Rozliczenie bezgotówkowe po oddaniu auta do serwisu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

Na angielskiej Wikipedii znalazłem coś takiego: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...1.6_R4_74-75kW

Ale o normach Euro ani słowa. Za to w kombinacji z artykułem z polskiej Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Europej..._spalin#EURO_3 wychodzi na to, że silnik powinien spełniać normę Euro 3. Norma Euro 4 została wprowadzona w 2005 roku, więc nie sądze żeby z silnikiem 1.6 "wychodzili przed orkiestrę", ale to są tylko moje przypuszczenia.

S pozdravem,
    Kytutr
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Jak wygląda rozliczenie bezgotówkowe z serwisem , jezeli chciałbym oddać auto do naprawy do lakierni Skody. Jaką kwotę muszę dopłacić- podajcie przykład. Dzięki za podpowiedzi.

Komentarz

• macluke
      Elegance
      • 2010
      • 875

Re: Rozliczenie bezgotówkowe po oddaniu auta do serwisu

Zamieszczone przez wkowal10
      Jak wygląda rozliczenie bezgotówkowe z serwisem , jezeli chciałbym oddać auto do naprawy do lakierni Skody. Jaką kwotę muszę dopłacić- podajcie przykład. Dzięki za podpowiedzi.
      generalnie podpisujesz w warsztacie upoważnienie, które należy dostarczyć do ubezpieczyciela, i ubezpieczyciel przelewa uzgodnione środki na konto warsztatu. Kwota wynika z kosztorysu, który tworzy i zatwierdza rzeczoznawca ubezpieczyciela.
      Ale to może Ty podaj jakiś przykład o co chodzi z tą dopłatą

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Piszesz upoważnienie dla warsztatu,aby mógł Cię reprezentować w kontaktach z ubezpieczycielem i na tym Twoja rola się kończy.Jeśli samochód kupiłeś na firmę i odliczyłeś Vat, to przy odbiorze auta, musisz zapłacic podatek Vat z faktury naprawy, bo ubezpieczyciel rozliczy się z warsztatem w kwotach netto.

Komentarz

• wkowal10
          Ambiente
          • 2007
          • 237

Miałem spotkanie z sarną. Zgłosiłem z AC, rzeczoznawca wycenił, ale rewelacji nie ma-wycenił mi na 3200zł. Wycenił mi też serwis Skody na prawie 7000zł. Mam udział własny w AC. Czy musiałbym dopłacić ubezpieczalni i ile?

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

wkowal10, ale to pewnie była pstępna wycena.
            Jeżeli z AC to ogólnie jest lipa
            Jeżeli OC to oddaje i mnie nic nie interesuje co i za ile
            Ma być zrobione i tyle
            No a AC to firma będzie się broniła

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

wkowal10, jeżeli chcesz likwidować szkodę z AC to niestety robisz to w oparciu o OWU ..... tam musisz szukać odpowiedzi na nurtujące Cię pytania ...

Komentarz

• b8tz
                Rider
                • 2011
                • 368

W najlepszym przypadku dopłacisz tylko udział własny. Jeśli masz działalność i odliczyłeś chociaż część VAT'u to będziesz musiał dopłacić VAT.

Komentarz

Pracuję...