poznajdowac interesujące nas rzeczy. z ta szukajką to też nie do konca tak dobrze bo czasami interesuje cie jedna rzecz wyskoczy 50 tematów a i tak nei ma tam tego czego szukasz. sory za ot :P

[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 14:40 ]
    co do tematu bierz climatronik mam porównanie w swojej 01 i mondeo jednym i drugim jechałem latem do krakowa w tamtym roku i powiem tak. jak wsiadłem w mondeo nastawilem 19 stopni i nic nie robiłem cala droge. jadac swoja o1 z manualem co chiwle zimniej cieplej i krecisz jak glupi bo ciagle cos nie pasuje
    BYŁA o1 rs
    BYŁA o2 1.6
    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• WiktorBiernacki
      Classic
      • 2011
      • 32

Zamieszczone przez Big
      Zamieszczone przez WiktorBiernacki
      Na przyszłość zamiast pytać na forum kupie AUTO ŚWIAT
      Kolego chyba nie bardzo rozumiesz co koledzy do ciebie mówią
      Nie kupuj Auto świata, bo to brukowaiec motoryzacyjny , tylko skorzystaj z opcji "Szukaj" na tym forum i znajdzies zodpowiedz na wszelkie nurtujace Cie pytania !!
      Naprawdę nie ma sensu pisac po raz 100 o tym samym !!!
      Takich jak Ty dołacza w tygodniu do nas kilkunastu. Co by było gdyby kazdy z tych nowych pytał o to samo ?? Cała pierwsza strona była by o tym samym !!

Kolego myślisz że nie szukałem ? Myślisz że nie sprawdzałem wcześniej przed napisaniem wątku ?
      mam konkretne pytanie a to co widzę po kliknięciu Szukaj to masa informacji dokoła tematu.

Dzięki wszystkim Forumowiczów za Wszystkie Wpisy w oku Mojego tematu I myślę że wszelkie inne wpisy twardogłowych takich jak kross, w oku tego czy pisać czy nie, są tu niepotrzebne.

tak jak pisałem do wersji AMBIENTE Wezmę:
      Climatronic, Pakiet Dynamic, Tempomat i SUNSET

Pozdrawiam i Zamykamy wątek
      TDI

Komentarz

• blind_walker
        RS
        • 2010
        • 4533
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

WiktorBiernacki, Jeśli masz trochę kaski, to polecam xenony.
        mkII 20VT (600h worked)
        Roooooomster

Komentarz

• WiktorBiernacki
          Classic
          • 2011
          • 32

Zamieszczone przez blind_walker
          WiktorBiernacki, Jeśli masz trochę kaski, to polecam xenony.

Za duża dopłata - 3300PLN to za dużo pieniędzy - za duża dopłata

Zawsze chciało by się więcej ale nigdy się tego nie osiągnie

Tak jak mówiłem wcześniej - Auto nie będzie moje ale Firmowe a za dodatki muszę bulić ze swojej kieszeni a po 3latach i tak nie ma za bardzo możliwości odkupienia.
          TDI

Komentarz

• Tichy
            Rider
            • 2010
            • 544

WiktorBiernacki, poczytaj o wadach pakietu Dynamic i przemyśl czy na pewno chcesz za to płacić. Ja zdecydowałem się z niego zrezygnować po analizie tematu na tym forum.

Komentarz

Kolego myślisz że nie szukałem ? Myślisz że nie sprawdzałem wcześniej przed napisaniem wątku ?
              Poświęciłem 5min, specjalnie dla Ciebie żeby udowodnić że bez problemu można zaleźć odpowiedzi na Twoje konkretne pytanie.

