wysysanie oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zieldan
    Classic
    • 2011
    • 17

wysysanie oleju

super fura
  • octaviaRK
    Ambiente
    • 2010
    • 116

wysysanie oleju

witam czy ktos ma moze wiecej wiadomosci na temat jakis skutkow ubocznych wymiany oleju przez rurke sprawdzania poziomu oleju. wymienialem juz miske z powodu zepsutego gwintu korka spustowego i teraz znowu jest cos z korkiem wymiana miski mi sie nie bardzo usmiecha . mechanik twierdzi ze wysysanie jest nie bardzo i warsztaty odchodza od tego gdyz duzo zostaje starego oleju czy cos.
    robert octaviaRK

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

W misce olejowej może zostać trochę syfu, bo nie spłynie wraz z olejem, a nie wszystko odessiesz
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• krzysiek13
        L&K
        • 2010
        • 1155

No bo zostaje :szeroki_usmiech spust oleju jest w najniższym punkcie miski, więc jak autko postoi z pół godziny z odkręconym spustem 99% starej oliwy spłynie. Przy wyciąganiu rurką nie wiesz gdzie jest jej koniec i zawsze na dnie jakiś niewielki poziom oleju zostanie.
        Octavia

Komentarz

• karpecik
          Rider
          • 2004
          • 279

Robiłem tak w Omedze 2.5TD. Auto sprzedałem, ale przez cały okres eksploatacji u mnie nic się złego z silnikiem nie działo.

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

Jeśli się nie mylę, to Etzold i/lub Cedrych mówi, aby odsysanie stosować co drugą wymianę oleju...
            W każdym razie w mojej starej Octavii najbliższa wymiana oleju odbędzie się przez odsysanie (również problem z zerwanym gwintem w korku)...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...