[O2] Nowy Tour / FL Kombi vs Kia Ceed vs ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8033
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Big, a Ty znowu swoje :wink: :szeroki_usmiech
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• macherstudio
      RS
      S_OCP Member
      • 2008
      • 2378
      • Mitshibishi
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Miłe dylematy: w moim wypadku było na ostrzu Turan / Kia Carens / OII Combi

Turek odpadł ze względu na opinię mojej małżonki jeśli chodzi o ilość miejsca z tyłu.

Kia Carens i OII Combi zostały na palcu boju, nie ukrywam, że miałem zgryz, doświadczenia z Daewoo Matiz miałem BARDZO DOBRE, w Carensie, czułem się wyśmienicie, bardzo dobrze się się zajmowało pozycję za kierownicą, z tyłu również wygodnie, bagażnik nieporównywalnie mniejszy jednak od OII Combi, nie raziły mnie wykończenia w stylu lat drugiej połowy 90-tych. Dlatego jeśli Kia proszę porównaj sobie z Carensem a nie CEEDem. Nie daj się zwieść 7 letniej gwarancji

A wybierz OII Combi FL )
      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

AdamB, ale co swoje ???? Gdzieś napisałem nieprawdę?
        Jak Boga kocham, jak czytam niektórych z was to mam wrażenie, że te O II kupiliście za karę 8) Nie wiem czy taką pokutę otrzymaliście czy co?? No bo skoro one są takie słabe, bez wyrazu, niczym się nie wyróżniają i wogóle to konkurencja jest o niebo lepsza, to po jaka chorobę kupiliście O II??
        Ja jestem ze swojej O II zadowolony. Auto jest światnie wykonane, bezawaryjne i o tym piszę. Jeździłem w swoim życiu naprawdę wieloma autami i uważam, że Skoda Octavia II za te pieniądze jest najlepszym możliwym wyborem.
        Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

hotrain, jak się nazywał :?: caritas :?: ad:
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

"caritas" - bo nic w nim nie było :evil: i silnik 1.4 16V a co się na szalałem po czeskich autostradach to moje :diabelski_usmiech
            PS.leszekmw, Chyba nie podejrzewałeś mnie o to, że ta nazwa wersji wyposażenia to na poważnie. :wink:

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Jak Boga kocham, jak czytam niektórych z was to mam wrażenie, że te O II kupiliście za karę 8) Nie wiem czy taką pokutę otrzymaliście czy co?? No bo skoro one są takie słabe, bez wyrazu, niczym się nie wyróżniają i wogóle to konkurencja jest o niebo lepsza, to po jaka chorobę kupiliście O II??
              Nie kupiłem OII za karę, jestem z niej zadowolony bardzo, dupę mi wozi po europie bezawaryjnie, ale nie jest to powód aby jakoś specjalnie wynosić ją nad inne i czcić jak nie wiadomo co bo niezawodnością, bezawaryjnością jakoś specjalnie nie odbiega od innych aut.

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez AdamB
                ale nie jest to powód aby jakoś specjalnie wynosić ją nad inne i czcić
                No to chyba przydałby ci sie słownik j. polskiego bo ja nigdzie nie czczę O II stwierdzam tylko fakty !!
                Zamieszczone przez AdamB
                bezawaryjnością jakoś specjalnie nie odbiega od innych aut.
                No w porównaniu z tymi autami którymi ja jeździłem i miałem do czynienia to dobiega na + i to mocno \
                Natomiast nie wiem dlaczego tak cie drażni że pisze o dobrych materiałach i światnym wykonaniu O II ?? Po pierwsze, jest to zgodnie z prawdą (nic nie kolorzyuję tylko stwierdzam fakt). Po drygie zaś, DOKŁADNIE TAKIE SAME odczucia co do tych kwestii mają dziennikarze motoryzacyjniy testujący O II ( z różnych gazet), wiec co cie tak dziwi dali Bóg nie mam pojęcia ???
                Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

Moim głównym kryterium wyboru auta był bagażnik a w tej konkurencji O2 nie ma nawet kandydatów do bycia jej konkurentami .....

Byłem gotowy dopłacić nawet te 10 tyś zł do passata ale on miał mniejszy bagażnik niż O2 .... (albo taki sam - przy czym otwór załadunkowy to porażka ....).

