Listewka przy szybie O1 kombi
Zwiń
X
-
Listewka przy szybie O1 kombi
Witam wszystkich
Niestety ktoś postanowił przywłaszczyć sobie listwę przy szybie w mojej Octavii. (patrz zdjęcie)
czy może ktoś mi powiedzieć jak ten element się ładnie i fachowo nazywa ponieważ nie mogę ani jednej na allegro znaleźć.
z góry dzięki za odpZałączone pliki
-
-
Zamieszczone przez michal05czy może ktoś mi powiedzieć jak ten element się ładnie i fachowo nazywa ponieważ nie mogę ani jednej na allegro znaleźć.
1U9 845 454 B -listwa mocujaca ,str. prawa ,combi
Według ETKA-ten sam numer jest również w hatchback-u.Cena nowej ok. 45 PLN.
A i jeszcze na rys. oznaczona nr 11:
1U0 854 328 B-nakładka rama szyby czołowej.Bardziej na to mi pasuje.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Krzycho-63 masz może opis numerków to tych rysunków.
Moja listwa wypina się z tego mocowania - ale nie wiem czy to wina spinki czy tego że listwa już się wygieła - Problem jest taki że nie mogę docisnąć jej do końca. Razy mi się wypieła przy 130 km/h.
Czy na tym w zdjęciu w rowkach (widocznych jest 5) w listwie mocującej nie powinny znajdować się jakieś dodatkowe spinki?
Komentarz
-
-
Spinki są dostępne na: http://www.spinkisamochodowe.pl/
nr katalogowy: 20517
Z kolei przy samej szybie mocowane jest to na nity...
Trochę trudna sprawa, bo najłatwiej jest to założyć przy zdjętej szybie :evil:
Też to przerabiałem kiedyś...O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Dzięki za link
Mi się wypina "listwa dekoracyjna" czyli nr 11. Skoro 13 siedzi na nity szyby nie będę wyciągał . Holendrzy być może coś spraprali i źle dopasowali
Co do spinki to na allego znalazłem coś takiego
Trochę się różnią Która jest poprawa - wydaje mi się ze ta z allego, muszę wypiąć listwę i sprawdzić
Komentarz
-
-
Też miałem ten problem. Nigdzie nie mogłem znaleźć tej listwy, a jeżeli już znalazłem to wołali serwisach ponad 200zł. W wersji kombi występuje długa idąca aż do końca dachu. Jeżeli mamy relingi to jest ona cięta na kawałki.
Poszukałem na allegro ogłoszeń z rozbitymi OI i w końcu udało się to dostać. Gościu uciął w odpowiednim miejscu i mi wysłał za 25 zł :-D
Co prawda była miejscami utleniona i miała bąbelki ale pościnałem to, zmatowałem, prysnąłem podkładem i siknąłem czarną farbą matową. Wygląda jak nowa. No i już mi nie śwista podczas jazdy ;-)
Wystarczyło ją wcisnąć. Niczym nie kleiłem.
Komentarz
-
-
Marcello01, odgrzałeś niezłego kotleta, ale albo ASO i oryginał za chore pieniądze, albo szukaj wiatru na złomowcach/allegro/olx'ach :roll:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Aż przeszedłem się zobaczyć. U mnie w tym miejscu niema żadnej listwy ozdobnej. Octavia kombi z 2000 roku.
Po za tym, ta fotografia to chyba nie kombi, i brakuje tam tylko okolo 10 cm tej listwy ozdobnej.
Za póżno sie spostrzegłem, że to jest z przodu a nie z tyłu ops: , ale fotka może się przyda, z przodu rzeczywiście spory kawałek brakuje. W błąd wprowadziło to "kombi" , bo przód kombi i nie kombi nie różni się.
Komentarz
-
Komentarz