Pakiet Dynamic:

Climatronic

a to co widzę po kliknięciu Szukaj to masa informacji dokoła tematu.
              Podziękuj ludziom takim ja Ty
              Może teraz zrozumiesz w czym problem :roll:

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

kross12, no co ty 5 min. przecież to kupa czasu komu by się chciało. Lepiej zasmiecić forum kolejnym takim samym wątkiem
                WiktorBiernacki, pamietam, że jak zarejestrowalem się na tym forum w maju 2007 r, to przez ... TYDZIEŃ siedziałem i czytałem forum, a dopiero później, jak nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na niektóre moje watpliwosci (większośc bardzo łatwo odszukaem) zacząlem zadawać pytania i nie jest to nic nadzwyczajnego tylko standardowe zachowanie na każdym jednym forum !!
                Czarny Elegance

Komentarz

Zamieszczone przez Big
                  pamietam, że jak zarejestrowalem się na tym forum w maju 2007 r, to przez ... TYDZIEŃ siedziałem i czytałem forum, a dopiero później, jak nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na niektóre moje watpliwosci (większośc bardzo łatwo odszukaem) zacząlem zadawać pytania
                  U mnie sytuacja wyglądała identycznie, no ale my chyba jesteśmy jacyś nienormalni Najlepsze jest to że pierwszym tematem który mnie interesował był sens zakupu pakietu Dynamic

Komentarz

• WiktorBiernacki
                    Classic
                    • 2011
                    • 32

Zamieszczone przez Tichy
                    WiktorBiernacki, poczytaj o wadach pakietu Dynamic i przemyśl czy na pewno chcesz za to płacić. Ja zdecydowałem się z niego zrezygnować po analizie tematu na tym forum.
                    Własnie czytałem wątek :

I powiem tak - przesiadam się z Focusa gdzie siedzenia są fatalne i nawet w TOURze którego teraz dostałem na zastępstwo jest o niebo lepiej

Dlatego dużo bym dał za dobry fotel
                    Boje się tylko tego żeby ten fotel nie był dla mnie za wąski bo warze 90 kilo przy 183 cm wzrostu
                    moze wiecie gdzie można by się do tego fotela przymierzyć
                    A Co do wad - to najwyżej bedą na Gwarancji naprawiać.

[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 19:23 ]
                    [quote="kross12"]
                    Poświęciłem 5min, specjalnie dla Ciebie żeby udowodnić że bez problemu można zaleźć odpowiedzi na Twoje konkretne pytanie.

Pakiet Dynamic:

a to co widzę po kliknięciu Szukaj to masa informacji dokoła tematu.

Kross
                    Pierwsza Twoja wypowiedź która coś wnosi do tego wątku - może jeszcze wyjdziesz na prostą.

[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 19:27 ]
                    Zamieszczone przez Big
                    kross12, no co ty 5 min. przecież to kupa czasu komu by się chciało. Lepiej zasmiecić forum kolejnym takim samym wątkiem
                    WiktorBiernacki, pamietam, że jak zarejestrowalem się na tym forum w maju 2007 r, to przez ... TYDZIEŃ siedziałem i czytałem forum, a dopiero później, jak nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na niektóre moje watpliwosci (większośc bardzo łatwo odszukaem) zacząlem zadawać pytania i nie jest to nic nadzwyczajnego tylko standardowe zachowanie na każdym jednym forum !!

Kolego BIG Problem w tym że ja nie będe się miesiąc zastanawiał nad tym jak ma byc skonfigurowany mój przyszły samochód i nie mam tak durzo czasu żeby TYDZIEŃ czytać wszystkie wątki.

W poniedziałek lub wtorek idzie zamówienie Do Skody i wszystko musi być ustalone

[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 21:22 ]
                    Czytałem trochę na temat Klimatyzacji i musze Ci Kross powiedzieć że to czysty bełkot - nic konkretnego
                    Jedni piszą że Climatic to klimatyzacja z Regulatorem tęperatury bez regulatora dmuchawy a inni piszą że to lipa z naniesionymi cyferkami na pokrętło

Może Ty Wiesz co tak naprawde iest grane ???
                    TDI

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

IMO zamiast climatronika to ja bym wolal xenony
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• krzysn
                        Rider
                        • 2007
                        • 515

Czytałem trochę na temat Klimatyzacji i musze Ci Kross powiedzieć że to czysty bełkot - nic konkretnego
                        Jedni piszą że Climatic to klimatyzacja z Regulatorem tęperatury bez regulatora dmuchawy a inni piszą że to lipa z naniesionymi cyferkami na pokrętło

Może Ty Wiesz co tak naprawde iest grane ???
                        Skoro kupujesz nowe auto to temat climatica jest prosty - klimatyzacja manualna, na pokrętle nie ma oznaczenia temperatury, siłę i kierunek nawiewu ustawiasz sam.