Każde porównanie auta za/do 70 tyś zł, które ma służyć rodzinie (czyli duży kufer, niezłe wyposażenie i przyzwoity silnik i którym się nie jedździ służbowo a więc do 20 kkm rocznie) kończy się zawsze zwycięstwem O2 FL elegence 1.4 tsi ......

Analizowałem to na wszytskie mozliwe sposoby i zawsze tak wychodzi .....

Komentarz

• PiterNZ
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 389

Zamieszczone przez loyd
                    Każde porównanie auta za/do 70 tyś zł, które ma służyć rodzinie (czyli duży kufer, niezłe wyposażenie i przyzwoity silnik i którym się nie jedździ służbowo a więc do 20 kkm rocznie) kończy się zawsze zwycięstwem O2 FL elegence 1.4 tsi ......
                    Z kazde bym nie szalał. Mam dwójkę dzieci ale bez wózka i bagażnik spokojnie może być mniejszy poza tym są kombi lub sedany.
                    Przyzwoity dla niektórych to może być silnik właśnie bez turbiny i wtedy 1,4 TSI odpadnie.
                    Przyzwoite wyposażenie? Co to znaczy automatyczna klima tak a ksenony nie?
                    Dlaczego Elegance a może Ambiente doposażona ))

Poza tym Ambiente 1,2 TSI z DSG wcale nie jest gorszą propozycją

Zgodziłbym się ze stwierdzeniem to wyjątkowo dobra propozycja ale na pewnie nie zawsze wygrywa.

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez PiterNZ
                      lub sedany.
                      Piter włóż jakiś większy gabaryt do sedana Rok temu wczęsną wiosną mój ojciec miał jeszcze Megane II sedan (bagaznik 510 l) i cóż z tego kiedy gdy chcieliśmy zabrać nią zwykły TV 21" (kineskopowy) na działkę, to musieliśmy brać moją O II bo do Megane II sedan nijak ten telewizor nie chciał się zmieścić przez otwór załadunkowy Od strony kabiny też nie chciał się zmieścić ,bo o ile przez tylnie drzwi wchodził, to po położeniu oparć tylniej kanapy do bagażnika dalej nie wchodził, bo przeszkadzała w tym półka pod szybą. No i co ojcu po tych 510 l skoro nie można ich było wykorzystać.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                        RS
                        • 2010
                        • 2342

Zamieszczone przez PiterNZ
                        Mam dwójkę dzieci ale bez wózka
                        Dobrze to napisałeś ..... bez wózka .......

Jak pisałem dla mnie kufer to podstawowe kryterium (i w zasadzie jedyny powód zmiany auta) a w tym kufrze ma się zmieścić wózek .....

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8033
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Big
                          Natomiast nie wiem dlaczego tak cie drażni że pisze o dobrych materiałach i światnym wykonaniu O II ??
                          Dlatego, że tak usilnie udowadniasz na forum, że OII ma świetne wykończenie i materiały. To tak wygląda jakby kupujący auto nie chodził po salonach i nie oglądał innych aut i nie porównywał materiałów użytych w nich. :wink:

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

Wlasnie mam ten problem czy sie zmieszcze w OII kombi mam 2 dzieci jeszcze wozek i mam obawy jak to bedzie.Jak nie to tyklo van ale to juz drogo :cry:
                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez AdamB
                              udowadniasz na forum, że OII ma świetne wykończenie i materiały
                              Nie udowadniam tylko stwiedzam fakty a to różnica. widzisz gdzieś jakieś udowadnianie ????
                              Zamieszczone przez AdamB
                              To tak wygląda jakby kupujący auto nie chodził po salonach i nie oglądał innych aut i nie porównywał materiałów użytych w nich.
                              Prosze cię :lol: To moze wogóle sie tu nie odzywać, bo ktoś interpretuje to na swój sposób.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

paweł2, powinno dać radę. Wprawdzie jeden wózek (taki z gondolą jak się kupuje zaraz po porodzie - albo przed ) zajmuje zały bagażnik (stelaż) a gondolę trzeba ładować do kabiny i jest słabo, ale taki wózek po roku zamieniasz już na "parasolkę" i wtedy jest ok.

Jak weźmiesz jeszcze kombiaka to powinno być lepiej (ja teraz żałuję, że nie dołożyłem tych 2 tyś zł).

