Zamieszczone przez blackrs
skoda octavia tour II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Marcin_stepowiem tylko tyle że lakier w tych skodach to porażka, mam przejechane 34kKm i i już mam kupę odprysków na lakierze (aż się boje jak ten samochód bedzie wygladał za 4-5 lat). Na lakierze powstaja smugi(małe ryski) od samego mycia miękka szczotką nie wspominając o uszczelkach które wycierają lakier w otworach drzwiowych a ASO na to leje tweirdzac że to nie jest wada fabryczna, żenada.
Podsumowując jest to moja pierwsza i ostatnia skoda. Kup sobie coś innego może bedziesz bardziej zadowolony.
Pozdrawiam
Marcin
[ Dodano: Pon 25 Lip, 11 14:21 ]
Zamieszczone przez innovastąd ja każdemu kto pytał jaką wersję skody wybrać doradzałem A6 rocznik 2005 przykładowo
Komentarz
-
-
Swojego toura odebrałem 23 marca mam dzisiaj przejechane 18 tysięcy i zgodzę się z przedmówcami że lakier jest do dupy czyt. bardzo podatny na wszelkie zarysowania. Użytkuje auto jako taksówka i faktem jest zde po jednym myciu na orlenie na szczotki nie pojade nigdy tylko myjnie reczne. Wsiadanie do auta progi, opierasz sie jakis zegarek czy guziki w spodniach wszystko zostaje. Uzytkuje auto jako taksówka wiec nie unikne tych sytuacji. Obecne lakiery jak ktos wspomniał są wodne i czy to zwykły czy perłowy lub metalizowany wszystkie sa do dupy, pocieszam sie ze po polerce jak wiecej sie tego nazbiera conieco zejdzie. Mam czerń magiczną efekt ładny ale j/w... Faktem jest ze silnik 1.4 do eco jazdy jest bardzo fajny i nocą na 50 litrach jestem w wstanie zrobic 700 km. Bagaznik kozak nieco twarde zawieszenie natomiast na zakretach czuc ze to płyta golfa auto odchylka sie na zakretach. Bardzo wysoki wiec problemu z kraweznikami i innycmi przeszkodami nie ma.
pilnować oleju i zerkac na płyn hłodniczy. Oleju musiałem dolac-w serwisie nie wiedzieli jaki leja w fabryce... mozna dolac pół litra innego o tych samych specyfikacjach. Płynu tez miałem na minimum zalany koncentrat wiec kazano mi dolac nieco zwykłej kranówy. To tyle, serwic co 30 tys lub jezeli kompute wskaze inachej. Komputer bieze pod uwage wysokosc obrotów na ktorych jezdzisz, srednia predkosc z jaka sie poruszasz i liczbe odpaleń auta i tu ciekawostka wsadzenie kluczyka i przekrecenie go do zapłonu liczone jest jako odpalenie wiec sie nie bawic panowie. Co do lakierów tłumaczenie ze juz sie tego uata wiecej nie kupi bo lakier jest idiotyczne bo w kazdym nowym aucie obecnie jest ten sam problem a audi od dziadka z 2005 roku prosze cie....to co wssadzisz na turbiny dwumasy, wachacze wtrsyki itd. wyrówna sie z zakupem nowej skody a spokoju ducha i zapachu nowości nie zastapi nic. Sory za stylistyke ale nie chce mi sie poprawiac, mam mało czasu. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dawideka audi od dziadka z 2005 roku prosze cie....to co wssadzisz na turbiny dwumasy, wachacze wtrsyki itd. wyrówna sie z zakupem nowej skodyale do czego zmierzam... fura kosztowała go nieco ponad 50kPLN, ale jak ją kupował to miała już ponad 180kkm na budziku i niestety przez te półtora roku zrobił już jakiś czujnik ciśnienia spalin za kilkaset PLN, jakiś przewód od turbiny za kilkaset PLN, samą turbinę za około 3kPLN, łożyska z tyłu też ładnych kilkaset PLN, teraz czeka go tylne zawieszenie wyliczone na około 4-5kPLN :| no cóż nawet spalanie w granicach 5l ON tego nie zrekompensuje niestety... dlatego ja tam wolę nową O2 Tour jako rozwiązanie ekonomiczne, może gorzej wykończoną, na pewno gorzej wyposażoną, z mniejszym prestiżem, ale jednak nową... no i nieporównywalnie większą od wspomnianego A3 :diabelski_usmiech
Turas 2 mit gas naturlich
Komentarz
-
-
Z tego co czytam to nie ma znaczenia czy metalik czy nie wszystkie są do kitu co potwierdzaja inni. Są to w większości odpryski po kamieniach, kolega z pracy ma A4 z 2005 roku i on takich rzeczy nie ma, a ma przejechane prawie 250kKM.