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja też bym wolał xenony, zwłaszcza jak sporo będzie się jeździć

Komentarz

• PieTrzaK
                            L&K
                            • 2009
                            • 1323
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A można teraz w ogóle zamówić jeszcze klime manualną? Jeżeli tak - to czymś różni się od "manualnego" climatica poza ceną? :wink:

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Kolego BIG Problem w tym że ja nie będe się miesiąc zastanawiał nad tym jak ma byc skonfigurowany mój przyszły samochód i nie mam tak durzo czasu żeby TYDZIEŃ czytać wszystkie wątki.
                              Kolego zarejestrowałeś się tu parę dni temu i chcesz żeby wszyscy koło ciebie skakali??? Tu panują okreslone zasady !! Skoro ich nie akceptujesz, to nie ma obowiązku przebywania tutaj.
                              Przyszedłeś do grupy ludzi w której panują okreslone zasady, więc jako gość się im podporządkuj !!
                              Trzeba było zarejstrowac się wcześniej i wtedy miałbyś ten tydzień żeby przejrzeć wątki
                              Kross
                              Pierwsza Twoja wypowiedź która coś wnosi do tego wątku - może jeszcze wyjdziesz na prostą.
                              Chyba sie kolego zagalopowałeś :evil: Spójrz na datę swojej rejestracji na tym forum i datę rejestracji kolegi Kross i kto ma tu wychodzic na prostą ??
                              Czarny Elegance

Komentarz

• WiktorBiernacki
                                Classic
                                • 2011
                                • 32

[quote="krzysn"]

Skoro kupujesz nowe auto to temat climatica jest prosty - klimatyzacja manualna, na pokrętle nie ma oznaczenia temperatury, siłę i kierunek nawiewu ustawiasz sam.

To jak to w końcu jest - Bo w ceniku stoi jak byk :
                                "Climatic – klimatyzacja manualna"

z jednej strony climatic a z drugiej że manualna Czy ktoś wie jak jest naprawde?

Wiktor
                                TDI

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

WiktorBiernacki,
                                  z jednej strony climatic a z drugiej że manualna Czy ktoś wie jak jest naprawde?
                                  Ty naprawdę jesteś aż takim leniem ?? : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...imatic++manual
                                  Kolejny temat: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...imatic++manual
                                  człowieku zadajesz pytania na które odpowiedzi na tym forum juz padły !!! Wystarczy poszukać.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• mecholl
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1006

Big, nie mogę pojąć takich ludzi jak ty i paru innych. Człowiek napisał, że ma tylko kilka dni na skonfigurowanie i być może nie ma czasu na siedzenie przy forum z kawą i prosi o pomoc a Ty w kółko tylko jedno, że leniwy. Jak wiesz jak znaleźć jakiś temat szybko to wklej linka dopisz " proszę bardzo " i będzie git. Więcej Ci schodzi na wypisywaniu tych głupot niż na znalezieniu tematu.

To tyle ode mnie
                                    sory za OT
                                    Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

To jak to w końcu jest - Bo w ceniku stoi jak byk :
                                      "Climatic – klimatyzacja manualna"
                                      kiedyś climatic to bała taka półautomatyczna klima , a w tej chwili , od paru miesięcy dają zwykła klimę manualną pod nazwą climatic.
                                      jeżeli faktycznie dużo jeździsz to wywal tempomat bo przy manualu w naszych warunkach drogowych rzadko go będziesz używał a kup ksenony jak radził Maicroft . nie wiem czy bym nie zrezygnował nawet z tego dynamica na rzecz ksenonów. generalnie ja ważę sporo więcej przy sporo niższym wzroście i się mieszcze bez problemów ale podobno mam w sumie małą i zgrabną dupę :szeroki_usmiech /to nie moja opinia jakby co... /
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• WiktorBiernacki
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 32

Zamieszczone przez mecholl
                                        Big, nie mogę pojąć takich ludzi jak ty i paru innych. Człowiek napisał, że ma tylko kilka dni na skonfigurowanie i być może nie ma czasu na siedzenie przy forum z kawą i prosi o pomoc a Ty w kółko tylko jedno, że leniwy. Jak wiesz jak znaleźć jakiś temat szybko to wklej linka dopisz " proszę bardzo " i będzie git. Więcej Ci schodzi na wypisywaniu tych głupot niż na znalezieniu tematu.

