[O1] Działanie ABS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojjaco
    Classic
    • 2010
    • 27

[O1] Działanie ABS

Witam
    Jestem włascicielem Skody Octavi 1.9 TDI 90 KM z 2000 r.
    Chcialbym zwiekszyc moc silnika jednak nie interesuje mnie tylko i wylacznie kwestia chip tuningu czy zmiany mapy wtryskow, chcialbym czegos wiecej.

Czy macie jakies propozycje czy pomysly?

Jestem poczatkujacy jesli chodzi o wszelkiego rodzaju modyfikacje i sprawy tuningowe.

Slyszalem ze mozna zainwestowac w wieksza turine od volkswagena T5.

Prosze o pomoc

Pozdrawiam.
  • Edek89
    Ambiente
    • 2009
    • 109

[O1] Działanie ABS

Cześć, ostatnio miałem wątpliwą przyjemność testować ABS, ale sam już nie wiem czy jest ok. Czy przy załączeniu ABS wyświetla się jakaś ikona przy zegarach czy nic? Po czym poznać, że działa poprawnie? oraz od ilu km/h działa?
    komp nie ma błędów, ale to chyba nie wszystko.

Pozdrawiam

Komentarz

• emikal10
      Ambiente
      • 2010
      • 105

Działanie ABS-u nie zależy od prędkości, a od przyczepności opon na danej nawierzchni. Podczas działania ABS nie świecą się żadne kontrolki, jedyne co można zauważyć podczas działania ABS to wibracje/stukanie wyczuwalne na pedale hamulca oraz to że koła się nie blokują czyli masz kontrolę na samochodem mimo gwałtownego hamowania.

Jeżeli komp nie pokazuje Ci błedów to ABS na 99% działa prawidłowo!

Denken ist schwer, deshalb urteilen die meisten.

Komentarz

• marte
        Rider
        • 2007
        • 259

Zamieszczone przez emikal10
        Działanie ABS-u nie zależy od prędkości, a od przyczepności opon na danej nawierzchni. Podczas działania ABS nie świecą się żadne kontrolki, jedyne co można zauważyć podczas działania ABS to wibracje/stukanie wyczuwalne na pedale hamulca oraz to że koła się nie blokują czyli masz kontrolę na samochodem mimo gwałtownego hamowania.

Jeżeli komp nie pokazuje Ci błedów to ABS na 99% działa prawidłowo!
        W O2 ABS działa przy prędkości powyżej 20km/h.

Komentarz

• krzysiek13
          L&K
          • 2010
          • 1155

W O1 na oko od 5-10 km/h
          Octavia

Komentarz

• Voit
            Elegance
            • 2010
            • 816

Układ ABS*
            Lampka kontrolna nadzoruje układy ABS, wzgl. ABS z EBS*
            Po włączeniu zapłonu lampka musi zapalić się na kilka sekund. Jeżeli lampka nie zgaśnie, nie zapali się w ogóle lub zapali się podczas jazdy, w wymienionych układach pojawiła sie usterka. Układ hamulcowy będzie działać normalnie, jednak bez funkcji ABS ...

Cytat z instrukcji obsługi, str. 81.

Komentarz

• firmek
              Rider
              • 2008
              • 477

W 01 tez tak od 20 km/h, przynajmniej przy odpaleniu i przekroczeniu 20km/h slychac jak odpala sie test. Co do deski to cos mi sie wydaje ze raz podczas bardzo gwaltownego, aweryjnego hamowania cos na desce sie zaswiecilo.

Komentarz

Pracuję...