Niedługo będzie jak swego czasu z maluchami - nabierały wartości po wyjeździe z salonu :wink:
skoda octavia tour II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Wojtas_Poznańzawsze można pomyśleć o innym dealerze :idea: na jednym świat się nie kończy :P pytałeś u Kolegów z forum co zaoferują :?:
Sporo dobrego przeczytałem tutaj o Inter-Auto w Krakowie ale miałbym tam bardzo daleko. Inna sprawa, że wydaje mi się, że zakup w okolicy miejsca zamieszkania ma swoje zalety, podobnie jak opinia serwisu i samego sprzedawcy.
Komentarz
-
-
blackrs http://otomoto.pl/skoda-octavia-nowa...C17086034.html lub http://otomoto.pl/skoda-octavia-spec...C17302187.html http://otomoto.pl/skoda-octavia-nowy...C17628829.html te udało mi się znaleźć na alledrogo z dopiskiem "Od ręki"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomeknobody, a skąd jestes? bo Polska to raczej mało dokładnie
[ Dodano: Sro 23 Mar, 11 18:27 ]
Zamieszczone przez nobodySporo dobrego przeczytałem tutaj o Inter-Auto w Krakowie ale miałbym tam bardzo daleko.
[ Dodano: Sro 23 Mar, 11 18:29 ]
Zamieszczone przez nobodyTour ma duży popyt i dealerom nie bardzo opłaca się targować,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomeknobody, a skąd jestes?
Zamieszczone przez nobodyprzeczytałem tutaj o Inter-Auto w Krakowie ale miałbym tam bardzo daleko.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
jak ktoś chce od ręki to polecam jechać na Słowację lub na Czechy.....też są Toury i to zapewne od rękihttp://www.skoda-auto.sk/modely/nova_octavia_tour/ od 10 199 ojro do kupienia na Słowacji !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez x_citeapewne od rękia tak na poważnie to Skoda na Słowacji jest autem rodzimym mimo, że już nie ma Czechosłowacji. Czeski rynek jak i Słowacki są traktowane priorytetowo a poza tym nie ma tam takiego popytu jak w Polsce ( prawie 40 mln ludzi ) a w CZ i SVK tylko łącznie 15 mln ludzi. Chociaż jak czytam analizy Samaru to Słowacy wygrywają z Polską pod względem inwestycji motoryzacyjnych oraz dopłat do nowych aut. Jednak sprzedaż uzależniona jest poniekąd od kursu Euro a na Słowacji jest Euro. Rozmawiałem parę razy w ostatnim czasie ze Słowakami handlującymi przy granicy i nie są zadowoleni z Euro - może makroekonomicznie lepiej to wygląda ale przeciętny Słowak tęskni za Koroną a mikroekonomia jest nieubłagana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomeknobody, a skąd jestes? bo Polska to raczej mało dokładnie. Do Krakowa miałbym kawał drogi, znacznie lepiej byłaby Warszawa i okolice.
[ Dodano: Sro 23 Mar, 11 23:22 ]
Zamieszczone przez martinoamWystawiony w Bydgoszczy w salonie jest liftback czarny za chyba 54 tys. Nie wiem dokładnie czy ta wersja pokazowa może być od ręki nabyta. Zadzwonić trzeba i się dowiedzieć. Salon Skoda Bieranowski.
[ Dodano: Sro 23 Mar, 11 23:33 ]
Zamieszczone przez pandzik
Wystarczy Ci jedna wizyta. Dasz radę.
[ Dodano: Sro 23 Mar, 11 18:29 ]
Zamieszczone przez nobodyTour ma duży popyt i dealerom nie bardzo opłaca się targować,
Jeszcze się porozglądam, co nagle to po diable.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maymerblackrs http://otomoto.pl/skoda-o...-C17086034.html lub http://otomoto.pl/skoda-o...-C17302187.html http://otomoto.pl/skoda-o...-C17628829.html te udało mi się znaleźć na alledrogo z dopiskiem "Od ręki"BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leo516Mnie pozytywnie zaskoczyli z dostawą zamawiałem 10 lutego termin miałem na koniec kwietnia,tydzień przed końcem marca telefon że już jest i można odbierać.Duże zaskoczenie bo trochę salonów zwiedziłem i ten koniec kwietnia i tak było szybko.Pozdrawiam.
