co to jest ? :):)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sekom
    Classic
    • 2007
    • 19

co to jest ? :):)

Dzięki koledzy jade do Murzasichle bo ja chciałem walic odrazu na Krako~w troche mnie zaskoczyliscie Ilicza tez pozdrowie
    Sekom
  • speedy
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 396

co to jest ?

Witam

otóż odkupiłem autko i był pękniety pasek klinowy , kupiłem oczywiscie nowy pasek oraz koło pasowe ale okazało sie że pęknięte jest jeszcze to "cos" zaznaczone numerem 1 na foto i stad moje pytanie pod jaka nazwa tego szukac i jak sie to zwie

przy okazji co to jest tez za rolka pod nr 2?

z gory thx

[ Dodano: Pon 29 Maj, 06 22:09 ]

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Do wyboru do koloru.
      Czyli 1 to rolka odwracajaca, a 2 to alternator.

BTW Ty to auto skladasz po kolei z kawalkow, bo cos mi sie przypomina, ze robisz przekladke kierownicy do tego nowy silnik itd
      Załączone pliki
      Spritmonitor.de

Komentarz

• TDi-2002
        Ambiente
        • 2006
        • 108

przy wymianie radze sprawdzic (również załaczony na zdjęciu) amortyzator napinacza paska wielorowkowego (gazowy). Jak "puścił olej, radze wymienić, bo mi cieknący i wibrujący rozwalił przy okazji sprzęgło alternatora, co mnie kosztowało trochę powyżej tysiiąca pln (netto).

pozdrawiam
        r

Komentarz

• RomanS
          Elegance
          • 2004
          • 804

TDi-2002, wygląda na to, że jeśli ten amortyzator napinacza był "cieknący" to chyba nie był "gazowy"? (co najwyżej olejowo-gazowy, w co wątpię).

A z ciekawości: co masz na myśli pisząc o "sprzęgle alternatora" :?: Myślę, że możesz niektórym kolegom namącić w głowach gdy będą szukać tego sprzęgła (chyba, że w nowych Octach coś takiego jest, to sorry i tym bardziej mnie ciekawi, co to jest ?)
          Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• speedy
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 396

ok dzieki chłopaki

maicroft nie skladam calego auta tylko dalem pogladowe foto bo w moim tdi'ku wlasnie ta rolka jest peknieta. ok czyli juz wiem ze jest to rolka odwracająca

Komentarz

Pracuję...