DEMONTAZ RELINGOW

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • margaj1
    Ambiente
    • 2007
    • 100

DEMONTAZ RELINGOW

i mnie podobna przygoda spotkala, nie wiem kiedy ale wracając na parking praktycznie caly olej splywal sobie przed autko... jutro sie okaze czy trzeba nową kupować czy nie.. a przedwczoraj byl wymieniany olej wrrr no ale 180tyś na liczniku i piersza miska dopiero rozwalona a oslona silnika sie jeszcze trzyma :P
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

DEMONTAZ RELINGOW

A ja mam takie pyatanie. kupilem samochod oktawie kombi i ona ma relingi ale relingi te brzydko wygladaja. Farba od nich odchodzi. Czy istenieje mozliwosc zdemontowania ich ale tez miec taka pewnosc ze nie bedzie mi woda sie lala dachem? Jakos relingi nie podobaja mi sie w szkudnikach

Komentarz

• huwe
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 976

W sumie nie widzę problemu: demontaż całej tapicerki od środka, aby dostać sie do mocowań- śruby masz pod zaślepkami od zewnątrz - torx, zaś od wewnątrz - przy przednim i tylnym mocowaniu masz blachy mocujące, zaś przy środkowym nakrętka. Otwory zaślepiasz gumowymi kołeczkami - tak jest fabrycznie dla auta, które nie ma relingów - są otwory , tylko zaślepione.
      I teraz " w sumie" - musisz mieć nowe listwy dachowe. W wersji bez relingów jest ona w jednym kawałku, zaś w opcji z relingami : 4 kawałki. I już.
      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Czyli najlatwiej poszukac kogos, kto nie ma relingow, a chce je miec i zamienic sie z nim na listwy dachowe Sadze, ze nie bedzie problemu
        Spritmonitor.de

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

dokładnie, nie mógł kolega kombinowac miesiąc temu?? - w mig dobilibyśmy targu. Nawet te kołeczki gumowe bym oddał :lol:
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• lisiaczek
            Ambiente
            • 2006
            • 210

ha ha ha! ale jak juz slysze ze trzeba tapicerke opuszczac to nie bede sie w to bawictak samo jak nie wiem jak wymienic zaroweczki w pokretlach ogrzewania i wentylatorow

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

lisiaczek, Chwycic za szmatke i pociagnac do siebie, w najwiekszym skrocie :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• huwe
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2005
                • 976

dokładnie Maicroft- za szmatkę i w dół. i trza uważać, coby troszku plasticzków nie połamać. :lol:

Komentarz

Zamieszczone przez lisiaczek
                  Farba od nich odchodzi.
                  masz malowane relingi ? :shock:

Komentarz

• lisiaczek
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 210

wlasnie nie nie sa malowane ale one sa hmmm jakby zgrzybiale? haha nie wiem jak to opisac sa takie jakby pecherze sie porobily!! Nie wiem od czego. to one sa plastikowe? ja myslalem ze metalowe

Komentarz

• huwe
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 976

lec- relingi to odlew z czegoś przypominającego aluminium ( pewnie jakiś jego stop) - malowany na czarno. Pewnie ktoś woził na nich cholera wie co , i je porysował . A potem to juz więcej nie trzeba - samo zejdzie.

Komentarz

moje przypominaja w dotyku bardziej tworzywo niz metal...

Komentarz

• Ryży Koń
                          Drive
                          • 2005
                          • 83

Hmm ale jest jeszcze możliwość że relingi były montowane po zakupie przez pierwszego właściciela. Wtedy nie trzeba niczego rozkładac od spodu ale może byc problem z założeniem listew dachowych oryginalnych. Hehehe jakby kolega był z Warszawy to bym sie zamienił

Komentarz

• huwe
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 976

Zamieszczone przez Ryży Koń
                            Hmm ale jest jeszcze możliwość że relingi były montowane po zakupie przez pierwszego właściciela. Wtedy nie trzeba niczego rozkładac od spodu ale może byc problem z założeniem listew dachowych oryginalnych.
                            Ja dokładałem relingi - i nie ma innej możliwości montażu/demontażu relingów bez odchylenia podsufitki. No chyba, że masz ochotę odkręcić śruby od góry, a potem jeździć z klekocącymi się między dachem a podsufitką blachami i nakrętką.

Komentarz

a kladl ktos moze lakier na relingi? mam zamiar teraz wykonac taki zabieg przy okazji naprawy lakierniczej.

Komentarz

• Pulse
                                Rider
                                • 2006
                                • 461

podczepie sie pod watek z moim pytaniem odnosnie relingow.
                                Mam relingi i zastawia mnie czy to wplywa na spalanie, czy ktos po demontazu/montazu relingow zauwazyl zmiany w spalaniu?
                                :: O1 AXR Kombi

Komentarz

zmiany w szumieniu jedynie

Komentarz

• huwe
                                    Elegance
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 976

a i to chyba przy wiekszych prędkościach - do 120 nie słychać, żeby coś było głosniej. Pulse- nie zauważyłem jakichkolwiek różnica w ilości pochłanianego paliwa przed a po montazu relingów.

Komentarz

• Arek
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 3143

przepraszam za odgrzanie kotleta ale ostatnio dosc czesto mysle o zdemontowaniu relingów

Zamieszczone przez huwe
                                      I teraz " w sumie" - musisz mieć nowe listwy dachowe. W wersji bez relingów jest ona w jednym kawałku, zaś w opcji z relingami : 4 kawałki. I już.
                                      orientuje sie ktos ile ta listwa kosztuje :?: Ciezko jest ja podmienic :?
                                      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• huwe
                                        Elegance
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 976

podmienieć ? - zaden problem. po prostu zdejmujesz ori w kawalkach, a potem wkładasz jeden długi kawałek i po krzyku. mocowania te same. musisz jednynie po demontażu relingów zaślepić w sumie 5 otworów - dwa na przednim , jeden na środkowym, i dwa na tylnym mocowaniu relingu.
                                        co do kosztów- nie mam nawet zielonego pojęcia.

Komentarz

• Arek
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 3143

huwe, jak mi czas i pogoda pozwoli to sie jutro pobawie

Komentarz

• huwe
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 976

no to miłej zabawy z opuszczeniem podsufitki :szeroki_usmiech

Komentarz

• Arek
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 3143

no to miłej zabawy z opuszczeniem podsufitki :szeroki_usmiech
                                              no wlasnie tego sie boje najbardziej :?

[ Dodano: Nie 20 Sie, 06 22:47 ]
                                              moze sie jakos uda

Komentarz

• Bazyli76
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 487

Arek, jak już zdejmiesz relingi i chciałbyś się ich pozbyć to daj znać na PW bo ja właśnie poszukuję pilnie. Najlepiej razem z listwami.

Komentarz

• Arek
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 3143

Bazyli76, jak juz zdemontuje to pomysle jak mi sie bardziej podoba i dam Ci znać.

Komentarz

Pracuję...