Zainteresowany !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez nobodyNo właśnie chodzi o to, że się ,,nabuzowałem'' na forum w kwestii wysokości upustów i gratisów, więc ten zarobek nie zapowiada się taki, jak zwykle (chyba). Po lekturze forum upust rzędu min. 5-6% od ceny z katalogu wydaje mi się zupełnie oczywisty, z czym on się nie bardzo zgadza
Dzięki Waszym dyskusjom bardzo pozytywnie nastawiłem się na zakup właśnie toura. Dziś byłem u dealera pierwszy raz, więc jestem na początku drogi. Jeśli dostałbym takie 6% upustu, to chyba bym odleciał
Jakby zaszła potrzeba sprawdzić czy Koledzy z tego forum mają lepsze propozycje niż salon w moim mieście, to których to Kolegów trzeba zapytowywać?
Najbardziej zmartwiła mnie informacja, że na auto z moją konfiguracją (czyli LPG, podłokietnik, pakiet optymalny, może halogeny pm, coś tam jeszcze) musiałbym czekać około 4 mcy (chyba, żebym wziął co jest od ręki). Trochę długo, zwłaszcza, że chciałem sprzedać obecny powóz i prawie równocześnie przesiąść się do Skody.
Komentarz
-
-
odezwij sie do danielacia i jaczak1 maja podobne ceny do siebie ale dużo lepsze od wszystkich innych dilerów jeden z krakowa drugi z mińska amz. z tego co widziałem to u jaczaka jest nawet od reki ale został już tylko 1.4. u nich od ceny z konfiguratora bedziesz mial 7% upustu. przynajmniej tak było jakiś czas temuBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pugoDziś byłem u dealera pierwszy raz, więc jestem na początku drogi. Jeśli dostałbym takie 6% upustu, to chyba bym odleciał
Jakby zaszła potrzeba sprawdzić czy Koledzy z tego forum mają lepsze propozycje niż salon w moim mieście, to których to Kolegów trzeba zapytowywać?
Najbardziej zmartwiła mnie informacja, że na auto z moją konfiguracją (czyli LPG, podłokietnik, pakiet optymalny, może halogeny pm, coś tam jeszcze) musiałbym czekać około 4 mcy (chyba, żebym wziął co jest od ręki). Trochę długo, zwłaszcza, że chciałem sprzedać obecny powóz i prawie równocześnie przesiąść się do Skody.
Ad. drugiego pytania: ciesz się, jeśli ktoś Ci zaoferuje realizację zamówienia w ciągu 4 miesięcy. Jak poczytasz długo wątek o terminach, to się dowiesz, że podobno Skoda nie przyjmuje zamówień na sedana. Kupienie Toura przy takim popycie to ciężki kawałek chleba.
Komentarz
-
-
powiem tylko tyle że lakier w tych skodach to porażka, mam przejechane 34kKm i i już mam kupę odprysków na lakierze (aż się boje jak ten samochód bedzie wygladał za 4-5 lat). Na lakierze powstaja smugi(małe ryski) od samego mycia miękka szczotką nie wspominając o uszczelkach które wycierają lakier w otworach drzwiowych a ASO na to leje tweirdzac że to nie jest wada fabryczna, żenada.
Podsumowując jest to moja pierwsza i ostatnia skoda. Kup sobie coś innego może bedziesz bardziej zadowolony.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsodezwij sie do danielacia i jaczak1 ...
Zamieszczone przez nobody... że podobno Skoda nie przyjmuje zamówień na sedana. Kupienie Toura przy takim popycie to ciężki kawałek chleba.
Zamieszczone przez Marcin_stepowiem tylko tyle że lakier w tych skodach to porażka, mam przejechane 34kKm i i już mam kupę odprysków na lakierze...
Podsumowując jest to moja pierwsza i ostatnia skoda. Kup sobie coś innego może bedziesz bardziej zadowolony.
Nie doczytałem się jeszcze, czy gwarancja obejmuje też wady lakieru, ale zawsze mogą powiedzieć, że to bociany wydziobały, bo jak udowodnić "samo degradację" :-)
myślę, że unikanie odpowiedzialności w jakichkolwiek ASO jest na porządku dziennym. Gwarancja, to jak ktoś napisał gdzieś gąszczu postów, to może być z czasem udręką, niż profitem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin_stenie wspominając o uszczelkach które wycierają lakier w otworach drzwiowych a ASO na to leje tweirdzac że to nie jest wada fabryczna, żenada.
widziałem te wytarcia po uszczelkach (tylne drzwi) u jednego z kolegów ostatnio, jak się rdza przez nie przebiegnie, to wyglądają mało fajnie. Mam starszy egzemplarz i u mnie tego nie ma, natomiast byle kamyk wpadający na maskę pozostawia po sobie trudne do zatarcia "wrażenie"--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN