Mi wysiadła 2 tygodnie temu. pękła linka, niestety musiałem dokupić cały mechanizm 275PLN. Padł jeszcze jakiś plastik i linka brała brud i się przetarła.
W ciągu sześciu lat eksploatacji O1 - najpierw prawy przód, później prawy tył czyli w sumie dwa razy. Za każdym razem plastikowe złączki linki i za każdym razem skończyło się na wymianie mechanizmu.
Zaczynam sie wkurzac:P ,o czym przeczytam to potem u mnie to samo sie dzieje.
przetarla sie linka w tylnych drzwiach i jak na zlosc pojutrze jade nad morze wrrr.....a klimy nie ma .Przestancie juz pisac o tych awariach
Pytanie dlaczego nie mozna wymienic samej linki tylko trza caly mechanizm???
Były Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM
można, jak kupisz zestaw naprawczy za 99zł na Allegro i uda Ci się rozplątać zawiniętą wszędzie gdzie możliwe linkę. Mnie się nie udało :twisted:. Kilka razy próbowałem czy słychać silnik podnośnika - wystarczyło, aby linki nie dało się rozplątać.
A wyjmowaliscie caly ten mechanizm na zewnatrz, czy na drzwiach, bo mi tez raz ten mechanizm otwarl sie w Toledo, ale jakos to potem poskladalem w calosc
A te plastiki, to na forum padl juz kiedys pomysl jak to rozwiazac i wychodzilo taniej niz te 99zl
Ja wyjmowałem, wystarczy odkręcić kilka śrubek i bez problemu wychodzi z drzwi. Nie sprawdzałem sposobów na plastiki, wtedy nie byłem jeszcze na forum, a teraz przez prawie dwa lata to nie mój problem tylko Skody.
U mnie wczoraj zaczęło lekko szwankować opuszczanie lewej przdniej szyby. Naciskając przycisk raz się chciała opuszczać, raz nie. Dzisiaj , to już tylko na automacie ( przycisk całkiem do spodu) chciała zjechać w dół. Wyjąłem przyciski, rozebrałem w drobny mak, wyczyściłem płytkę, oraz gumki na przyciskach , i znowu działa jak powinno. Swoją drogą - nie wpadłbym na to, że te styczniki działają na zasadzie pilota TV - zadrukowana płytka z miejscem styki - a na przycisku gumka z warstwą przewodzącą.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz