Zamieszczone przez dziadekk
skoda octavia tour II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez x_citeKomplet czyli wyciszenie plus osłona na silnik 500 zł w serwisie skody. Z tego co dowiedziałem się kompletna osłona pod silnik wychodzi ponad 500 zł i nie opłaca się tego montować, gdyż Tour ma już częściową osłonę, która wg. mnie wystarczy....nie jest to auto na bezdroża jak octavia scoutPolecam kupić te dwa elementy o których pisałem na samym początku
Teraz po otwarciu komory wygląda jak prawdziwe zachodnie auto a nie jak stara łada 2108
Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziadekkX_cite, Dzieki za info- troszku drogo, ale zgadzam się - szczypie w oczy brak pokrywy, wyciszenia/ocieplenia i dodam obudowy akumulatora a nie kartonika jak obecnie.
Wyciszenie maski w benzynie nic nie daje.
[ Dodano: Wto 01 Mar, 11 14:47 ]
Zamieszczone przez marektbgZamieszczone przez dziadekkdodam obudowy akumulatora a nie kartonika jak obecnie
Komentarz
-
-
mata wygłuszająca w Bydg kosztuje 150 zł u dealera
osłona silnika górna w Auto Wimarze 240 z groszem o ile dobrze pamiętam.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
pandzik, plastiku nie kupiłem, ale kupię, bo mnie wq... widok silnika bez osłony. Ja tam lubię mieć ładnie pod maską. Takie niegroźne zboczenie. Wygłuszenie maski oczywiście nic nie wygłusza, ale zimą na pewno conieco opóźnia stygnięcie silnika, co przy krótkich dystansach jazdy ma jakieś tam moim zdaniem znaczenie.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolinpandzik, plastiku nie kupiłem, ale kupię, bo mnie wq... widok silnika bez osłony. Ja tam lubię mieć ładnie pod maską. Takie niegroźne zboczenie. Wygłuszenie maski oczywiście nic nie wygłusza, ale zimą na pewno conieco opóźnia stygnięcie silnika, co przy krótkich dystansach jazdy ma jakieś tam moim zdaniem znaczenie.
popieram kolegę w całej rozciągłości - dla kogoś to kawałek plastiku i szmatki dla Nas coś więcej. To tak jakby kupić drogie alu felgi i powiedzieć po co jak na stali też da się jeździćPS. wrzuciłbym fotkę tu na forum, ale nie bardzo wiem jak - gdyby ktoś mnie oświecił :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolinpandzik, plastiku nie kupiłem, ale kupię, bo mnie wq... widok silnika bez osłony. Ja tam lubię mieć ładnie pod maską. Takie niegroźne zboczenie. Wygłuszenie maski oczywiście nic nie wygłusza, ale zimą na pewno conieco opóźnia stygnięcie silnika, co przy krótkich dystansach jazdy ma jakieś tam moim zdaniem znaczenie.Na pewno wygląda to profesjonalnie. Bez dwóch zdań, co widać na zamieszczonych wyżej zdjęciach.
Z tym, że ta osłonkasilnika mogłaby kosztować z 80zł. :P
Na stygnięcie silnika nie ma to raczej wpływu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziadekkX_cite, Wygląda poważnie, jak ze 2,5 litra. Ja w salonie myslałem, że zdejmują tą osłonę aby jakiś kleptoman nie zawinął
Inne auto z osłoną i wyciszeniem, dzieki za fote.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez x_citeZamieszczone przez dziadekkX_cite, Wygląda poważnie, jak ze 2,5 litra. Ja w salonie myslałem, że zdejmują tą osłonę aby jakiś kleptoman nie zawinął
Inne auto z osłoną i wyciszeniem, dzieki za fote.-bezawaryjności i szerokości
Komentarz
-
-
Tzw. proces decyzyjny u mnie jeszcze trwa. Po przeczytaniu wielu wątków i próbie znalezienia innego samochodu o podobnych parametrach i wyposażeniu skłaniam się jednak do szkodnika w wersji tour 1.6. LPG raczej tak, choć kombinuję, że na krótkich trasach używałbym tylko benzyny.
Niestety dealer, z którym się kontaktowałem rozważając zakup (już ma mnie dosyć prawdę mówiąc) wprowadził mnie w osłupienie przewidując termin dostawy na drugą połowę roku (!).
Muszę przyznać, że forum jest bardzo pomocne, i jeszcze raz dzięki za wszystkie posty w tym wątku.
Przy tzw. okazji mam pytanie: natknąłem się gdzieś na dramatyczne opowieści o przeciekających uszczelkach w tylnych drzwiach i zalewaniu wnętrza. Spotkaliście się z kiedykolwiek takim problemem w Octavii II?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nobodynatknąłem się gdzieś na dramatyczne opowieści o przeciekających uszczelkach w tylnych drzwiach i zalewaniu wnętrza. Spotkaliście się z kiedykolwiek takim problemem w Octavii II?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2Niestety dealer ........... (już ma mnie dosyć prawdę mówiąc). Generalnie prawie się zaprzyjaźniliśmy
. Poza tym ostatnio nie narzekają na brak klientów, z tego co widziałem...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nobodyNo właśnie chodzi o to, że się ,,nabuzowałem'' na forum w kwestii wysokości upustów i gratisów, więc ten zarobek nie zapowiada się taki, jak zwykle (chyba). Po lekturze forum upust rzędu min. 5-6% od ceny z katalogu wydaje mi się zupełnie oczywisty, z czym on się nie bardzo zgadzaSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
Komentarz