czyszczenie przepustnicy-przestroga

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sikorek
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez moskwicz
    Zamieszczone przez ali7
    Zamieszczone przez natash
    Widziałem też funkcję ustawień tempomatu.
    Ta funkcja jest dostępna w FL-kach i to nie we wszystkich. Aktywuje się to w instrumentach opcją display cruise control.
    Ja mam FLke z kwietnia tego roku i nie mam chyba nic takiego (maxi i tempomat mam fabryczne), a byłbym bardzo zainteresowany. Co oznacza, że "aktywuje się w instrumentach"?
    Jeśli nie mam tego w menu maxi-dot to czy można jakoś sprawić, aby się to tam pojawiło?
    I ostatnie pytanie. Tam się coś ustawia związanego z tempomatem czy po prostu włącza się wyświetlanie na maxi jakiś informacji o pracy tempomatu?
    Potrzebujesz żeby ktoś Ci uruchomił kilka opcji w VCDS (trzeba podłączyć komputer [laptopa] do samochodu).
  • Picasso_26
    Drive
    • 2008
    • 47

Witam.
    Mam przestrogę dla wszystkich którzy samodzielnie czyszczą przepustnicę.
    A mianowicie manewr ten najlepiej wykonywać na zdjętej przepustnicy. Włosy się jeżą na głowie jak czytam że psikają niektórzy siuwaksem bez zdejmowania. Jest to dość ryzykowny zabieg ponieważ jak wiadomo przepustnica się zamyka i otwiera więc obraca się na ośkach w których jest smar a psikając siuwaksami pozbywamy się w tych miejscach smaru. Brak smaru powoduje że przepustnica się zacina i w konsekwencji mamy zaburzenia w pracy silnika i wydatek w postaci nowej przepustnicy.
    Przepustnice się zdejmuje i delikatnie czyści ścianki za pomoc wacika nasączonego w benzynie ekstrakcyjnej, potem wskazane jest założenie nowej uszczelki i adaptację vagiem.
    Pozdrawiam wszystkich

Komentarz

• Sev
      L&K
      • 2007
      • 1295

No innej metody niż przez zdjecie i czyszczenie wacikiem (pałeczkami do uszu) nie stosuję. Z resztą proste czynności jak ta można zrobić samemu w dosłownie 30 minut.
      6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
      Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

Pracuję...