Hmmm, a 145@352 to już git?, co więcej program jest pociągnięty pod 5000 rpm, niewiem dokładnie ile bo nigdy nie pojechałem do odcięcia (boje sie). Tak mam od jakichś 80000 km i na razie luzik. Fakt trzeba się nauczyć tym jeździć. Budą trzęsie w przedziale 1800-2500 rpm.
Fajnie....
Najlepszy txt ze sie boisz odciecia....rewelacja normalnie.
No i buda trzesie....
Kto to robil?
na pewno zaraz dostanę zrypkę za taki topik ale może ktoś mi doradzi coś sensownego.
Gumiarz zaproponował 205x50R17 jest to bardzo rzadki rozmiar więc ceny są zabójcze puki co zaproponował mi kleber hydra... ale podobna to mało sportowa opona. Napiszcie na jakich oponkach jeździcie w tym konkretym rozmiarze i jakieś wrażenia.
Budżet do 700zł/szt tylko nowe.
Pozdrawiam.
- No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
nokian Z dobra guma i cena nie zabija mają jeden minus może dwa są stosunkowo głośne i szubko sie zużywają do plusów dobrze sie trzymają drogi zrówno suchej jak i mokrej
Producent: Kleber
Nazwa: Hydraxer
Sezon: letnie
Samochód: osobowe
Rozmiar: 205/50R17
438 zł za indeks V - za sztuke
558 zł za indeks y - za sztuke
Jezeli chodzi o zjawiskiem aquaplaningu naprawde ok
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Jezeli chodzi o zjawiskiem aquaplaningu naprawde ok
Potwierdzam, bardzo dobre oponki.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
szukam oponek raczej o zacięciu sportowym a te kleberki to podobno nie bardzo się nadają do szybkich zakrętów
Zatem Continental SP Sport spełnią Twoje oczekiwania.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Moze dunlopy sport maxx 225,45 zr 17 jak dobrze poszukasz to powinienes sie zmiescic w tej cenie (lub minimalnie ja przekroczyc), dobra przyczepna guma zawsze bedzie sie zuzywac
nokian Z dobra guma i cena nie zabija mają jeden minus może dwa są stosunkowo głośne i szubko sie zużywają do plusów dobrze sie trzymają drogi zrówno suchej jak i mokrej
Zamieszczone przez djczas
nnokian Z Z to jest model wiem co polecam bo na nich jeżdże
Producent: Goodyear
Nazwa: Excellence
Rozmiar: 205/50R17 indeks V cena :494 zł
[ Dodano: Sro 31 Maj, 06 11:13 ]
Producent: Goodyear
Nazwa: Eagle NCT5
Rozmiar: 205/50R17
Eagle NCT5 korzysta z najnowszych rozwiązań oraz technik
produkcyjnych w celu optymalizacji wykorzystania energii
i surowców. Nowo opracowany, oparty na krzemionce skład
bieżnika zmniejsza ilość energii, jaka jest niezbędna
do utrzymania opony w ruchu. Pozwala to na zmniejszenie
zużycia paliwa nawet o 5% w odniesieniu do poprzedników i daje
znaczącą redukcję emisji CO2. Ponadto trwałość opon Eagle NCT5
jest o 25% większa, co zapewnia możliwość przejechania większej
ilości kilometrów.
cena 617 złoty
Kolega na nich śmiga i mówi że rewelka
Ja bym niedał za opony 700 złoty bo to prawie 2 opony Klebera i tak napewno z wiliczeń wychodzi że za dwie opny można mieć cztery co w dalszym uzytkowani nawet jakby się starły przy ostrej jeżdzi to i tak masz jeszcz drugi komplet za ta kase ale to wszystko rzecz gustu i kasy
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
oponki kleber hydra...cos tam, rozmiar 205x50xR17 po przejechaniu kilku kilometrów dokonałem następujących spostrzezeń:
- komfort na moim zawieszeniu nie uległ pogorszeniu - jest tak jak było :lol:
- zmniejszyło się odczuwalne pływanie w stos do opon 195x65xR15
- auto zachowuje się jeszcze lepiej na zakrętach - mniej się przechyla
tak się teraz preezentuje autko.
pozdrawiam.
- No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
Witam
Jesli chcesz opone o zacieciu sportowym zainwestuj w Michelina pilota sporta PA2
Ja mam takie i jestem naprawde zadowolony.W poprzednim sezonie miałem Bfgoodrich Profiler G i przyznam ze były srednie
Ja mam 225/45/17 i jest ok.Michelin ma dobrą precyzje prowadzenia jest niezły na mokrym i co naj to przy ostrej jezdzie nie pływa
zawias z rs'a i dunlop sport o1a 225/45/17 przestal sie slizgac i jezdzi jak po szynach i przestalem narzekac na te opony a michalki bardzo milo wspominam z o1
Komentarz