odswiezenie lakieru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek93
    Classic
    • 2007
    • 36

odswiezenie lakieru

djczas, Maicroft, naklejke mam, dzieki djczas, tylko nie przyklejona bo czekam na info ze skody nt. polerowania lakieru. szkoda ja przyklejac, jesli beda mi polerowac ops:

a na spota sie wybieram
  • Bareq
    Rider
    • 2006
    • 272

odswiezenie lakieru

tak sie przygladam od dluzszego czasu swojej podopiecznej i strasznie mnie denerwuje lakier, pelno na nim drobniutkich rysek, jest matowy nie wyglada w ogole na metallic. Tak wiec postanowilem temu zaradzic we wlasnym zakresie, mianowicie zauwazylem w ulotce jednego z hipermarketow elektryczna polerke za paredziesiat PLN i mysle zeby uzbroic sie w nia oraz jakas paste polerska i doprowadzic lakier do porzadku, czy wystarczy popularna pasta Tempo? czy tez moze jakies inne srodki lub metody polecacie? Wszelkie wskazowki mile widziane
    Planujesz wakacje w Ustce?
    zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• EŁ
      L&K
      • 2004
      • 1168
      • Octavia III (5E3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

jeżeli nie masz doświadczenia to proponuje paste Tempo, szmatkę i jedziesz.....elektryczna polerką + np pasta Farecla mozesz narobić wiecej szkody niz pożytku......

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

może wystarczyć pasta TEMPO. tylko przy elektrycznej polerce musisz uważać, żeby nie przedobrzyć. popytaj najpierw ludzi, którzy to robią zawodowo- można "przetrzeć" przy polerowaniu mechanicznym warstwę lakieru bezbarwnego. Ja już widziałem gwaizdorów, którzy przy pomocy polerki dostali się do podkładu.
        Ja sosbiści w zakupiłem zestaw mquaier - step 1, step 2, step3. Działa i to bardzo dobrze.

[ Dodano: Pon 05 Cze, 06 09:35 ]
        , - wyprzedziłeś mnie
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• piotrekwawa
          Ambiente
          • 2005
          • 125

Zamieszczone przez Bareq
          tak sie przygladam od dluzszego czasu swojej podopiecznej i strasznie mnie denerwuje lakier, pelno na nim drobniutkich rysek, jest matowy nie wyglada w ogole na metallic

ja ostatnio kupiłem w FauVert taki specyfik do lakieru w niebieskiej butelce z srebrną lustrzaną etykieta i narysowanym srebrnym mercedesem jest dość drogie chyba z 80zł
          ale po prostu szok. Nie musisz wcierać, nic tylko rozsmarowujesz polerujesz i rys niema. I jeszcze woda spływa elegancko z auta jak po dobry wosku. Polecam Ci jeszcze wcześniej zastosować CarPlan renowator do lakieru metalic.
          Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.

Komentarz

• Bareq
            Rider
            • 2006
            • 272

paste tempo + szmatka juz testowalem i na pewno nie bede na szmacie calego auta jechal bo sie zamacham na smierc :wink: mysle ze moge sprobowac jej z kombinacja elektrycznej polerki

Zamieszczone przez huwe
            Ja sosbiści w zakupiłem zestaw mquaier - step 1, step 2, step3. Działa i to bardzo dobrze.
            a co to jest za eksperyment? moze jakiegos linka masz?

Zamieszczone przez piotrekwawa
            ja ostatnio kupiłem w FauVert taki specyfik do lakieru w niebieskiej butelce z srebrną lustrzaną etykieta i narysowanym srebrnym mercedesem jest dość drogie chyba z 80zł
            utrzymal sie efekt po pierwszych 10 myciach?
            Planujesz wakacje w Ustce?
            zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

Też się nosze z zamiarem odświeżenia lakieru, stosowałem wiele środków, żaden nie likwiduje rys na stałe, najlepszy jaki używałem do tej pory to Car plan (pod wybrany kolor), ale to raczej świetny wosk starczający na ok.3miesiące, niż renowator.

