Big, a Ty znowu swoje :wink: :szeroki_usmiech
[O2] Nowy Tour / FL Kombi vs Kia Ceed vs ...
Zwiń
X
-
Miłe dylematy: w moim wypadku było na ostrzu Turan / Kia Carens / OII Combi
Turek odpadł ze względu na opinię mojej małżonki jeśli chodzi o ilość miejsca z tyłu.
Kia Carens i OII Combi zostały na palcu boju, nie ukrywam, że miałem zgryz, doświadczenia z Daewoo Matiz miałem BARDZO DOBRE, w Carensie, czułem się wyśmienicie, bardzo dobrze się się zajmowało pozycję za kierownicą, z tyłu również wygodnie, bagażnik nieporównywalnie mniejszy jednak od OII Combi, nie raziły mnie wykończenia w stylu lat drugiej połowy 90-tych. Dlatego jeśli Kia proszę porównaj sobie z Carensem a nie CEEDem. Nie daj się zwieść 7 letniej gwarancji
A wybierz OII Combi FL )
Komentarz
-
-
AdamB, ale co swoje ???? Gdzieś napisałem nieprawdę?
Jak Boga kocham, jak czytam niektórych z was to mam wrażenie, że te O II kupiliście za karę 8) Nie wiem czy taką pokutę otrzymaliście czy co?? No bo skoro one są takie słabe, bez wyrazu, niczym się nie wyróżniają i wogóle to konkurencja jest o niebo lepsza, to po jaka chorobę kupiliście O II??
Ja jestem ze swojej O II zadowolony. Auto jest światnie wykonane, bezawaryjne i o tym piszę. Jeździłem w swoim życiu naprawdę wieloma autami i uważam, że Skoda Octavia II za te pieniądze jest najlepszym możliwym wyborem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Jak Boga kocham, jak czytam niektórych z was to mam wrażenie, że te O II kupiliście za karę 8) Nie wiem czy taką pokutę otrzymaliście czy co?? No bo skoro one są takie słabe, bez wyrazu, niczym się nie wyróżniają i wogóle to konkurencja jest o niebo lepsza, to po jaka chorobę kupiliście O II??Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBale nie jest to powód aby jakoś specjalnie wynosić ją nad inne i czcić
Zamieszczone przez AdamBbezawaryjnością jakoś specjalnie nie odbiega od innych aut.
Natomiast nie wiem dlaczego tak cie drażni że pisze o dobrych materiałach i światnym wykonaniu O II ?? Po pierwsze, jest to zgodnie z prawdą (nic nie kolorzyuję tylko stwierdzam fakt). Po drygie zaś, DOKŁADNIE TAKIE SAME odczucia co do tych kwestii mają dziennikarze motoryzacyjniy testujący O II ( z różnych gazet), wiec co cie tak dziwi dali Bóg nie mam pojęcia ???Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Moim głównym kryterium wyboru auta był bagażnik a w tej konkurencji O2 nie ma nawet kandydatów do bycia jej konkurentami .....
Byłem gotowy dopłacić nawet te 10 tyś zł do passata ale on miał mniejszy bagażnik niż O2 .... (albo taki sam - przy czym otwór załadunkowy to porażka ....).
Każde porównanie auta za/do 70 tyś zł, które ma służyć rodzinie (czyli duży kufer, niezłe wyposażenie i przyzwoity silnik i którym się nie jedździ służbowo a więc do 20 kkm rocznie) kończy się zawsze zwycięstwem O2 FL elegence 1.4 tsi ......
Analizowałem to na wszytskie mozliwe sposoby i zawsze tak wychodzi .....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydKażde porównanie auta za/do 70 tyś zł, które ma służyć rodzinie (czyli duży kufer, niezłe wyposażenie i przyzwoity silnik i którym się nie jedździ służbowo a więc do 20 kkm rocznie) kończy się zawsze zwycięstwem O2 FL elegence 1.4 tsi ......
Przyzwoity dla niektórych to może być silnik właśnie bez turbiny i wtedy 1,4 TSI odpadnie.
Przyzwoite wyposażenie? Co to znaczy automatyczna klima tak a ksenony nie?
Dlaczego Elegance a może Ambiente doposażona ))
Poza tym Ambiente 1,2 TSI z DSG wcale nie jest gorszą propozycją
Zgodziłbym się ze stwierdzeniem to wyjątkowo dobra propozycja ale na pewnie nie zawsze wygrywa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZlub sedany.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNatomiast nie wiem dlaczego tak cie drażni że pisze o dobrych materiałach i światnym wykonaniu O II ??Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBudowadniasz na forum, że OII ma świetne wykończenie i materiały
Zamieszczone przez AdamBTo tak wygląda jakby kupujący auto nie chodził po salonach i nie oglądał innych aut i nie porównywał materiałów użytych w nich.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
paweł2, powinno dać radę. Wprawdzie jeden wózek (taki z gondolą jak się kupuje zaraz po porodzie - albo przed ) zajmuje zały bagażnik (stelaż) a gondolę trzeba ładować do kabiny i jest słabo, ale taki wózek po roku zamieniasz już na "parasolkę" i wtedy jest ok.
Jak weźmiesz jeszcze kombiaka to powinno być lepiej (ja teraz żałuję, że nie dołożyłem tych 2 tyś zł).
Komentarz
-
-
Co do wykończenia OII Tour to na razie nie mogę nic złego powiedzieć ( ale samochód mam dopiero 2 tygodnie). Natomiast przymierzając się do kupna odwiedziłem kilka salonów min. Renault. I muszę przyznać, że na początku o wiele bardziej podobała mi się Meganka kombi- ma bardzo duży bagażnik oraz bardzo ładne wnętrze jak na tę klasę auta ale okazało się, że sztuka stojąca w salonie to jakaś wyższa półka wyposażenia. Gdy obejżałem podstawową wersję ( z trudem sie o to doprosiłem by pokazali mi na placu) to okazało się, że to żenada- szare, paskudne plastiki słabej jakości. Generalnie na swojego Toura II przesiadłem się z Laguny II, więc samochodu nieco wyższej klasy ale okazuje się, że nic złego nie mogę powiedzieć, ani w kwestii wykonania, ani wyposażenia- poza climatronikiem mam praktycznie to samo co w Lagunie, a wtedy, gdy ją kupowałem to wydawało mi się, że to super wyposażony samochód.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RysiobCałkiem fajnie wykonany,
Nie dalej jak 4 dni temu ( w piątek) miałem okazje pojeździć najnowszym dzieckiem Renault czyli modelem Latitude Privilage 2.0 DCI 175 KM. Samochód miał przejechane 455 km i już wydobywały się trzaski z deski rozdzielczej (lewa stona pod szybą)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
tour
jakoś tapicerki Toura jest ok, siedzenia są wygodne i fajnie wyglądają z 'pikowaniem', zupełnie wydaje się inna klasa niż w Kia. Też siedziałem w Renault Megane Kombi a jednak zdecydowałem się na OII Tour, bo była tańsza i wydaje mi się większa w środku. Mam nadzieję, że będę zadowolony, czekam na odbiór już 3 mce .
Komentarz
-
Komentarz