Co do wątku związanego z myciem samochodu to:
1. nie zamierzam wydawac więcej kasy na pielęgnację samochodu niż na swoją
2. nie po to kupiłem samochód aby po kazdym deszczyu spedzac pól dnia na jego myciu mam wile ciekawszych rzeczy do robinia.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulmają milion km na karku lub są rozbite.
ja wczoraj akurat przeprowadziłem bardzo ciekawą rozmowę z jednym z kolegów (wskazując drobne odpryski na mojej masce) na temat lakieru, przy czym mój rozmówca podniósł momentalnie inny problem, który przewija się czasem na forum: mianowicie chodziło o chłodnicę i otarcia, jakie na niej wyrywa ząb czasu...niedługiego zresztą...a w szczególności kamyki
lakier potraktowany szczotką bezpośrednio rysował się i w Audi (raz na szybko chciałem ptasi "odpad" usunąć) natomiast odprysków na masce nie stwierdziłem nawet przy około 300000 przejechanych
i tak patrząc na legendy, to audi przypisuje się zdolność do pokonania miliona kilometrów a przy tym wciąż ma walory i wygląd zachęcające do kupna... skoda po przejechaniu różnych dystansów (często znacznie mniejszych) najczęściej wygląda nie najlepiej i tu również można by rozwinąć wątek, w którym koledzy ostatnio informowali pytającego, co w takiej skodzie może się wysypać...a następnie co faktycznie należy/chciałoby się do niej dołożyć, aby stała się w miarę wygodnym i normalnie wyposażonym samochodem osobowym... stąd koszty można zakreślić/wygenerować w obydwu kolumnach porównania
na nową skodę trzeba czekać kilka miesięcy, to wystarczająco dużo czasu aby znaleźć używany samochód (ja nigdy nie kupiłem jeszcze nowego) w stanie właściwym dla swojego wieku oraz kilometrażu. Nawet wolę używane bo co miało się wysypać w pierwszych tygodniach czy miesiącach użytkowania to się już wysypało i nie muszę się z tym borykać.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez Marcin_steCo do wątku związanego z myciem samochodu to:
1. nie zamierzam wydawac więcej kasy na pielęgnację samochodu niż na swoją
2. nie po to kupiłem samochód aby po kazdym deszczyu spedzac pól dnia na jego myciu mam wile ciekawszych rzeczy do robinia.
Nie uważam, że auto jest po to, żeby się z nim obchodzić jak z jajkiem i latać w kółko ze szmatką chuchać i dmuchać :lol:
Zamieszczone przez Marcin_steZ tego co czytam to nie ma znaczenia czy metalik czy nie wszystkie są do kitu co potwierdzaja inni
Zamieszczone przez Marcin_stekolega z pracy ma A4 z 2005 roku i on takich rzeczy nie ma
Zamieszczone przez innovana nową skodę trzeba czekać kilka miesięcy, to wystarczająco dużo czasu aby znaleźć używany samochód (ja nigdy nie kupiłem jeszcze nowego) w stanie właściwym dla swojego wieku oraz kilometrażu.
Komentarz
-
Komentarz