Dlatego prawdopodobnie udam się do lakierni, zapłace 100-150 i zrobią mi polerkę jak należy, a w razie czego to oni odpowiedzą za zniszczenie lakieru :P

więc może też lepiej podskocz to lakierni Skody i będziesz miał kłopot z głowy (a zapłacisz pewnie porównywalne pieniądze jak za polerkę i pastę i nie namęczysz się).

POZDR. !

Komentarz

• huwe
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2005
                • 976

http://www.meguiars.pl/ przeglądnij całą ofertę. może nie jest to najtańsze, ale... Ja kupiłem zestaw trzech produktów - oczyszczanie, polerka i wosk. Nakłada się całkiem przyjemnie, nie trzeba mocno drzeć, a efekty są całkiem niezłe. Trochę poświęcenia dla okci :twisted: - szmatka i jedziesz.

EDIT:
                poprawilem link
                Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• piotrekwawa
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 125

Zamieszczone przez Bareq
                  utrzymal sie efekt po pierwszych 10 myciach
                  dziesięć myć? No nie wiem, ale dwa miesiące u mnie się trzyma.
                  zreszta watpie aby cokolwiek wytrzymało dziesięć myć.
                  Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.

Komentarz

• konos513
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 129

Zamieszczone przez Dynia...
                    Też się nosze z zamiarem odświeżenia lakieru, stosowałem wiele środków, żaden nie likwiduje rys na stałe, najlepszy jaki używałem do tej pory to Car plan (pod wybrany kolor), ale to raczej świetny wosk starczający na ok.3miesiące, niż renowator.

Dlatego prawdopodobnie udam się do lakierni, zapłace 100-150 i zrobią mi polerkę jak należy, a w razie czego to oni odpowiedzą za zniszczenie lakieru :P

więc może też lepiej podskocz to lakierni Skody i będziesz miał kłopot z głowy (a zapłacisz pewnie porównywalne pieniądze jak za polerkę i pastę i nie namęczysz się).

POZDR. !
                    Popieram Ciebie Dynia, kiedys pracowałem w warsztacie i polerowaliśmy nie jeden samochód.

O ręcznym polerowaniu zapomnijcie, narobicie sie a efektu i tak nie będzie.

Wszystko jest dobrze jak robisz polerkę na świeżym lakierze i wiesz jaka jest jego warstaw (grubość). Bardzo łatwo jest przeciąć lakier do bazy ( metalik) lub do podkładu (akryl).

Moja przestroga jeśli robicie to polerka mech. to nie zbliżajcie się do krawędzi ( drzwi, masek itp., myjcie dokładnie auta przed polerką (żeby wam się brud nie dostało pod gąbkę lub futro), najważniejsze dużo wody dla chłodzenia (przypalić lakier można) i usuwania syfu)

200-250 pln za polerkę jest lepiej zapłacić fachowcowi niz po własnych eksperymentach 300 pln za polakierowanie 1 elementu jakl się przetniecie.

Pozdrawiam
                    1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
                    www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• ===Tomy===
                      Rider
                      • 2006
                      • 552

Bardzo rozsądne podejście. Jeśli ktoś ma dużo wolnego czasu i lubi się brudzić w pastach typu tempo, color magic może pobawić się w ręczne polerowanie, które niejednokrotnie da i tak marny efekt. 200 zł za polerkę mechaniczną u fachowca w zakładzie lakierniczym (oklejają szyby i plastiki przed polerką) to bardzo dobra cena za tę usługę. Tymbardziej, że używają znacznie lepszych specyfików.
                      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• TDi-2002
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 108

... a czy ktoś z Was może polecić jakiś zaufany zakład i zaufanego KONKRETNEGO pracownika? Bo czasami sam dobry zakład nie wystarczy...... jeszcze trafi sie na jakiegos ucznia, albo "pana na zastępstwie", wtedy chyba lepiej samemu....

Będę wdzięczny za propozycje,

raf

Komentarz

• huwe
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 976

no i jestem po zastosowaniu środków , o których wyżej . Efekt oszałamiający , tylko straśnie urobić się trzeba. Tarcie każdegoi elemetu trzy razy. No zeszło mi z całym samochodem 4 godziny. ( a ręce to mam jak małpa - do kolan). ale opłaciło się.
                          Mogę z czystym sumieniem polecić

Komentarz

Pracuję...