Komentarz

• pandzik
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2254
                                  • Seat

Zamieszczone przez loyd
                                  Jak weźmiesz jeszcze kombiaka to powinno być lepiej (ja teraz żałuję, że nie dołożyłem tych 2 tyś zł).
                                  Dokładnie. W przypadku wersji Tourmamy też lepsze wyposazenie w cenie. Dzielona kanapa, wycieraczka, haki w bagażniku, gnizadko i lamki sufitowe nad kanapą.

Komentarz

• leszekmw
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5356

Zamieszczone przez hotrain
                                    Chyba nie podejrzewałeś mnie o to, że ta nazwa wersji wyposażenia to na poważnie. :wink:
                                    no niestety łyknałem :szeroki_usmiech
                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                    GVI 1.4TSI
                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2822

Zamieszczone przez leszekmw
                                      no niestety łyknałem
                                      leszekmw,
                                      SPOT Poznań:
                                      .....
                                      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• pshemeq
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 31

Co do wykończenia OII Tour to na razie nie mogę nic złego powiedzieć ( ale samochód mam dopiero 2 tygodnie). Natomiast przymierzając się do kupna odwiedziłem kilka salonów min. Renault. I muszę przyznać, że na początku o wiele bardziej podobała mi się Meganka kombi- ma bardzo duży bagażnik oraz bardzo ładne wnętrze jak na tę klasę auta ale okazało się, że sztuka stojąca w salonie to jakaś wyższa półka wyposażenia. Gdy obejżałem podstawową wersję ( z trudem sie o to doprosiłem by pokazali mi na placu) to okazało się, że to żenada- szare, paskudne plastiki słabej jakości. Generalnie na swojego Toura II przesiadłem się z Laguny II, więc samochodu nieco wyższej klasy ale okazuje się, że nic złego nie mogę powiedzieć, ani w kwestii wykonania, ani wyposażenia- poza climatronikiem mam praktycznie to samo co w Lagunie, a wtedy, gdy ją kupowałem to wydawało mi się, że to super wyposażony samochód.

Komentarz

• Rysiob
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 32

Zamieszczone przez paweł2
                                          .Jak nie to tyklo van ale to juz drogo :cry:
                                          Niekoniecznie drogo. Całkiem fajnie wykonany, dość dobrze wyposażony Scenic 1.4 TCe 130 KM kosztuje 69.100 zł (wersja TechRun).

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Zamieszczone przez Rysiob
                                            Całkiem fajnie wykonany,
                                            Jakoś nie mogę uwierzyć w dobre wykonanie aut tej marki
                                            Nie dalej jak 4 dni temu ( w piątek) miałem okazje pojeździć najnowszym dzieckiem Renault czyli modelem Latitude Privilage 2.0 DCI 175 KM. Samochód miał przejechane 455 km i już wydobywały się trzaski z deski rozdzielczej (lewa stona pod szybą)
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• martinoam
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 19

tour

jakoś tapicerki Toura jest ok, siedzenia są wygodne i fajnie wyglądają z 'pikowaniem', zupełnie wydaje się inna klasa niż w Kia. Też siedziałem w Renault Megane Kombi a jednak zdecydowałem się na OII Tour, bo była tańsza i wydaje mi się większa w środku. Mam nadzieję, że będę zadowolony, czekam na odbiór już 3 mce .

Komentarz

• spinkiman
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 12

a może Chevrolet Orlando..?

to już 7-miejscowy mini VAN w standardzie z dużym bagażnikiem przy złożonym trzecim rzędzie siedzeń..

niebawem zawita do salonów i z tego co wyczytałem w dość dobrze doposażonej podstawie z silnikiem benzynowym 140km będzie za około 70tys.

Komentarz

• Andys
                                                  Elegance
                                                  • 2007
                                                  • 762

Dokładnie, wersja kombi Ceed'a to porażka. Kufer nie wiele większy niż w hb. Dlatego wybór był oczywisty
                                                  Nie pomyliło Ci się czasem z i30?? IMHO Ceed SW ma dużo większy bagażnik od HB, za to i30 SW już praktycznie minimalnie większy od i30 HB.
                                                  Pozdrawiam,
                                                  Andys

Komentarz

• pshemeq
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 31

Masz rację, oglądałem I30, a po tym co zobaczyłem do salonu Kia już nie pojechałem, gdyż stwierdziłem, że nie ma po co. ops:

Komentarz

Pracuję...