[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-_QSnOsih8s&feature=related[/youtube]
Przeprogramowanie QG1 -> QG0
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Przeprogramowanie QG1 -> QG0
Zgodnie z Waszymi sugestami chcę przejść z serwisowania wg QG1 na QG0. Warto chyba także przeprogramować komputer, żeby poprawnie wskazywał czasy następnej wymiany.
Czy tę operację można wykonać samodzielnie (kolega ma odpowiedni komputer) czy lepiej pojechać do ASO?
-
-
Lepiej samemu. U mnie 3x robiło to ASO i za każdym razie źle. Jak miałem olej LongLife to dawali mi stałe okresy, jak miałem zwykły to kodowali LL.
Poza tym jak skasujesz przegląd z przycisku na zegarach to samo się przestawi na QG0.
Komentarz
-
shado, kolega ma golfa plusa bxe 1.9 tdi i ma ustawione long life. Jak mu skasuje przegląd jak się pojawi przyciskami to przejdzie automatycznie na co 15 tyś też bez użycia vaga?
Komentarz
-
sew1981, tak. Przestawi się na interwał co 15 kkmAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Jesli to nie klopot, moze ktos podrzuci przepis lub wskaze link jak samodzielnie przestawic ww.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Faktycznie - tak stoi w instrukcji obsługi. Tylko, że przestawi na QG2, nie QG0. Czytam i czytam i nie mogę do końca dojść, czym to się tak naprawdę różni...Zamieszczone przez shadoPoza tym jak skasujesz przegląd z przycisku na zegarach to samo się przestawi na QG0.
[ Dodano: Nie 27 Lut, 11 21:47 ]
Z przycisku (za instrukcją obsługi):Zamieszczone przez bubuDEJesli to nie klopot, moze ktos podrzuci przepis lub wskaze link jak samodzielnie przestawic ww.
"Wyłączyć zapłon, a potem wcisnąć i przytrzymać przycisk kasowania licznika dziennego przebiegu.
Włączyć zapłon i zwolnić przycisk kasowania. Następnie przycisk kasowania obrócić w prawo. Spowoduje to wyzerowanie wskaźnika obsług serwisowych."
Przez komputer nie wiem...
Komentarz
-
Mialem na mysli powrot z QG1 na QG0, ktory mi przestawil mechanik przy przegladzie. Mam kabel.
edit:
poradzilem sobie VAGiem.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
Komentarz