To tyle ode mnie
                                        sory za OT

mechol - wyrazy uznania za wsparcie

Co do Xenonu to mam dostać lada chwila wycenę i jeśli nie będzie bardzo zła to może jednak nie wiem jak by było z exploatacją tych lamp - bo ile kosztują Orginalne żarniki i nie wiem czy by firma pokryła czy sam bym musiał bulić
                                        i czy ubespieczenie więcej nie kosztuje ?

Apropo jaki jest lifetime dla tych żarników?
                                        TDI

Komentarz

• abstinent
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4842
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ubezpieczenie może ale nie musi być droższe

jeśli chodzi o eksploatacje to wychodzi to samo co zwykłe żarówki które co chwile padają
                                          a tu spokój na długi czas
                                          a o różnice między zwykłymi to kolosalna
                                          jeśli będziesz jeździł dużo, zwłaszcza w nocy to naprawdę warto

Komentarz

• WiktorBiernacki
                                            Classic
                                            • 2011
                                            • 32

Zamieszczone przez abstinent
                                            ubezpieczenie może ale nie musi być droższe

jeśli chodzi o eksploatacje to wychodzi to samo co zwykłe żarówki które co chwile padają
                                            a tu spokój na długi czas
                                            a o różnice między zwykłymi to kolosalna
                                            jeśli będziesz jeździł dużo, zwłaszcza w nocy to naprawdę warto

No trochę jeźdzę i to często w nocy
                                            A za te 3300 to dają Bixenony czy tylko mijania w Xenonie ?

A co do wymiany żarówek to się nie zgodze bo w Focusie żarówki wystarczają na dokładnie 63000km więc dopiero 2 razy zmieniałem

Ale tam światła do jazdy dziennej mają 2V mniejsze napięcie zasilania - z tąd ten efekt
                                            TDI

Komentarz

• blind_walker
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 4533
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

WiktorBiernacki, Nawet i jeśli żarnik padnie po baaardzo długim czasie, to wyjdzie ok 100zł za osramowską sztukę. Żarniki nie będą się aż tak zużywały, bo pewnie będziesz miał dzienne. A mieć dzień w nocy przed maską- bezcenne, do tego lampy są skrętne i dostosowują się do prędkości samochodu, czy jakoś tak. Jak dla mnie nie ma co się zastanawiać. Tempomat możesz zawsze dołożyć w późniejszym czasie. Zabieg na forum był już kilka razy przerabiany i wszystko działa jakby wyjechało z fabryki.
                                              mkII 20VT (600h worked)
                                              Roooooomster

Komentarz

• abstinent
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4842
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

z tego co kojarzę to skrętne z adaptacją są chyba w L&K

[ Dodano: Pon 14 Lut, 11 23:21 ]
                                                już wiem adaptacja jest w L&K i SII
                                                w fl są tylko skrętne i działa powyżej chyba 30km/h

Komentarz

• blind_walker
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 4533
                                                  • Octavia I combi (1U5)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

abstinent, są skrętne, ale nie dostosowują się do prędkości.

[ Dodano: Pon 14 Lut, 11 23:26 ]
                                                  Uprzedziłeś mnie. Działają od 20km/h
                                                  mkII 20VT (600h worked)
                                                  Roooooomster

Komentarz

• abstinent
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4842
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no pisze że adaptacja jest w L&K i SII(AFS)
                                                    mi tam wystarczy sam xenon

jeśli chodzi o żywotność to ok 3000h, czyli 180tyś km na światłach ze średnią 60km/h :diabelski_usmiech
                                                    zwykła żarówka ma ok 350h

Komentarz

Pracuję...